Ei vezi!
nu m am gandit nici odata ca ar putea fi ceva,, putred" in acest episod
si de ce acum?
oricum intre stiinta si religie nu va fi,, pace" niciodata
vezi episodul corut la otv contra teologi si preoti
Galileo Galilei cu siguranta a fost un om deosebit. Indiferent de orice pareri si istorisiri a fost un om care si in zilele noastre ar prinde bine.
Intre stiinta si religie cred ca este o relatie.merg mana in mana si se completeaza una pe alta, stiinta descoperind ceea ce a fost creat, prin spiritul ei curios si mereu cercetator.si demonstrand acestea. daca am fi trait dupa cele spuse de preoti, care sunt oameni, dupa fire, si doctori de suflete dupa profesie si har, am fi ramas in evul mediu fiindca intotdeauna le-a fost fricasa nu-si piarda privilegiile si statutul lor de conducatori religiosi.intotdeauna a fost nevoie de reformatori ai religiei. dar aici pe TPU, ce se intampla nu este o reformare.vad numai jigniri si acuze, grandomanii si bagari in seama numai si numai de aceleasi forme, si continut.
Nu stiu in ce masura este credibila aceasta ipoteza, din moment ce insasi Biserica Catolica si-a exprimat dezacordul cu privire la pozitia sa fata de Galileo Galilei.
Fals. Nu a existat nici o legatura armonioasa intre biserica si stiinta. Niciodata. Biserica si-a aparat mereu scunul si a incercat sa ascunda orice descoperire ce i-ar fi stirbit dogma putreda deja. Oricum. cine mai crede in bazaconiile bosericii? cam nimeni.
Ai strecurat o eroare in intrebarea ta
Folosind un dispozitiv care apropia imaginea obiectelor, inventat de un olandez, Galileo Galilei a imbunatatit mecanismul si a fabricat primul telescop in 1609 si nu un telescop mai puternic cum spui tu.