Campania OUT este pusa la punct cu un scop anume. S-a constatat prin diverse studii si sondaje de opinie ca statisticile demografice oficiale sunt putin cam gresite, si anume ca de fapt credinciosii sunt ceva mai putini decat vor sa para; adica multi libercugetatori, agnostici si atei au fost declarati sau s-au declarat sau nu s-au declarat deloc religiosi din diverse motive printre care
teama de blamare din partea unor elemente din societate, teama de presiuni din partea sefilor a familiei, profesorilor. Eu spre exemplu cand am clienti ultra religiosi prefer sa nu le spun ca sunt ateu pentru a nu-i pierde de clienti ei avand in cap ca un ateu e cam acelasi lucru cu dracu' sau un criminal. Domnul Richard Dawkins a creat aceasta campanie cu scopul de a pune in evidenta faptul ca numarul ateilor este mai mare decat in statistici si a cerut acestora sa iasa la lumina si sa recunoasca oficial ca sunt atei. Este bine stiut ca intre ateism si religie exista o tensiune iar aceasta campanie mai urmareste si consolidarea comunitatilor ateiste din lume cu scopul de a crea structuri oficiale, juridice ca organizatii, uniunii etc. ce militeaza pentru respectarea drepturilor omului si secularism.
Cred ca vor fi mari conflicte daca va fi asta dar eu nu vad ceva rau, fiecare cu opinia si parerea lui. Dar de castigat nu e nimic.Ba in opinia mea departarea de la Adevar.
Raul9004 Esti sigur ca nu fac valva credinciosii pe strada?! Dar de asa zisele sarbatori ce fac?! De craciun se aduna mii pe la biserici, beau pe strada, de paste se aduna gloata la biserica si beau canta si aprin lumanari ca primitivii si merg cu ele pe strazi. De ziua moastelor sa omoara in public in fata unor oase ale cine stie cui or fi si tot asa.etc Asta nu e manifestare in public?
Anonimule
Ce ai frate cu poponarii? nu tot dumnezeul tau i-a facut si pe ei? Stii bine ca exista poponari de cand lumea.
Toti au drepturi egale, insa unora le e greu sa se vada egali cu altii!
andre999
Sa iasa si religiosii in evidenta cu ce au ei mai bun.adica mai cu nimic...
Cine este acest individ si cine va opreste sa va expuneti convingerile? Vrei sa spui ca ar fi cineva care ar face ceva manifestati pentru opinile si convingerile voastre? Faptul ca societatea sa degradat din punct de vedere moral prin aparitia lipsei de credinta in Dumnezeu (Darvinism, Marxism) nu mai este o noutate. Se poate vedea pe strada lipsa lui Dumnezeu din societatea romanesca de cca 60 de ani, guvern de hoti si infractori, homosexuali, oameni fara nici un respect, fara un orizont constructiv. Iesiti mai baieti cat mai este timp, caci vremurile sunt pe sfarsite.
Fiecare om face ce vrea. Niciun credincios nu iasă în stradă ca să facă vâlvă, atunci de ce ar face ateii? Nu eram cumva egali?
Părinte, nu mă refer la adunări cu scop religios. Mă refer la faptul că nu ar trebui să deranjeze pe nimeni altcineva, că nu vor să demonstreze nimic prin ele, doar să îndeplinească nişte rituri.
Paradele gay sunt niste scarboseni pitiponcite, care face de ras homosexualii care s-au nascut asa. Chiar un gay a spus ca ce fac aia pe stada ( referindu-se la parada) este o batjocura la adresa comunitati gay. Tu ca ateu trebuie sa iesi din umbra, dar nu prin faptul ca esti ateu ci prin ce aduci tu mai bun societatii.
Este un pas normal sa iti arati convingerile intregii lumi dar parca incepeti sa deveniti o secta.Sunteti radicali, sunteti fanatici si incercati sa convertiti cat mai multa lume. Din cate stiu eu doar biserica(crestina sau de alt fel) a mai folosit asemenea metode.
Bine, esti ateu, iesi afara si striga in gura mare, super OK.Ba dar mai terminati cu obsesia asta pentru religie, majoritatea intrebarilor despre religie sunt postate de atei.
Hoooo! Gata! Mai sunt si alte ramuri ale filozofiei in afara de filozofia religioasa.
Si mai spuneti ca noi(non-ateii) suntem cu probleme.
Nu vad de ce i-ar fi cuiva rusine de propriile valori si convingeri, cat timp nu aduc prejudicii celorlalti.
Noii drepte i-as da foc, iar despre atei, n-am ştiut că se/ne ascundem.
Eu mereu am spus, şi-o spun tuturor celor care mă-ntreabă (inc. unor popi, 2 chiar prieteni ai părinţilor mei) ce cred despre religie, şi de ce-mi fac treaba pe ea. Eu fac ce vreau, cred în ce vreau, şi n-am nevoie de acceptul nimănui.
@Părintele, deşi este contrar concepţiilor mele, recunosc că mă-nfierbânţi când laşi asemenea comentarii. Sincer! Mă bucur că-mpărţim acelaşi spatiu virtual.
Asemenea parade, eu sunt Gay, eu sunt ateu... bla-bla acceptă-mă, sunt organizate de frustraţi fără caracter. Mie mi se rupe total de părerea celorlalţi.
Eu nu am nimic cu gay-ii dar cred ca trebuie sa iti dai seama si singur -cunoasterea nu vine din fund - din rahat - indiferent cat ai cauta in el - desigur are si el rolul lui poti face ingrasaminte din el - dar nu te ajuta sa te autodepasesti... out in ce? come unde? reach ce? speak? keep? stand? Mai mult decat Raiul si indumnezeirea (a nu se confunda cu a deveni Dzeu insusi )- ca forma de evolutie a omului - nemurirea - are acest Richard Dawkins - alte solutii mai marete? concret a afirmat ceva? Impactul unei asemenea campanii este poate mare dar efecte pozitive zerO.scoate din tine fa-ti aparitia reiesi, vino vorbeste, remarca, ridica tonul - da-mi si mie cateva repere -ca sa inteleg despre ce este vorba
Cind va veti hotari sa terminati cu intrebarile instigatoare? S-au terminat problemele si doar asta mai ramasese? Toata ziua cautati motive de scandal, cautati sa divizati lumea sa invrajbiti.
Cei care nu aveti alta treaba decit sa impartiti lumea, inseamna ca sinteti si admiratori ai lui Hitler care si el se ocupa tot cu asta, sa faca lumea toata la o " credinta ", la o "rasa "...
Ridicol este ca cei care se agita cu credinta nici nu stiu sa-si faca cruce sau daca ii intrebi nu stiu de ce parohie apartin...
Ingrijorator este ca nr ciudatilor creste...
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: