Foarte buna. E chiar frumos ca existam, iar noi existam datorita Lui.
Consider insa ca promovarea Lui in societate poate fi de multe ori prost facuta, cu scopul de a se atrage ura asupra Sa.
Pai ce părere poate avea un om in Dumnezeu
Eu cred in Dumnezeu chiar dacă nu-s foarte religios
Fiecare om crede in ce vrea
Am renunțat să mai cred!
Sincer, nu mai pot avea o părere despre ceva absolut inexistent din punctul meu de vedere, despre acel ceva ce stăpânește universul.
Nimeni nu mi-a dovedit până astăzi că există într-adevăr. Mă simt prostit de naivitatea oamenilor. Fiecare lucru din lumea asta pare logic și poate fi dezbătut din punct de vedere științific. Omul singur își croiește drumul în viață. Nu există vindecare prin credință, pentru că o boală incurabilă nu se vindecă de la sine.
Care-i explicația pentru care oameni cuprinși de boală, dar cu "suflet curat", nu sunt cruțați de către "D-zeu"?
Poate greșesc într-adevăr, gândind în felul ăsta, dar când am avut cea mai mare nevoie de așa-zisul "D-zeu", n-a fost acolo.
Deci, ce rost are să mă afund în credință? Pentru ce?
Lucrăm la "Catedrala mântuirii neamului" în loc să construim un spital spre exemplu, sau centre de prim ajutor. Părerea mea este că această investiție în "nimic", nu-și are rostul.
Poți avea o părere despre El și dacă nu îl vezi, dar crezi în El.
Dacă nu crezi, nu înțeleg de ce ai mai comentat, în fine.
Deci tu crezi că el ne controlează în tot ceea ce facem? Eu nu prea cred.
Ori ți se pare amuzant...
Eu am întrebat ce parere au cei care cred în El, cred că este logic, doar că n-am specificat.
Și nu trebuie neapărat să-l vezi ca să poți crede în El.
Dacă s-ar arăta, ar fi logic că ar crede orice om în El. Asta este și ideea, să crezi fără să-l vezi.
Și la unii oameni, poate le dă un indiciu care să-i facă să creadă, dar să aibă mici dubii în legătură cu asta, cum mi s-a întâmplat mie. Oricum, eu chiar cred în El 99% chiar 100% cred...
Nu pot avea nici o parere despre ceva inexistent, in schimb am o parere foarte proasta fata de cei care cred orbeste in existenta unei divinitati, indiferent cum s-ar numii ea
Eu am stat 4 ani in manastire, si am cautat "adevarul" pentru ca adevarul te va elibera, spune cartea sfanta. Acum sa-ti spun parere simpla, daca un om crede in fantome si altul nu crede, nu inseamna ca nu exista. Eu sper sincer sa iti gasesti linistea, si sa te cunosti singur pe tine. Imi cer scuze daca parerea mea te-a ofensat.
Dacă cineva te-ar face să crezi în Dumnezeu 100%, cred că atunci ar fi prea ușor pentru tine și te vei schimba, apoi vei ajunge în rai fără să faci mari eforturi.
Este mai bine să crezi în El decât să nu crezi, având în vedere că ai un mare avantaj și un mic dezavantaj după părerea mea.
Măcar să fii bun ca om, poate ai șanse, nu știu. Unii poate cred în El, dar de fapt nu cred, gen se păcălesc singuri...
Eu chiar cred că există un Dumnezeu în acest univers infinit, care se mărește în fiecare secundă.
Eu nu cred că dintr-un big bang ( explozie ) s-a format atâtea planete și stele, atâta materie. Un big bang să construiască totul atât de frumos.
Nici eu nu-s de acord cu atâtea biserici, eu personal, nu cred că avem nevoie de preoți foarte mult, avem, doar în privința unui aspect și anume ( dacă nu ar exista preoți, mult mai multă lume nu ar crede în Dumnezeu și ar fi mai rea, cel mai probabil ar fi un dezastru mai mare decât acum )
Ar putea pur și simplu să fie vreo 1.000 de biserici în România, sau să nu se mai construiască în continuare și fiecare om să se ducă mai rar la biserică dacă este un pic mai departe...
Eu merg la biserică doar de paște sau paști ( nu știu varianta corectă ) cu familia mea. Și mai aud câteva cuvinte ok de la preot... Oricum, mai toată lumea cred că uită după o săptămână ce spune preotul.
Și eu sunt de părere că omul singur își croiește drumul în viață. Aș avea multe de zis, dar nu mai am baterie la telefon prea multă.
Cât despre cei cu sufletul curat, dar care au boli, nu cred că ai de unde să știi dacă într-adevăr au sufletul curat sau dacă cred în Dumnezeu, dar să zicem că au sufletul curat și cred în El. Te-ai gândit că poate Dumnezeu îi vrea mai rapid lângă El? Și cei mai răi și care nu cred în El îi ține mai mult pe pământ ca să se distreze, ca mai apoi să sufere și să regrete? ( Asta nu în toate cazurile ) Poate sunt și oameni buni și care cred, dar nu au boli și rămân pe Pământ până la o vârstă mai înaintată... Nu știu, dacă vrei mai discutăm mâine sau mai târziu un pic, bag telefonul la încărcat.