| ooolifeoolol a întrebat:

Ce parere aveti despre feministi? E cineva de parere ca se cam exagereaza pe alocuri treaba asta cu drepturi egale femeie-barbat,intr-atata masura incat uneori se ajunge la nedreptatirea partii masculine? Urmariti urmatorul clip, posibil sa-l gasiti interesant. http://www.youtube.com/watch?v=4JA4EPRbWhQ

15 răspunsuri:
| anad a răspuns:

Doar uneori si nu deseori cum se intampla partii feminine!

| sabin89 a răspuns:

Asa e, cum zici, "se cam exagereaza pe alocuri...". Dar exagerarea asta am putea sa o consideram neglijabila daca tinem cont de cateva aspecte. Inegalitatea intre sexe, pe multe planuri nejustificata, nu a durat ani, ci secole sau chiar milenii. Femeia a fost injosita si umilita aproape in toate tarile si aproape in toate timpurile. De ce? Pentru ca forta fizica a barbatului este superioara celei a femeii? Vi se pare un motiv rezonabil? In timp ce barbatul lucra, sa zicem, opt ore pe zi lucrul femeii nu se termina niciodata. Ea ingrijea copiii, ea se scula noaptea cand bebelusul plangea, ea spala, ea gatea si uneori tot ea mergea si la lucrul campului, cu bebelusul in spate. Intr-un fel, trebuie sa apreciem faptul ca societatea de astazi incearca sa repare intr-o oarecare masura nedreptatile istorice. Ca se fac exagerari, e adevarat; si nu sunt nici eu de acord cu ele. Dar asta nu trebuie sa ne distraga atentia de la tabloul de ansamblu.

| Wøodenpints a răspuns:

N-am stat să mă uit 6 minute la un gras, dar am să-ţi spun părerea mea despre feminişti: gaaaaaaaaay
Şi da, nu mă refer la gay, cu sensul ăla de a fi atraşi de acelaşi sex. Mă refer la ăia care se dau heterosexuali, dar au apucături de dameze în călduri.

Personal, n-am nicio problemă cu egalitatea între sexe. Dar dacă tot vor egalitate, să fie egalitate din toate punctele de vedere. Că e o diferenţă bare dacă un bărat îi trage o palmă unei femei şi o femeie îi dă o palmă unui bărbat.
Dacă un bărbat îi dă o palmă unei femei, este o beste, o brută de neanderthal, un ţăran, un necioplit, care merită ani grei de puşcărie, berită bătut cu lanţul de la bicicletă...etc.
Dacă o femeie loveşte un bărbat, nu mai contează n ce context a făcut-o, se numeste autoapărare. Că na, oricare ar fi fost motivul, e vina lui. Si nimeni n-are nimic de spus în legătură cuasta, că na, ea e femeie şi are voie, dacă-i dădea şi el un dos de palmă de să-i pice maxilarul, tot vina lui era, că de ce a ripostat.
Nu, asta nu mi se pare egalitate. Vor egalitate, să fie în stare să facă ce face un bărbat, şi să nu mai spună că nu poate face asta pentru că-i femeie. Dacă e prea greu pentru ele, să se mulţumească cu statutul pe care-l au.

| Gabica a răspuns (pentru Wøodenpints):

Chiar sunt de acord cu asta.Da,chiar mi se pare ca un barbat care loveste o femeie se injoseste,dar nu am spus niciodata ca femeile sunt egale cu barbatii, cel putin nu din punct de vedere fizic.Da, se mai intample sa existe ctae o femeie puternica, care poate bate un barbat, dar asta doar in cazul in care e o matahala de 150 de kg sau care practica nu stiu ce sport(gen box). Femeile nu sunt egale cu barbatii si punct, asta-i adevaru'!

| Xenya a răspuns (pentru Wøodenpints):

La partea cu violenta la femei ai dreptate intr-o anumita masura, deoarece noi prin natura noastra suntem mai firave decat barbatii si chiar daca dam o palma unui barbat nu se compara cu palma data de un barbat unei femei, sunt lucruri mult diferite deoarece aici apare termenul de forta fizica.
Personal, nu sunt de acord cu violenta indiferent de ce natura este, mi se mare ca este o dovada de golanie ieftina.
Iar cu ideea ca femeile daca vor sa fie egale in drepturi cu barbatii trebuie sa faca ce fac ei mi se pare dusa putin la extrem deoarece aceasta afirmatie se poate si intoarce astfel:Nici barbatii nu pot sa faca ce face o femeie.
Dar idea ca femeia este egala in drepturi cu barbatul se foloseste in vremea de acum cu o usoara dievier decat se folosea cu mult timp in urma! O seara placuta!

| Wøodenpints a răspuns (pentru Xenya):

Ce poate face o femeie şi nu poate face un bărbat?

Eu mă refeream că dacă cineva cere egalitateaîn drepturi ar trebui să ceară şi egalitatea în obligaţii ca să fie egalitate totală.

| Xenya a răspuns (pentru Wøodenpints):

De exemplu treburile casnice! Sunt unii barbati care mai fac si asa ceva dar nu o sa fie la fel de bine facute precum face o femeie.
Acest subiect este foarte amplu cu o gramada decomentarii pro si contra

| Paulla a răspuns (pentru Wøodenpints):

Aici se merge pe ideea că-n general femeia e inferioară fizic bărbatului. E ca şi cum un tip de 1.90 şi 120kg i-ar da un dos de palmă altuia de vreo 50kg. Atâta timp cât n-o cere cu nesimţire sau nu loveşte primul, e oarecum josnic să iei la bătaie o persoană care n-are şanse-n faţa ta.
În rest, sunt de acord cu tine. Drepturi egale înseamnă obligaţii egale.

| Wøodenpints a răspuns (pentru Xenya):

Eu mă pricep să fac unele treburi casnice mai bine decât multe femei. Asta se învaţă, nu contează dacă eşti bărbat sau femeie.

| ooolifeoolol explică (pentru Paulla):

Mda,cam asta e ideea.E clar ca indivizi care abuzeaza femeile sunt, si sunt multi.Dar nu toti barbatii au ramas la acelasi nivel, brain de grota...
Insa se exagereaza cam mult cu feminismul si are un real impact asupra societatii.Nu privim lucrurile doar din punct de vedere fizic Gabica, ci si emotional.
Adica acum le e mai bine si femeilor, in loc ca ele sa treaca peste, sunt influentate de scorpii ca tipa din clipu de la link-ul de mai sus, care facea haz de necaz.Adica trebuie sa-i fi facut un barbat un rau mare sa aiba o asa parere despre barbati,altfel nu-mi explic. Poate o fi violat-o taica su, cine stie... Oricum ideea de baza la subiectul asta e aceea ca femeile si barbatii ar trebui sa lucreze impreuna, nu sa concureze, nu sa impuna societatea si media feminismul:cel mai injositor e feminizarea barbatilor, baietilor la o varsta precara.Chiar si femeile se plang ca barbatii sunt prea pasivi zilele astea.

Un studiu a aratat ca marea majoritate a baietilor care ajung infractori dupa gratii sunt crescuti de mame singure...Deci se explica aspectele negative ale feminismului.
Daca o femeie inseala un barbat si barbatul ii trage palme imi pare perfect normal.Am evoluat, am evoluat, insa tot animale romanem.Iar putina violenta in viata de cuplu e necesara, asa e firea naturii.

| Paulla a răspuns (pentru ooolifeoolol):

Şi ce legătură are ce spui tu cu răspunsul meu?
N-am stat să-l ascult pe ăla, deci nu ştiu despre ce vorbeşti. Iar când spui 'Un studiu' trebuie să spui şi ce studiu, nişte date de bază ca să putem să ne informăm şi noi, că aşa aş putea să spun şi eu că un studiu a arătat că portocolale sunt nocive pentru pisici.
'Iar putina violenta in viata de cuplu e necesara' depinde la ce tip de violenţă te referi, dar violenţa fizică n-are ce căuta într-o relaţie, nu contează cine-şi ia bătaie şi de ce. Ori cel puţin aşa percep eu, nu mă interesează ce fac alţii la ei în dormitor.

| Terente20 a răspuns:

Pai asa e omul, ii dai un deget si-ti ia toata mana, ii dai un drept si abuzeaza de el, ti-l exploateaza la maxim. da-i drepturi egale femeii cu cele ale barbatului si vor da cu ele de pamant, cum au si facut. n-are rost sa-ti bati capul, partea slaba intotdeauna va castiga clinciul

| Terente20 a răspuns:

Apropo, aceeasi regula se aplica si cu rasismul. se numeste rasism doar cand albii o fac. drept exemplu cand a aparut rahatul ala de conecter cu un tricou pe care scria ceva de genul "mandru ca sunt tigan" parca, toata lumea l-a aplaudat. cand a aparut cheloo cu un tricou "mandru ca sunt alb" pfff, reporteri, stiri, scandaluri, au sarit tiganii de cur in sus, au cenzurat videoclipul...pai cum?!?!?!
deci ti-am zis, nu-ti bate capul ca partea "slaba" mereu castiga.

| SageKid a răspuns:

Trebuie sa fi bolnava sa faci asa ceva, tipa probabil era complexata