| AvalohAlyn a întrebat:

Ce parere aveti despre acest citat? Are dreptate in ceea ce zice?

"Viata este o curgere, este un fluviu, este o miscare continua. Dar oamenii au impresia ca ei insisi reprezinta ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este incremenita; viata este o continua schimbare".(Osho)

5 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

Da, are dreptate. Eu nu am nicio obiectie la aceasta afirmatie.

| Sin a răspuns:

Are dreptate dar citatul nu mi se pare cine stie ce.Adica orice om trecut prin viata(si nu numai) si cu capul cat de cat pe umeri e constient ca viata reprezinta o miscare continua, ca obiectele sunt statice si omul nu, etc(daca e sa filosofam cu adevarat nici obiectele nu sunt tocmai statice; si ele au "viata" lor, se deterioreaza in timp si se distrug, se alege praful si pulberea din ele la un moment dat la fel ca si omul). Pana si un adolescent de 14-15 ani realizeaza toate astea.
Nu e nevoie de Osho sa ne lumineze.
Am citit multe carti de Osho si pot sa spun ca este unul din cei mai neinspirati..."filosofi"-daca-l pot numii asa, sau "mistic" cum ii placea sa se autodefineasca.Nu pot sa spun decat ca era o mare varza in capu' lui si ca se contrazicea de cele mai multe ori.+ Ca din scrierile lui nu am invatat nimic nou din ce stiam pana acum, nu m-a impresionat cu nimic.Asta este trict parerea mea.

April
| April a răspuns:

Dar inca de la Heraclit stim ca nu te poti scalda de doua ori in apele aceluiasi rau.Nici omul nici raul nu mai sunt aceiasi; ambii curg spre ocean; cu singura deosebire ca unul se cheama moarte si nu cunoaste furtuni.

| Hombre a răspuns:

Aiurea, nu am auzit pe nimeni sa-mi spuna ca viata lui este statica. Ce spune Osho, nimic nou sub soare.

| RUMBURAK a răspuns:

De aceea nici nu trebuie sa pui nici o baza si speranta in viata aceasta.pentru ca tu cu toate ale tale esti ca iarba pe fata pamantului. te usuci si mori."cine se inseala cu bagatiile lumi acesteia va pierde pe cele ale vietii vesnice".

Întrebări similare