Sunt de acord cu aceste imprumuturi, astfel ne mai imbogatim si noi vocabularul. sunt multe cuvinte preluate din alte parti, integrate si folosite cu regularitate.
Ma influenteaza pozitiv, sincer, bine nu argonul cocalarilor de pe messenger ci jargonul diferitelor clase sociale inalte...imi place sa aflu cat mai multe, si de acee sunt de acord cu aceste schimbari ale limbii.
aa si denim nu te supara pe mine, dar tu ai facut o micuta eroare, sensul de "argon" si "jargon" sunt exact viceversa celor enumerate de tine... sper sa nu mi-o iei in nume de rau, vreau doar ca pe viitor sa nu mai faci aceeasi greseala.
argon= limbajul strazilor
jargon=limbajul nobililor
Sunt contra lor.sunt foarte daunatori limbii si literaturii romane.acest lucru se intampla si pe vremea lui caragiale cu tinerii intorsi de la studii, sau cum ii numea el, bonjouristi.insa intre timp, lucrurile s-au linistit, insa acum observ ca vin foarte tare din urma termeni care nu au nici o legatura cu limba romana.
Intradevar suna urat cind mergi pe strada si auzi fel de fel de jargoane si cv obscene, pur si simplu iti este groaza tie ca persoana sa auzi asa ceva, parerea mea este ca cest limbaj ar trebui folosit la stadion sau in mediile care accepta acest limbaj. Tinerii ar trebui sa se mai stapaneasca, sa fie mai calculati atunci cind se exprima sau isi manifesa nervozitatea.Parerea mea este ca nu e frumos, nici pentru ei si nici nu suna frumos pentru cel care aude un astfel de vocabular.
Incep sa ma tem pentru sanatatea Limbii Romane! Sincer! Dezaprob limbajul de net.Nu ne forteaza nimeni sa scriem pe net daca nu avem timp - daca tot avem timp inseamna ca putem folosi toate literele cuvintelor in a ne exprima fara prescurtari idioate. Ce ne vom face cand vom citi cum scriem daca folosim acest limbaj? Incercati sa vedeti ce iese!
E cool frate, si daca e cool, de ce sa fii naspa? azi am auzit una:"du-te in vaginul matii!"
Eu unul singurul cuvant pe care il folosesc in plus foarte des este > in rest vorbesc romana curata. Nu sunt influentat pozitiv dar nici negativ, atata vreme cat inteleg ce mi se spune.
Poi frate... cred ca pe de o parte e bine dar pe de alta nu e chiar asa de bine... depinde de caz...
Acesta este sensul in care evolueaza modul de comunicare intre oameni. probabil ca daca ar fi existat internet prin anii 101-106 limba romana ar fi sunat 99% ca si cea latina. Puteti spune ca ar fi fost o alterare a limbii? Dar cucerirea dacilor de catre romani a dus la alterarea limbii dacilor? Dar stapanirea otomana sau austro-ungara a unor principate romane a dus la alterarea limbii? Eu cred ca nu. Nu putem pastra mii de ani o limba. Nici mie nu imi plac termenii folositi in general de tineri si nici scrierea lor tip "messenger". Trebuie sa o acceptam totusi. Nimic nu schimba, doar transforma intr-un mod mai lejer de exprimare. Nu ii condamn nici pe cei care vorbesc agramat. Majoritatea facem astfel de greseli. De ce? Din acelasi motiv pentru care americanii folosesc "americanismele", prescurtari care devin cu timpul cuvinte de baza ale vocabularului intregii lumi. Cred ca in timp, oamenii vor ajunge sa vorbeasca o limba destul de comuna.
JustDream23 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: