Iubirea in sine tinde sa exagereze tot ceea ce o cladeste. Cel/cea ce cladeste sentimentul, nu va putea niciodata face fata cerintelor acesteia, omul nu e perfect, iar iubirea necesita perfectiune. E de fapt o necesitate imperativa raportata la existenta iubirii. Din aceasta cauza, pentru a putea exista, iubirea creeaza, transforma subiectul dupa bunul plac, doar pentru a se autosatisface. Din aceasta cauza exista tendinta de exagerare a calitatilor partenerei/partenerului.
Asta se reintalneste practic si in acest citat, tendinta de exagerare, iubirea fiind capabila sa cladeasca toate insusirile partenerului/partenerei, dupa bunul plac.
e evident. dragostea e cel mai inaltator lucru din lume.crede-ma ca simt pe pielea mea ce inseamna. dragostea adevarata trece si muntii
Intotdeauna mi s-a parut complicat Nietzsche. E genul de filozof care dupa ce se opreste din vorbit ai impresia ca ai inteles totul nestiind de fapt nimic.De exemplu aici habar nu am ce vrea sa zica cu mila iubirii. Un fel de orgoliu sau
Nu putea sa zica direct:"Orice mare iubire trece dincolo"Punct.Lumea imaginatiei este lumea iubirii
Mai.
eu as interpreta-o in sensul ca, fiecare dintre noi cel putin o data in viata iubeste cu adevarat si nu are parte de acea iubire.
ca sa iubim din noi, trebuie sa trecem cel putin peste o suferinta , eu asa interpretez citatul asta