| SaveTheNature a întrebat:

Ce parere aveti despre oamenii carora le place "SA SE ARATE".
Ca sa fiu mai explicit:
-hainele lor sa fie ultima moda.
-coafura sa fie ultima moda.
-lanturi pe la gat.
-ochelari de firma
-mall
-eventual o masina scumpa
-mers de smecheri.
-sa bea tarii, coktailuri in discoteci cat mai de fite.
Si in general (dar nu universal valabil) pentru acestia ceilalti(adica cei care se imbraca normal, decent si nu sunt "ultimul racnet","ultima moda") -sunt "naspa"

Răspuns Câştigător
| TiffanyღBJ a răspuns:

In mare parte, sunt snobi.
E ok ca daca ai bani sa ai lucruri de valoare, haine de firma, masina scumpa etc, dar nu e ok sa exagerezi. Trebuie sa stii sa pui o limita.
In general, acei oameni "se arata" asa cum spui tu, pentru ca nu nimic altceva cu care sa impresioneze, de exemplu inteligenta big grin

| SaveTheNature explică (pentru TiffanyღBJ):

Vai ce bine ai descris. Explica-i te rog si lui raymusic -El nu prea intelege.
Meriti funda

| RAY a răspuns (pentru SaveTheNature):

Bine atunci stai in saracie daca urasti banii

| TiffanyღBJ a răspuns (pentru SaveTheNature):

Merci big grin
Asa sunt unii, cred ca daca ai bani, esti stapanul lumii. Am intalnit multi oameni din astia.

38 răspunsuri:
| Sentinel a răspuns:

Parerea mea este ca sunt tristi.

| Inferno a răspuns:

Prostie

| brandiburu a răspuns:

Hai sa intelegi ceva care iti va ajuta atunci cand vei mai creste: in capitalism totul sta in imagine. Practic, daca reusesti sa iti creezi o imagine de "barosan", chiar daca tu esti plin de datorii, poti spune ca ai reusit si ca multe usi ti se vor deschide.

Multi din baietii astia "destepti" sunt datori vanduti la camatari sau banci si/sau sunt bagati in fel si fel de ilegalitati pentru a mai scoate un pumn de bani. Exista si copii care chiar provin din familii instarite dar aia sunt exceptii, raportat la numarul total de smecheri.

Sper ca acum te-ai lamurit si stii ce ai de facut.

| SaveTheNature explică (pentru brandiburu):

Practic nu m-ai lamurit deloc. De fapt te lamuresc euwinking
Exista tari in care nu exista POLARITATE (Suedia Norvegia Danemarca Finlanda) Adica oamenii sunt considerati EGALI indiferent de ceea ce detin.De fapt si salariile sunt foarte apropiate. Si sistemul de acolo nu da voie la imbogatire peste noapte.
Practic sistemul de valori se bazeaza pe cu totul altceva decat pe "material" si de foarte multe ori, cei dezavantajati material sunt avantajati in protectie sociala foarte mult.
Practic ca sa ma intelegi -poti fi sarac lipit pamantului, ca tot ti se va face orice transplant ai nevoie indiferent cat de scump va fi.
Dar mai exista tari si cu polaritate precum Turcia, Romania, Rusia si chiar si Sua, China etc. Aici polaritatea este foarte mare.
Adica diferenta dintre oameni se simte. si exista oameni foarte bogati si oameni foarte saraci.Si tot in aceste tari oamenii bogati au intaietate.
Dupa parerea mea valoarea unui om nu sta in cat detine cin in "ce stie", ce face in general pentru noi oamenii-cercetatori, spriortivi de performanta, artisti, unii doctori.

| brandiburu a răspuns (pentru SaveTheNature):

Uita-te la filmul Lista lui Schindler (cel cu Liam Neeson - in caz ca mai gasesti vreo alta varianta) si chiar din primele minute vei intelege la ce m-am referit.
Tarile nordice reprezinta o exceptie de la multe reguli tocmai pentru ca regimurile de acolo sunt extrem de punitive cu cei care indraznesc sa nu fie de acord cu ele. Toata libertatea si democratia se termina in momentul in care te razvratesti, catusi de putin, impotriva regimului. Daca nu ma crezi, te poti interesa direct de la cei care locuiesc acolo.
Insa pana acolo, cred ca este cel mai indicat sa discutam aplicat pe ceea ce se petrece in propria noastra ograda. Iar aici, deocamdata, totul se rezuma la cum iti prezinti imaginea. Partea cu cercetatorii este sublima dar lipseste cu desavarsire. Te rog sa-mi enumeri 10 descoperiri din orice domeniu obtinute de echipe de cercetatori din Romania in ultimii 23 de ani.

| SaveTheNature explică (pentru brandiburu):

Cea mai democratica tara din lume este Suedia.
Democratica in adevaratul sens al cuvantului. Nu se impotriveste nimeni impotriva sistemului,pentru ca practic te impotrivesti tie. Sistemul e facut de asa natura sa tina cu tine.
Am fost in Suedia, Am si stat acolo pentru o vreme. Decoamdata sunt in Marea Britanie.
Mie nu imi place dezradacinarea, si nu incurajez emgratia, indiferent de tara pe care o alegi.
Si planurile mele sunt sa ma stabilesc in Romania.
Dar dupa cum am mai spus, daca ar fi sa aleg o tara in care sa locuiesc as alege Suedia sau Norvegia.
Cu toate ca tara noastra are destule defecte. trebuie sa tinem cont de faptul ca 80% din populatia planetei o duce mai rau decat noi!
Putini stiu asta dar din 7 miliarde, cam 4 miliarde au o calitate a vietii jalnica!
Am si date.

| RAY a răspuns:

Bravo lor, fiecare face ce vrea cu banii lui, de ce sa nu iei un nike daca isi permiti? un bmw? si ce ai scris acolo de ce nu?

| Wøodenpints a răspuns (pentru RAY):

Tu ai impesia că nike şi bmw sunt cele mai de fiţă firme în materie de haine şi maşini? ORice milog care a rânit 2 ani prin Spania îşi permite un Bmw la mâna a 2-a şi un trening nike pe care sa-l poarte la orice ocazie minim 3 ani.

| RAY a răspuns (pentru Wøodenpints):

Era un exemplu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt interesati de imaginea lor. Multi au impresia ca hainele il fac pe om. Isi fac toate poftele fiindca viata e scurta, desi multi lauda cu astea. Asta le cam da un aer de fitosi. Si mie imi plac ochelarii de firma, nu este o fita. Sunt mai buni decat aia ieftini, 100% UV, modele frumoase etc.
Cine nu ar vrea o masina scumpa, pana la urma? Nu vad nimic rau in asta sa fii la volanul unui Ferrari.
Mie mi se pare ok, atata timp cat nu o face ca sa iasa in evidenta, sa isi traiasca viata la maxim din partea mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe mine ma distreaza. ce treaba am eu cu ei? ba chiar dedic timp activitatii de a-i privi si comenta, stand in fund pe-o piatra-n centru eventual, conectata la o sticla de bere.

| zasha a răspuns:

...o duc bine

| Ioanaasdfghjkl a răspuns:

Mie nu mi se pare cine stie ce, adica, doar cand vad o haina faina ce imi place, si de obicei nu le cumpar doar ca sunt la moda. Coafura..., Mersul de smecheri? tongue, Ma lasi? laughing, Si cei care beau si fumeaza sunt mai tari sau cum? Ca nu ma prind =D.
Nu as vreau sa fiu asa fitoasa! :*

| JwcFree a răspuns:

Au multi bani, si provoaca invidie, exact ce simti si tu acum.winking

| RAY a răspuns (pentru JwcFree):

Ai dreptate

| SaveTheNature explică (pentru JwcFree):

Bineinteles ca si eu sunt gelos. Pe aia care merg la olimpiade, pe sportivii de preformanta, pe cei care termina doctoratul.
Mi-as dori sa fiu si eu ca ei.
Dar sa fiu gelos pe niste haine si coafura? NEVER!

| SaveTheNature explică (pentru RAY):

Acelasi raspuns si pentru tine. Citeste mai suswinking

Mereu vrem sa parem cea ce nu suntem stiu

Deja mi-am dat seama cat de "smecher " esti. Era de asteptat.
Eu iti doresc asa fumos -cat mai multe bmw -uri si haine de fite ca sa dai binewinking

Nu sunt smecher, eu vad realitatea, banii te fac, isi dau valoare

| TiffanyღBJ a răspuns (pentru RAY):

Nu banii iti dau adevarata valoare. Sigur ca banii sunt indispensabili si te ajuta mult in viata, DAR poti sa ii ai azi si maine sa ii pierzi pe toti. Si daca tu ( si cand spun "tu" nu ma refer la tine personal neaparat pentru ca nu te cunosc, ci o spun la general ) nu ai scoala, o meserie, nimic, ramai pe drumuri pentru ca nu ai cum sa faci alti bani.
Banii nu sunt totul in viata.

| RAY a răspuns (pentru TiffanyღBJ):

Parerea ta, parerea mea e ca banii sunt foarte importanti in viata

Nu am zis ca nu sunt importanti, am zis doar ca sunt alte lucruri mult mai importante. Dar fiecare isi construieste viata pe ce principii doreste. happy

Cum ar fi?

Lucruri mai importante? Sanatatea, familia, educatia...In general, chestii din astea pe care nu le poti cumpara cu toti banii din lume.
O sa imi spui ca daca esti bolnav si ai bani mergi la cel mai scump spital din lume si te faci bine. Dar daca ai o boala incurabila, nici toti banii din lume nu te salveaza.

Daca isi trebuie un transplant mori in spital, ce familie ai fara banii, ce educatie poti avea find sarac? nici saracia nu te salveaza

Te cresc parintii nu-i asa?

Normal ca nu te salveaza saracia. Dar sunt situatii din care nici bogatia nu te salveaza.
Dar sigur...din anumite puncte de vedere, viata este mai usoara daca esti bogat.
Ca sa ai o viata frumoasa si implinita, trebuie sa stii sa gasesti un echilibru intre partea materiala si cea afectiva.

Ce afectiva, tu glumesti zi-mi o fata care te iubeste find sarac? te rog nu mintii

Nu mint si nu glumesc, numai ca nu toate fetele sunt materialiste asa cum sunt probabil cele pe care le-ai intalnit tu.

Incheiam dialogul aici, nu toate doar 99, 99 la suta, nb

Eu zic ca valoarea unui om e data materialul cenusiu. Gimnastele, olimpicii, sculptorii, unii actori, artisti. Chiar daca multi dintre ei sunt foarte saraci.Pentru mine sunt oameni adevarati.
Dar vecinul meu "Sfecla" care are si un merceds scump, nu prea valoreaza nimic in fata mea.E decat o lepra care a fost "la carduri" prin strainatate se lauda ca nu munceste.
A era sa uit. Mai e o categorie de oameni care au anumite, functii, afaceri cu care fac bani frumusei insa ce sa vezi.NU SE ARATAwinking intelegi tu?

Isi inteleg invidia sincer

| IceKing a răspuns (pentru RAY):

99,9% dintre fete vor bani dar alea sunt c---e din parerea mea.

| RAY a răspuns (pentru IceKing):

Hai sa nu exageram sa spunem majoritatea,dar sti pe mine nu ma deranjeaza ca sunt dupa banii, logic fara banii nu poti exista, pe mine ma deranjeaza serpii veninosi care isi provoaca suferinta fetele ipocrite, mincinoase ma deranjeaza, profitoarele, cele care isi spun te iubesc dar se gandeste la altu