In viata este nevoie de orice lucru dar cu limita, pacat ca nu putm exagera in inteligenta, inteligenta emotionala este baza creirului feminim ele gandesc emotional
noi barbati folosim partea cu inteligenta logica, rationala
femeile simt, cunosc emoti, noi daca nu vedem ceva fizic habar nu avem
noi suntem vanatori
ele culegatoare
Barbatii rationali? departe, departe rau. toti suntem fiinte emotionale. barbatii se retrag in solitudine ca sa-si rezolve probleme, iar femeile se aduna impreuna si vorbesc deschis despre ele. femeile nu-s preocupate neaparat de solutie cum sunt barbatii ci cauta mai degraba sa se descarce, asteptand sa fie intelese. barbatii se simt motivati si mobilizati atunci cand se simt necesari(pun carca la treaba) iar femeile se simt motivate si mobilizate cand se simt apreciate.
O născocire neghioabă a celor ce nu posedă singurul tip de inteligenţă valabil.
Eu cred că amândouă au avantajele și dezavantajele lor. Dacă în cazul inteligenței academice, care e nativă și există puține șanse să se dezvolte doar în urma procesului de educație, inteligenţa emoțională se poate dezvolta în cadrul proceselor educaționale. E adevărat că o persoană care posedă un IQ ridicat are mai multe șanse să devină un geniu într-un anumit domeniu dar cu un comportament imprevizibil sau chiar ciudat.
În cazul persoanelor care dețin un IQ mediu dar învață să-și controleze emoțiile, se pot bucura mai mult de un eventual succes.
Nu te-am mai vazut de mult...
Da, așa e! Am fost puțin cam ocupat și lipsit de inspirație, de aceea nu am mai făcut intervenții pe site.
Si eu care ma gandeam ca ai inceput sa faci bisnita cu bilete la portile raiului...
Pai mai trimite-i si tu din cand in cand un buzz ceva sa reactioneze)
Doar acum ți-am văzut intervenția!
Depinde de situație. Hai să spunem că acei oameni care își dezvoltă inteligența emoțională sunt mai echilibrați chiar dacă nu sunt geniali în rezolvarea unor probleme cu ușurința și rapiditatea celor cu un IQ foarte ridicat. Adică pot fi mulțumiți cu mai puțin, se bucură de viață mai ușor și așa mai departe.
E mai importanta.
In viata nu este important sa-ti suprimi emotiile ci sa le intelegi. Altfel, oricat de mult ai avea (si aici ma refer si la diplome, MBA-uri, doctorate etc) tot nefericit sfarsesti.
Bun. avantajul rezilientei
Cam asa ceva: cu cat incerci sa le controlezi si sa le rezisti mai mult, cu atat mai tare se amplifica. Cu cat le accepti si le intelegi (in adevaratul sens al cuvantului) mai repede, cu atat mai repede dispar...si atunci poti sa te ocupi linistit (in adevaratul sens al cuvantului) de orice iti trasneste tie prin capatna. Practic, socul este reactia unei presiuni asupra unui corp. Anulezi socul prin eliberarea presiunii.
O mare prostie.
Cum poti face o astfel de diferenta, intre EQ si IQ?
Nici macar nu inteleg ce rost are aceasta asa numita "Inteligenta Emotionala"... dupa cum spuneam, just another bullshi.
-Numai bine.
Prietene, sunt de aceeasi parere cu Solsagan.
Ce e rau in in faptul ca mi-am exprimat simpla opinie?
Atata timp cat imi pastrez un limbaj decent si nu insult pe nimeni, care ar fi problema?
Ori ai fii dorit numai raspunsuri de bine referitor la asa zisa „Inteligenta Emotionala"? Ca daca era asa trebuia sa specifici, in intrebarea ta, ca doresti numai raspunsuri care sa fie in acord cu faptul ca Eq este (cica) mai presus ori egal cu IQ.
-Numai bine.
Care-i faza cu inteligenţa emoţională?
Bre, există doar un tip de inteligenţă. Ce-i cu atâtea ramuri? Adică, e un fel de consolare pentru proşti?
BiancaGeorgiana întreabă:
anonim_4396 întreabă: