anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti despre oamenii care traiesc doar pentru satisfacerea dorintelor si placerilor? Eu cunosc astfel de oameni, nu-i intereseaza decat sa fie fericiti pe moment, asta e scopul vietii lor. Credeti ca exista ceva mai important decat implinirea unor satisfactii?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
10 răspunsuri:
cami
| cami a răspuns:

Isi traiesc oamenii viata, ma bucura astfel de persoane. Asta e, traiesc clipa! Dar nu, nu sa calce pe cadavrea doar pentru a-si satisface ei capriciile.

| fabiola a răspuns:

Fericirea adevarata este un sir de bucurii marunte! Noi oamenii parca am uitat sa traim micile bucurii.Trecem cu pasi grabiti prin viata de parca am da intr-o zi lovitura si uitam sa traim clipa.Traind clipa, bucurandu-te de ce poti face azi luptand pentru clipa de maine inseamna de fapt viata, si ce poate fi mai important decat multumirea de sine?

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Imi plac oamenii fericiti, oamenii care se bucura de implinirile lor dar si de a celorlalti, oamenii care pun umarul sa ajute pe cei aflati la greu.Nu imi plac oamenii egoisti care nu isi vad decat interesul lor, care calca peste cadavre pentru a-si atinge scopul, nici nu stiu daca astia se mai pot numi oameni.

| edoru a răspuns:

Daca avem posibilitatea, uzand de liberul arbitru, de a ne stabili scopuri ale caror efecte se regasesc spre imediata fericire, putem face din asta un sens al vietii. Hedonistii au impliniri si dezamagiri de o intensitate redusa. Pentru ca intrebarea imi permite sa raspund cu o subiectivitate sporita, as spune ca "mai important decat implinirea unor satisfactii" nu este nimic atat timp cat satisfactiile obtinute sunt cele pe care le cautam. Cantitatea de fericiri imediate pot substitui oricand acele fericiri de calitate care sunt, in fapt, niste concepte ori valori. Calitatea unei senzatii este determinata (si) de influenta socio-culturala pe care o resimtim asupra noastra, dar nu o sa detaliez acest aspect.

| xibalba a răspuns:

Eu sunt sincera si recunosc ca admir oamenii astia. Traiesc viata, iar la batranete nu regreta daca vine moartea, pentru ca si-au trait viata. Sunt genul de oameni care, daca stiu ca vor muri peste o saptamana, nu se panicheaza. Oamenii, in general, cand afla ca mai au putin de trait incep si incearca sa traiasca la maxim timpul ramas, incep si fac lucruri care nu le facusera pana atunci. Ei nu fac asa, pentru ca deja fac din fiecare clipa o sarbatoare. Desi nu mi se pare un mod de viata asta, fiind destul de dezorganizat, avem ce invata de la oameni ca acestia.

| alexutzu00791 a răspuns:

Tare, hedonisthappy prima data cand aud termenul, cred ca si eu fac parte din ei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Se numesc hedonisti. Si pana la urma satisfactiile primeaza. Nu-i asa? Daca nu esti multumit devii frustrat. Nu vrem asta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da.mantuirea sufletului, si castigarea vietii vesnice.iesirea din intunerecul pacatului, si din robia mortii si intrarea in lumina cunostintei de Dumnezeu, a libertatii adevarate si a vietii vesnice.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna draga mea kiss. Dorintele pe moment, as putea spune ca sunt de acord sa traiesti in prezent si sa te bucuri de el, insa, asa cum spui si tu, asta doar sa nu iti afecteze viitorul. Am observat ca ai spus "fericiti pe moment " si acum incerc sa imi dau seama daca poti fi fericit altfel, atata vreme cand fercirea e doar o stare, o bucurie, si asa c aorice iluzie, ea dispare.
Intr-adevar, nici eu nu sunt de acord cu asta,,, dar cine suntem noi sa judecam?! oare ceea ce noi credem va afecta cu ceva dornta lor. nu cu siguranta nu. Dorintele de moment nu pot satisface si nu pot impli adevaratele vise pentru care merita sa lupti, toata lumea lupta, toti avem vse, este un joc continuu, o continua lupta pentruceea ce iti doresti.
Ma bucuri ca gandesti asa, si tine doar de tine sa nu fi nfluentata. Mult succes happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am vrut si eu sa vad cit sint de adevarati astfel de oameni Mada dar tin sa-ti spun ca sint doar aparentele veseliei pentru ca in realitate sint imposibil de tristi Mada...