| unul1 a întrebat:

Ce parere aveti despre acest articol?
http://jurnalul.ro/......35357.html

16 răspunsuri:
| shadovv a răspuns:

Pai pana nu vad materialul matematic pe care se bazeaza aceasta teorie nu pot spune nimic. Nu poti sa adaugi "quantum" in fata la cuvinte precum "gandire", "suflet", "biologie" si sa obtii o teorie. Ajungi doar la speculatii gresite din punct de vedere metodologic.

Ori studiezi creierul (mai pe larg biologia) din punct de vedere fizic (deci matematic) ori gandesti speculativ (deci filozofic) despre suflet.

Pana la urma sufletul ce e? E eu. Eu. Studiaza matematic asa ceva...

| king4aday a răspuns:

Prea multe "what if?" - uri in clipul atasat la articol. Informatia cuantica nu se pierde dar, colectarea ei si "refabricarea" inteligentei, memoriei e un proces ce nu-mi pot imagina. Asta nu inseamna ca e imposibil, logic. Si Michio Kaku a vorbit despre tema asta intr-o emisiune dar, el s-a referit strict la informatie, nu ca suflet sau ceva mistic. Hameroff ajunge la concluzii prea mistice, in opinia mea. Se stie faptul ca in momentul mortii creierul emana o doza de substante care, ne ofera sentimentul de care multi au vorbit. Trairi din afara corpului, tunelul cu lumina la capat, senzatie linistitoare si placuta. Nu cred ca relatarile de genul asta sa aiba legatura cu o viata de dupa moarte. Nimic nu e imposibil, inca nimeni nu s-a intors dupa ani de nefiinta biologica sa ne spuna. Constiinta ca un intreg, nu cred ca mai ramane valabila dupa moarte. Neurologii nu prea tin cu Hameroff, e destul de criticat. Tipul e anesteziolog.

| RAY a răspuns:

Aia numa oamenii de stiinta nu sunt, si niste teisti convinsi de convingerile lor mistice bazate pe fantezie

| Thunderstruck a răspuns (pentru RAY):

Asa e omul ray, si eu cand eram teist incercam sa-mi justific credinta...Eram crestin si credeam in evolutie si in big bang si imi ziceam ca dumnezeu le provoaca pentru a nu-mi pierde credinta, chiar daca asta era impotriva ratiunii mele.Asa fac si ei acum, cauta dovezi ale existentei sufletului deoarece ratiunea le spune ca nu exista.

| RAY a răspuns (pentru Thunderstruck):

Nu as avea nimic impotriva daca ar fi deschisi spre ceva nou nu acelasi convingeri bazate pe basme nu dovezi, credinta nu cere dovezi, indoieli de aia presista in mintea celor slabi de inger

Nu pot crede in dumnezeul care imi ucide parinti, probabil ca nu ma intelegeti acum poate in viitor ma vei intelege

| Thunderstruck a răspuns (pentru RAY):

Imi pare rau daca ai avut vreun deces in familie, condoleante...

Anul trecut a murit un nepot de a lui mama avea 41 de ani toata viata lui a muncit din greu de copil, si cand am pus intrebarea de ce a murit niste mucosi de copii care habar nu au cei viata imi spuneau ca asa a vrut domnul, si mai am un caz tot un nepot mort la 7 ani de lecumie visa sa mearga la scoala
chinul, suferinta unui copil de 7 ani nu pot fi reproduse, nici suferinta familiei care a fost imensa de dureroasa si atunci ma iei cu asa a vrut o domnu el da el ea
macar ateismul numi spune ca acolo sus e un zeu bun si iubitor care ucide copii de 7 ani

Acum 2,3 ani au murit 2 fete tinere aveau sicriu deschis, le-am privint in ochii metaforic imi imaginam ca privesc moartea si ea pe mine, erau cusute, sincer n-am putut dormi

| M25M a răspuns:

Nu este ceva nou in legatura cu subiectul.

| WhatheWow a răspuns:

Eu nu știu cum poți să iei acest tip de teorie drept un adevăr. Lipsită de posibilitatea verificării ei nu are decât valoarea unei speculații.
Nu e un lucru necunoscut că, conștiința sau sufletul, cum vor alții s-o numească, nu e altceva decât informație acumulată de către o parte a creierului. Atunci când moare un om, toată această informație se pierde odată cu deteriorarea " hardului " pe care era stocată. Această deteriorare a părții din creier unde e stocată această informație se face într-o perioadă de timp care diferă de la in organism la altul iar în cazul în care un mort e resuscitat la timp, încă se mai poate bucura de informațiile pe care le poseda.
Orice doctor de specialitate știe că o anume întârziere în resuscitarea unei persoane intrate în procesul morții, se poate solda cu deteriorarea creierului și pierderea memoriei sau chiar a unor funcții esențiale a acestuia.
Deci, pe fondul acestor informații se poate specula mult căci nimeni nu poate confirma sau infirma anumite teorii.

| Hombre a răspuns (pentru WhatheWow):

A descoperit o varza cu coarne de cerb, ce tari sunt cercetatori acestia, a descoperit sufletu' lui Bula si nici nu pot demonstra, e doar ceea ce crede ei. Nu suntem in stare sa descoperim medicamente pentru invangerea cancerului si sida dar descoperim nevazutul, aiurea.

| WhatheWow a răspuns (pentru Hombre):

Ce să faci Hombre, unii trebuie să justifice niște fonduri. laughing

| Hombre a răspuns (pentru WhatheWow):

Nu stiu de ce cred ca banii biserici ajunge uneori si prin buzunarele unor cercetatori.

| WhatheWow a răspuns (pentru Hombre):

Nu te înșeli deloc!

| EmaS a răspuns (pentru Hombre):

Mai ai si tu uneori dreptate!