Daca este adevarat, fiindca este greu de verificat, atunci ne arata ca Dumnezeu face uneori minuni
Nu sunt minuni. Exista doar conjuncturi favorabile/nefavorabile, un cumul de factori obiectivi care creaza un rezultat. Restul e statistica.
Bine, nu vorbim de tanti asta cu povestea ei, sunt destui care au afirmat diverse chestii din astea, unii demascati, altii cu care nimeni nu-si bate capul s-o faca, dar care castiga si ei un banut cu povestile lor.
Eu nu pot sa stiu asta. Eu sunt un om de stiinta, pentru unele lucruri am dovezi, pentru altele le caut si, daca nu le gasesc, nu pot sa presupun ca exista totusi. Toti oamenii de stiinta pe care i-am cunoscut eu, admiteau ca exista lucruri care depasesc intelegerea si explicatiile.
Sunt doua lucruri diferite. A nu intelege ceva si a considera acel ceva o "minune".
Partea proasta cu "minunile" astea, de fapt cu cei care pun pe seama lor diverse lucruri, e ca in loc sa caute factorii care au dus la acel rezultat pentru ai recrea in situatii similare, sau dimpotriva, de a-i evita, dupa caz, se multumesc sa puna in carca supranaturalului rezultatul.
Nu, fiindca nu prezinti credibilitate. E mai complicat, nu poti intelege, lasa, nu era pentru tine. Tu esti impenetrabil al argumente, e o pierdere de timp pentru amandoi sa iti explic ceva ce exista, dar trebuie intuit. Daca vedem 20 de medici, independenti si obiectivi, un pacient vindecandu-se in ciuda faptul ca stiinta il considera irecuperabil, crezi ca e comparabil cu faptul ca vezi tu fantome? Banuiesc ca pentru tine da. Scuze inca o data, incerc cat pot sa te evit, imi pare foarte rau ca iti tot apar in cale cu situatiile mele care iti depasesc intelegerea si acceptarea
Au existat boli mult mai banale la care medicii se uitau patrat pentru ca unii le faceau si altii, teoretic in aceleasi conditii nu, sau se vindecau subit. Vezi scorbutul. In special in cazul marinarilor, unde matrozii aproape fara exceptie sufereau de el, pe cand capitanii, secunzii nu prea, sau deloc. De ce? Pentru ca erau privilegiati si isi puteau lua cu ei si alte alimente in afara celor din rezervele navei, unde bineinteles era doar carne uscata care sa reziste cateva luni. Mai exact luau dulceata, ca si aia tine mult. Dar evident, nu impotriva scorbutului, ci doar sa mai schimbe meniul. Deabia pe la jumatatea sec al XVIII-lea s-a prins unu de legatura asta si au inceput sa care lamai cu ei. Ideea e ca, in limita bunului simt, pot fi vindecari care sa nu poata fi explicate, dar asta nu inseamna ca sunt miracole. Sunt doar conjuncturi favorabile.