Foarte buna. E chiar frumos ca existam, iar noi existam datorita Lui.
Consider insa ca promovarea Lui in societate poate fi de multe ori prost facuta, cu scopul de a se atrage ura asupra Sa.
Poți avea o părere despre El și dacă nu îl vezi, dar crezi în El.
Dacă nu crezi, nu înțeleg de ce ai mai comentat, în fine.
Ma scuzi, nu am știut ca e o întrebare doar pentru cei care sunt de acord cu ceea ce crezi tu.
Am pus întrebarea " Ce părere aveți despre Dumnezeu ". Iar tu ai spus că trebuie să îl vezi mai întâi, ca mai apoi să-ți spui părerea. Cu ce mă ajută pe mine acest răspuns? Eu vreau să văd ce păreri au oamenii care ce în Dumnezeu despre El. Sunt conștient că există și oameni care nu cred în El, dar eu nu asta am întrebat...
Pace
Pai părerea mea e ca nu exista. Un răspuns valid la întrebarea ta
Bine acum... Eu mă refeream ce părere au oamenii care cred că există despre Dumnezeu...
Dar da, ai dreptate, este un răspuns valid la întrebarea mea.
Dacă nu îți plac întrebările de genul, nu ești obligat / obligată să răspunzi la ele. Răspunde la ce crezi tu că este interesant și la întrebările la care poți ajuta pe cineva cu un sfat / o părere.
Tu nu ești în măsură să-mi dai mie ordine... O să pun ce întrebări vreau eu pe acest site...
Omul care nu crede in Dumnezeu nu e in masura sa spuna cuiva ce e bine si ce e rau si ce e real sau adevarat sau ireal sau neadevarat sau ce exista sau nu exista pentru ca in inchipuirea lui nu exista adevar absolut si nici bine sau rau absolut si nici morala absoluta si necredinciosul nu e nicidecum obiectiv ci subiectiv pentru ca binele e doar ce i se pare lui ca e bine si raul e doar ce i se pare lui ca e rau si adevarul e doar ce i se pare lui ca e adevar sau realitate si prin asta isi arata si egoismul sau. Necredinciosul spune ca adevarul e doar relativ in functie de unghiul sau punctul de vedere din care este privit.
Nu poți gândi și tu un pic mai logic? Tu vrei să spui că am suferit mult din cauză că nu dau voie unei persoane necunoscute să-mi dea ordine și să-mi interzică să pun întrebări căruia ei nu-i plac? Nu-ți plac, nu răspunde, am mai spus asta. Eu cred că tu ai suferit, dacă vii aici cu ironie și arunci într-o oarecare măsură cu noroi în mine ( în sensul că eu nu am dreptate și tu ai, ceea ce nu e adevărat și vrei ca tu să câștigi această " luptă " )
Chiar și dacă te interesa subiectul, dar nu erai de acord cu mine și comentai ( ceea ce tu ai făcut chiar dacă nu te interesează și nu îți place întrebarea ) nu trebuia să comentezi cu ură. Poți lăsa un comentariu frumos chiar dacă nu crezi în Dumnezeu, nu să folosești atât de des ironia și să fi răutăcioasă ( cred că ești fată )
Cine aruncă cu ură, tot ură are și în suflet.
Dacă un necunoscut te înjură pe stradă fără să îi faci nimic, iar tu îl înjuri pe el, nu ești mai presus decât el doar pentru că el a început. Ești la același nivel.
Poți pur și simplu să-i zâmbești și să-i urezi o zi bună.
Eu nu cred că oamenii care comentează așa aiurea și vor să fie cât mai răutăcioși au o viață apropiată de una perfectă. ( E un subiect mai complex, nu stau acum să spun mai multe )
Îți dau niște sfaturi...
1) Gândește mai logic.
2) Nu mai fii răutăcioasă.
3) Fii mai serioasă uneori și nu mai folosi atât de mult ironia.
Seară bună sierra1.
Cine sunt eu să-ți dau sfaturi?
M-ai făcut să râd.
Ești extrem de limitată mintal tu. Deci tu îmi dai mie ordine, mă comanzi practica să nu mai poate întrebări de genul pentru că nu îți plac ȚIE. Pe bune? Și tu mă întrebi pe mine cine mă cred eu că dau unui om necunoscut niște sfaturi? Poți pur și simplu să le aplici sau nu. Nu ești obligată să ți cont de ele. De ce te simți atât de atacată pentru că ți-am dat niste sfaturi?
NU LE LUA ÎN CONSIDERARE ȘI GATA. E ATÂT DE SIMPLU...
Bine, dacă " mai logic " nu suportă grad de comparație, atunci, gândește LOGIC!
Hai că aproape reușești să mă enervezi. Ups, stai, era să uit că pe mine nu mă poate enerva nimeni ( poate foarte rar )
Deci dacă intenționezi să mă enervezi, nu-ți pierde timpul și nu mi-l mai pierde nici pe al meu.
Trebuie să recunosc că mă enervează foarte un pic oamenii care folosesc des ironia.
Cum de ești tu sigură că nu am dat bacul? Nici măcar nu mă cunoști.
Crezi că un om care nu a dat bacul nu este în stare să dea sfaturi?
Ia intră pe canalul lui Levi Elekes să vezi câte sfaturi bune dă oamenilor și nu, nu a dat bacul. Nu i-a trebuit, nu i s-au părut folositoare majoritatea informațiilor de la școală.
( Dacă citește cineva care încă este la școală ceea ce am scris, să mă înțelegeți greșit, bacul este important pentru majoritatea oamenilor )
Eu nu sunt în stare să port un dialog? Greșești.
Acum îmi dau seama că ești mult prea limitată mintal ca să poți gândi rațional și logic. Mă ataci pe nedrept și vorbești în necunoștință de cauză.
Dacă nu am aceeași părere ca a ta, mă ataci se pare, dar dacă eram de părere că Dumnezeu nu există, nu cred că te comportai așa cu mine.
Asta observ eu...
Și răspunde și tu la tot mesajul, nu numai la ceea ce îți comvine, dacă tot răspunzi...
Totuși, mai bine ar fi să nu mai răspunzi pentru mine. Deja nu mai văd rostul, nu ești capabilă să porți un dialog normal. Mă ataci pentru că te simți atacată, dar eu spun adevărul.
Îmi e milă de tine, sincer...
Tu cred că nu citești tot ceea ce scriu. Și nu, nu-mi vine să râd pentru că, după cum am mai zis, spun adevărul.
Tot nu ai răspuns la ceea ce te-am întrebat... Te întreb din nou.
1) De unde știi că nu am dat bacul?
2) Niciun om care nu a dat bacul nu are dreptul să dea sfaturi?
3) Crezi că nu există oameni deștepți care nu au dat bacul?
Și ți-am mai spus că poți pur și simplu să nu iei in considerare sfaturile pe care le primești. Faci ceea ce vrei. E atât de greu să înțelegi ori ești oligofrenă?
Baiat bun. Pentru necredinciosi, luati de-aici: https://www.facebook.com/eusuntdumnezeu/
Un personaj fictiv dintr-o scriere cu caracter religios.
Atragator pentru creduli, fara nici o noima pentru cei cu o minima logica si bun simt.
Mult zgomot pentru nimic.
E ciudat rau. Sunt in vrajmasie. Din Biblie am aflat ca a ales sa taca si sa se tina si de aceea e lumea asa cum e si nu pot fi de acord cu asta.
Nu pot avea nici o parere despre ceva inexistent, in schimb am o parere foarte proasta fata de cei care cred orbeste in existenta unei divinitati, indiferent cum s-ar numii ea
Uh, ce bine, eu nu cred orbește într-o divinitate, doar cred, pur și simplu. Deci nu ai o părere proastă despre mine, nu?
Lăsând gluma la o parte. Eu, în schimb, n-am o părere proastă despre cei care nu cred într-o divinitate. Este alegerea lor, fiecare gândește în felul lui.
A fost o perioadă ( înainte să-mi demonstreze Dumnezeu că El chiar există ) în care nu prea credeam în El, eram nedumerit, nu aveam dovezi ( nici acum nu am dovezi, am doar pentru mine, doar mie mi s-a întâmplat ceva ce nu pot dovedi ) și după cum am zis, nu prea credeam. Nu mă informam, știam doar de biserică ( nu prea mergeam la biserică nici atunci și nici acum ). Acum am ajuns unde voiam să ajung. Deci nu prea credeam și totuși nu aveam o părere proastă despre cei care credeau într-o divinitate.
Cine " răspândește " cu ură, tot ură are în suflet, asta cred eu, nu este ceva bisericesc, cred... Este părerea mea.
Și dacă ai o părere proastă despre cei care cred în Dumnezeu, chiar nu îmi pasă și nu mă afectează cu nimic.
Cel mai mare mizerupist care "exista". Adica, na. Mor oameni in prostie si nu faci nimic? In doare in fund.
Am renunțat să mai cred!
Sincer, nu mai pot avea o părere despre ceva absolut inexistent din punctul meu de vedere, despre acel ceva ce stăpânește universul.
Nimeni nu mi-a dovedit până astăzi că există într-adevăr. Mă simt prostit de naivitatea oamenilor. Fiecare lucru din lumea asta pare logic și poate fi dezbătut din punct de vedere științific. Omul singur își croiește drumul în viață. Nu există vindecare prin credință, pentru că o boală incurabilă nu se vindecă de la sine.
Care-i explicația pentru care oameni cuprinși de boală, dar cu "suflet curat", nu sunt cruțați de către "D-zeu"?
Poate greșesc într-adevăr, gândind în felul ăsta, dar când am avut cea mai mare nevoie de așa-zisul "D-zeu", n-a fost acolo.
Deci, ce rost are să mă afund în credință? Pentru ce?
Lucrăm la "Catedrala mântuirii neamului" în loc să construim un spital spre exemplu, sau centre de prim ajutor. Părerea mea este că această investiție în "nimic", nu-și are rostul.
Dacă cineva te-ar face să crezi în Dumnezeu 100%, cred că atunci ar fi prea ușor pentru tine și te vei schimba, apoi vei ajunge în rai fără să faci mari eforturi.
Este mai bine să crezi în El decât să nu crezi, având în vedere că ai un mare avantaj și un mic dezavantaj după părerea mea.
Măcar să fii bun ca om, poate ai șanse, nu știu. Unii poate cred în El, dar de fapt nu cred, gen se păcălesc singuri...
Eu chiar cred că există un Dumnezeu în acest univers infinit, care se mărește în fiecare secundă.
Eu nu cred că dintr-un big bang ( explozie ) s-a format atâtea planete și stele, atâta materie. Un big bang să construiască totul atât de frumos.
Nici eu nu-s de acord cu atâtea biserici, eu personal, nu cred că avem nevoie de preoți foarte mult, avem, doar în privința unui aspect și anume ( dacă nu ar exista preoți, mult mai multă lume nu ar crede în Dumnezeu și ar fi mai rea, cel mai probabil ar fi un dezastru mai mare decât acum )
Ar putea pur și simplu să fie vreo 1.000 de biserici în România, sau să nu se mai construiască în continuare și fiecare om să se ducă mai rar la biserică dacă este un pic mai departe...
Eu merg la biserică doar de paște sau paști ( nu știu varianta corectă ) cu familia mea. Și mai aud câteva cuvinte ok de la preot... Oricum, mai toată lumea cred că uită după o săptămână ce spune preotul.
Și eu sunt de părere că omul singur își croiește drumul în viață. Aș avea multe de zis, dar nu mai am baterie la telefon prea multă.
Cât despre cei cu sufletul curat, dar care au boli, nu cred că ai de unde să știi dacă într-adevăr au sufletul curat sau dacă cred în Dumnezeu, dar să zicem că au sufletul curat și cred în El. Te-ai gândit că poate Dumnezeu îi vrea mai rapid lângă El? Și cei mai răi și care nu cred în El îi ține mai mult pe pământ ca să se distreze, ca mai apoi să sufere și să regrete? ( Asta nu în toate cazurile ) Poate sunt și oameni buni și care cred, dar nu au boli și rămân pe Pământ până la o vârstă mai înaintată... Nu știu, dacă vrei mai discutăm mâine sau mai târziu un pic, bag telefonul la încărcat.
Sigur nu studiezi la teologie?
Îți zic sigur! Dacă vrei îți spun ce voi fii. Încă nu sunt nimic.
Chinezii considera religia drept pericol pentru societate.
Japonezii au religiozitate traditionala, dar ca teologie sunt atei.
Deci ei au moralitate in societate fara a avea nevoie de credinta in Dumnezeu.
Mi-am susținut părerea. Este strict problema mea vizavi de faptul "cât de orb sunt".
"Ești prea orb dragul meu prieten", interesantă exprimare pentru un filosof, dar nu-și are rostul în cazul de față. Nu este nevoie să devii critic.
Omul își alege calea în viață, nu te judecă nimeni, decât prin prisma realității, prin felul de-a fi. Ca să deschid un subiect pe care mulți îl consideră un "mister", moartea în sine este procesul ireversibil al nașterii.
Un tata iubitor care se ingrijeste si este interesat de nevoile noastre. Ne iubeste si ne accepta. Un tata care ne iubeste neconditionat si si-a dat viata pentru noi acum 2000 de ani pe cruce, din dragoste, El a murit pentru prietenia noastra.
"Un tata care ne iubeste neconditionat si si-a dat viata pentru noi acum 2000 de ani pe cruce..."
Deci e mort?
Îl confunzi pe Iisus cu Dumnezeu...
Eu am întrebat ce parere au cei care cred în El, cred că este logic, doar că n-am specificat.
Și nu trebuie neapărat să-l vezi ca să poți crede în El.
Dacă s-ar arăta, ar fi logic că ar crede orice om în El. Asta este și ideea, să crezi fără să-l vezi.
Și la unii oameni, poate le dă un indiciu care să-i facă să creadă, dar să aibă mici dubii în legătură cu asta, cum mi s-a întâmplat mie. Oricum, eu chiar cred în El 99% chiar 100% cred...
Eu am stat 4 ani in manastire, si am cautat "adevarul" pentru ca adevarul te va elibera, spune cartea sfanta. Acum sa-ti spun parere simpla, daca un om crede in fantome si altul nu crede, nu inseamna ca nu exista. Eu sper sincer sa iti gasesti linistea, si sa te cunosti singur pe tine. Imi cer scuze daca parerea mea te-a ofensat.
Pai sa se arate odata, sa il vedem si noi, asa ar deveni si lumea mai buna.De ce se ascunde? De ce nu avem nicio dovada? Simplu pentru ca nu exista, ar incalca toate legile fizicii, e practic imposibil sa existe acest Dumnezeu din biblie.Tu chiar nu gandesti deloc rational? pentru ca daca ai face-o nu ai mai fii asa sigur ca exista.
Am mai raspuns si altora care este parerea mea despre acest subiect, dar nu cred ca ai citit. Mă repet.
El aşa a creeat lumea, cu scopul de a se mântui, şi noi trebuie să credem în el chiar dacă nu Îl vedem, trebuie să ne punem noi întrebări. Să gândim logic, poate se leagă ceva.
Dacă s-ar arăta tuturor, ar fi prea simplu pentru noi sa ne schimbăm în bine şi e logic că vom crede în El din moment ce s-a aratat tuturor. Şi dacă s-ar arăta tuturor, nu cred că ar fi corect pentru cei care au ajuns în rai şi care au crezut în El fără să li se arate. Care-i logica dacă se mai arată? Ce rost mai are?
Pentru asta cred ca exista rai si iad. Asta este doar părerea mea, aşa gândesc eu. Fiecare cu percepţiile sale.
Am mai spus odata de ce sunt sigur 99% înspre 100% că există.
Mi s-a întâmplat ceva care mi-a demonstrat chiar El că există.
Nu am comunicat cu El mult, a fost ceva scurt, dar uimitor, mi se făcuse pielea de găina atunci şi chiar şi uneori când îmi aminteam.
S-a întâmplat ceva care chiar mi se pare imposibil. De atunci, nu mi se mai pare nimic imposibil, cel puţin aşa cred.
Dacă vrei, o să povestesc întâmplarea de acum 2-3 ani cred...
Spui că este imposibil să existe acest Dumnezeu din biblie, spui că eu nu gândesc deloc raţional şi că ar încălca toate legile fizicii, dar tu nu cred că îţi pui destule întrebări legate de acest subiect, nu te informezi destul, nu gândeşti mai profund şi nu cauţi şi alte variante de răspuns şi cunoşti atât de puţine lucruri despre UNIVERS care este infinit şi se măreşte în fiecare secundă... Eu aş crede că este aproape imposibil să nu existe o divinitate în acest UNIVERS care este infinit după cum am mai spus, unde este totul atât de bine făcut, atatea milioane de stele si planete, of.
Eu nu cred că un big bang a creeat totul atat de frumos şi sigur.
Nu cred intr-un creator al universului deoarece automat apare intrebareaar pe el cine l-a mai creeat? Si nu pot sa ii dau de cap.Nici in teoria big bang nu prea cred, m-i se pare absurd sa apara totul dintr-un punct atat de mic.Nu stim si nu cred ca vom afla vreodata.Cu raiul si iadul e povestea perfecta, faci fapte bune te duci in paradis, faci rele de duci in foc, si asa oamenii ar putea fi mai buni. Poate va fi ceva dupa moarte(ceea ce nu prea cred) dar clar va fi cu totul altceva.E ok sa crezi in Dumnezeu, poate unii se simt mai in siguranta, dar doar se mint singuri ca se simta mai bine.
Cred ca esti pocait daca vii aici si ne intrebi despre Dumnezeu. Daca ai venit aici sa iti cauti adepti, ai gresit locul.
Nu sunt pocăit și uite că întreb despre Dumnezeu. Nu am voie să mă intereseze părerile altora despre El?
Dar esti cumva purtatorul de cuvant al lui Iisus sau cumva esti secretarul lui? Sa inteleg ca nu esti un om?
Ahaa, ai fost trimis de Dumnezeu cu scopul de a studia comportamentul oamenilor, sa vezi ce cred oamenii despre El, ca apoi sa dai raportul pe email in format PDF.
Avicii s-a sinucis taindu-si beregata cu un ciob de sticla pentru ca nu a crezut ca Dumnezeu exista. I-au mirosit aia cadavrul aproape doua luni pana l-au ingropat.
Of. O să răspund pe scurt.
Sunt om. Nu am fost trimis de Dumnezeu ca să studiez comportamentul oamenilor și Să-i transmit ce cred oamenii despre El. Sunt sigur că știe ce crede fiecare om despre El.
Am pus o singură dată această întrebare, deci nu am făcut niciun studiu, nici măcar pentru mine.
Seară bună.
Pace
Păi dacă nu a făcut o glumă când a spus că părerea lui despre Dumnezeu este, de treabă când vrea ", înseamnă că crede în El și în acest caz, este cam limitat după părerea mea.
Cum poți să spui despre creatorul universului că este " de treabă când vrea ", când El, este de fapt mult prea bun și tolerant pentru greșelile și păcatele pe care le fac oamenii zilnic. Ar fi mai multe de spus, dar nu prea am timp momentan, sper că ai înțeles ce am vrut să zic.
Personaj destul de basic, in functie de character complexity. Inca mai trebuie sa se maturizeze.
Uita-te la video-ul asta https://youtu.be/lTLign4JBGM
Deci tu crezi că el ne controlează în tot ceea ce facem? Eu nu prea cred.
Ori ți se pare amuzant...
Nu cred că vrei să știi...
Pai ce părere poate avea un om in Dumnezeu
Eu cred in Dumnezeu chiar dacă nu-s foarte religios
Fiecare om crede in ce vrea
Nu există Dumnezeu. Este doar o presupunere. Există putere interioara și atât.