Eruptiile solare se intampla in cicluri de 11 ani.
Ele se intampla din cele mai vechi timpuri dar au inceput sa aiba notorietate din cauza teoriilor apocaliptice din ultima perioada...
Imi e greu sa cred ca o eruptie solara ar putea sa destabilizeze viata pe Terra intr-un asemenea mod.
Nu neaparat pentru ca oamenii se descurca fara tehnologie, 3 zile fara ea si 30 % da coltul.
Ci prin faptul ca aceste explozii sunt anticipate si omenirea nu poate fi luata prin surprindere.
Probabil ca o sa se ia masuri de urgenta in cazul in care aceste explozii se produc.
Daca centralele electrice ar fi oprite pentru 5 minute, timp in care exploziile solare sa isi piarda din intensitatea atunci pericoul ar trece.
Dar tine si de multa planificare.
Mai nou, in ultima clipa, nemaiputind ocoli adevarul, NASA a facut o dezvaluire de o maxima importanta pentru omenire.Nu ma pricep sa dau link ca v-as arata.Au declarat ca in seara zilei de 21 va fi cerul negru, fenomen cunoscut in astronomie sub numele de noapte.
În următorii ani. Sper să fie mai mult de 50.
După, chiar nu-mi mai pasă ce erupţii au loc, sau dacă afectează Terra.
Au fost si vor mai fi astfel de eruptii care sa afecteze planeta noastra doar ca pana acum nu au afectat extrem de mult viata pe Pamant.
Daca ar ceda toate aparatele ar fi un haos total si nu am mai putea intra pe facebook, bate-n lemn.
Da,erupţii le au un ciclu de 11 ani cu maxime şi minime.Pot afecta foarte tare telecomunicaţiile producţia şi transportul de electicitate.Acum câţiva ani SUA şi Canada au avut probleme de acest gen.
Da acele erupti solare pot afecta curentul din moment ce ele sunt elctromagnetice,,acum eu nu cred in cea ce nu vad, cand o sa vad o sa cred, apropo nu stim nimic de maine dar stim totul in viitor, asa imbecila, ipocrita specia numai exista n tot universul
Nu vezi ca tot timpul i se nazare cuiva ca e destept si stie el ca o sa se intample nu stiu ce mare nenorocire? Si de cate ori s-au intamplat? Si daca stii si te agiti cu asta poti schimba ceva? Nu, dar in schimb nu te mai gandesti la cat e de aiurea viata de zi cu zi, pentru tine si pentru oamenii din jur, ca nu e de mancare, ca nu e asistenta medicala, ca nu e nimic, asa ca nu te revolti pentru asta, ca stai si te ingrijorezi pentru cai verzi pe pereti - si uite-asa omenirea rezista si merge mai departe, ignorand realitatea imediata si facandu-si griji pentru lucruri care s-ar putea intampla...
Aici nu este vorba ca i se nazare cuiva pur si simplu sa prezica ceva, insa Soarele nostru are si el o activitate destul de intensa ce este monitorizata pentru ca ne afecteaza si pe noi avand in vedere ca stratul de ozon al Terrei, care retine mare parte din radiatiile solare s-a diminuat considerabil.Nu stiu si nu inteleg de ce unii dintre noi refuzam practic sa vorbim sau sa ascultam macar niste lucruri care sunt esentiale pentru viata noastra? Cei mai multi dintre noi gandim ca tot ce se spune in legatura cu stiinta sau unele lucruri de genul asta, credem ca sunt niste aberatii, povesti care sunt menite probabil sa ne distraga atentia de la altceva. Desi Soarele se afla la o distanta de 10 ani lumina de Terra, ne poate afecta in plin, in orice moment, tinand seama ca si aici pe Pamant au loc niste schimbari- subtierea stratului de ozon stratosferic, scaderea magnetismului Pamantului, diminuarea rezonantei Schumann (sau "pulsul Terrei " cum mai este denumita), toate acestea corelate cu exploziile solare, duc la afectarea sanatii noastre ( atunci cand este o explozie solara majora si dupa 3-4 zile cand vantul solar impinge radiatiile in spatiu, acestea odata intrate in atmosferea terestra noi le resimtim prin dureri de cap, ameteli foarte puternice, stari de anxietate, somnolenta, uneori depresii. Asta este marea problema a tuturor "daca stim cu ce ne ajuta? putem schimba ceva?" Nu putem schimba nimic, plus de asta toate aceste fenomene sunt naturale si perfect normale, insa aici nu-i vorba daca putem face ceva in privinta asta sau nu, ci pentru unii dintre noi este o pura curiozitate, vor sa cunoasca cat mai multe lucruri. Si pe mine m-au fascinat atat de mult incat mi-am ales meseria asta si nu mi-am pus intrebarea cu ce ma ajuta daca stiu sau nu, este planeta pe care locuiesc si ma intereseaza fiecare fenomen ce se petrece pe ea sau in jurul ei. Hai sa le dam oamenilor sansa sa cunoasca cat mai multe lucruri si sa ii ajutam cu raspunsuri pertinente, daca suntem in masura sa o facem.
"Desi Soarele se afla la o distanta de 10 ani lumina de Terra"
o sa fiu si eu putin nesimtit.
http://curious.astro.cornell.edu/question.php?number=400
O singura curiozitate am foarte mare- spune-mi si mie ce ai inteles tu din articolul pe care mi l-ai trimis mie si banuiesc ca l-ai citit de altfel?
Ce distanta a fost precizata acolo, cat are 1 an lumina, cum se calculeaza in unitati astronomice si cat reprezinta distanta tranformata din ani lumina in km? Ia sa vedem.
Deci sa-ti explic cum se calculeaza
1 A.U ( unitate astronomica - este sistemul de notare international) = 0, 983 a.l ( ani lumina- in spatiul cosmic distantele isi pierd notiunea si nu se foloseste km ca unitate de referinta).
Daca tranformam aceast an lumina mentionat mai sus in km terestri am avea o valoare de 147.000.000 km.
Calculata in km terestri distanta dintre Pamant si Soare este de 152.000.000 km, aceasta insemnand cu aproximatie 10 ani lumina. In distantele calculate in spatiul cosmic se iau in considerare intotdeauna sumele rotunde pentru aproximari astronomice. Deci distanta reala dintre Pamant si Soare este de 10 a.l.
El a intrebat ce parere avem, si eu i-am spus parerea mea. Altfel poate crede ce vrea si sa cerceteze oricat de mult vrea si oriunde vrea, asa cum spui, are tot dreptul sa stie. Am auzit povestea asta cu eruptiile solare si cu activitatea deosebita a soarelui de mult prea multe ori, aceeasi de fiecare data, ca am ajuns la concluzia pe care am expus-o - ideea este sa nu ne panicam. E clar ca se intampla lucruri, si cu soarele, dovada si incalzirea planetei (care nu-i legata doar de poluare), si cu polii magnetici, si cu atatea altele - dar am depasit momentul la care credeam ca pot face ceva in privinta asta, nu pot opri eruptiile solare, nici influenta magnetismul pamantului. Las oamenii de stiinta si cei cu mai multa stiinta de carte in domeniu sa se ocupe de asta
Corect, ai mare dreptate. Imi cer scuze pentru comentariul meu mai dur, dar am inteles altceva si eu sunt o fire putin mai dura de felul meu. Nu mi-o lua in nume de rau, nu a fost cu vreo intentie.
Nicio problema
Sa jur daca pricep. Un AU inseamna aprox 150.000.000 km, adica distanta de la pamant la soare.
Distanta parcursa la viteza luminii in 8 min si 20 de sec.
Lumina parcurge 9, 467, 280, 000, 000 de km intr-un an.
Un an lumina este compusa din 63239.8 unitati astronomice
Deci, cum se afla soarele la 10 ani lumina de noi?
1 A.U = 0.983 a.l.
Imi pare rau, dar nu inteleg logica ta. Un an lumina inseamna 147.000.000 km? Si 152.000.000 km inseamna 10 ani lumina? cum?
Asa am stiut si eu intotdeauna, distanta de la Pamant la Soare este de 8, 3 minute-lumina (8, 28 mai exact). De la 8 minute la 10 ani e distanta lunga.
Eruptii solare se produc mereu, insa cele mari se produc odata la 11 ani, cand soarele isi inverseaza polii, au loc reactii nucleare intense care provoaca aceste explozii.
Da, se poate intampla ca o explozie solara majora sa afecteze viata pe Terra, nu pe intreaga planeta, ci in zona unde vor ajunge radiatiile, aceasta soldandu-se cu caderea retelelor de curent electric, cu afectarea liniilor de telecomunicatii ( telefonie si TV).S-au intamplat cazuri din astea in Canada, SUA si China.
Explozie solara care a prjit telegraful a fost cu nu stiu cati ani in urma cand nu prea mai era altceva care sa functioneze cu electricitate, si telegraful nu era nici pe departe atat de sensibil ca electronica si computerele de azi. Un oras mare fara electricitate si telecomunicatii in ziua de azi se autodistruge (prin debandada) in mai putin de o saptamana. Imagineazati aprtamentele fara apa la toalete in Bucuresti timp de o saptamana si daca mai functioneaza vreo institutie in situatia de lipsa de telecomunicatii.
Pe langa faptul ca cei de la NASA cauta cai verzi pe pereti hai sa va mai sperie si pe voi....nu mai duceti grija eruptiilor solare, gandeste-te ca bunica-ta nu s-a uitat la tv k nu avea, nu avea frigider, etc si tot a trait fara electrocasnice...
Dar problema nu e aia ca bunica nu se poate uita la otv la domnu Dan. problema e cum se va discurca daca o va lasa hinima cand lumea i-e mai draga, mai ales atunci cand mai toata aparatura medicala functioneaza pe baza de curent electric. sau cum va suna la 112 in caz de urgenta daca nu functioneaza liniile telefonice (atat fixe cat si mobile)
Nasa nu cauta cai verzi pe pereti ci pune temelia casei copiilor tai.
Selectia naturala...care nu isi mai are rostul in ziua de azi.la inceputuri nu era medicina si uite k au trait k altfel nu discutam noi aici.inteleg k medicina face minuni dar degeaba cand ii pierzi p cei ce ii iubesti din cauza eima intreb ce or sa faca dependentii de cs si iphone
anonim_4396 întreabă: