| SaveTheNature a întrebat:

Ce parere aveti despre oamenii carora le place "SA SE ARATE".
Ca sa fiu mai explicit:
-hainele lor sa fie ultima moda.
-coafura sa fie ultima moda.
-lanturi pe la gat.
-ochelari de firma
-mall
-eventual o masina scumpa
-mers de smecheri.
-sa bea tarii, coktailuri in discoteci cat mai de fite.
Si in general (dar nu universal valabil) pentru acestia ceilalti(adica cei care se imbraca normal, decent si nu sunt "ultimul racnet","ultima moda") -sunt "naspa"

Răspuns Câştigător
| TiffanyღBJ a răspuns:

In mare parte, sunt snobi.
E ok ca daca ai bani sa ai lucruri de valoare, haine de firma, masina scumpa etc, dar nu e ok sa exagerezi. Trebuie sa stii sa pui o limita.
In general, acei oameni "se arata" asa cum spui tu, pentru ca nu nimic altceva cu care sa impresioneze, de exemplu inteligenta big grin

38 răspunsuri:
| SaveTheNature explică (pentru RAY):

Eu zic ca valoarea unui om e data materialul cenusiu. Gimnastele, olimpicii, sculptorii, unii actori, artisti. Chiar daca multi dintre ei sunt foarte saraci.Pentru mine sunt oameni adevarati.
Dar vecinul meu "Sfecla" care are si un merceds scump, nu prea valoreaza nimic in fata mea.E decat o lepra care a fost "la carduri" prin strainatate se lauda ca nu munceste.
A era sa uit. Mai e o categorie de oameni care au anumite, functii, afaceri cu care fac bani frumusei insa ce sa vezi.NU SE ARATAwinking intelegi tu?

| SaveTheNature explică (pentru brandiburu):

Practic nu m-ai lamurit deloc. De fapt te lamuresc euwinking
Exista tari in care nu exista POLARITATE (Suedia Norvegia Danemarca Finlanda) Adica oamenii sunt considerati EGALI indiferent de ceea ce detin.De fapt si salariile sunt foarte apropiate. Si sistemul de acolo nu da voie la imbogatire peste noapte.
Practic sistemul de valori se bazeaza pe cu totul altceva decat pe "material" si de foarte multe ori, cei dezavantajati material sunt avantajati in protectie sociala foarte mult.
Practic ca sa ma intelegi -poti fi sarac lipit pamantului, ca tot ti se va face orice transplant ai nevoie indiferent cat de scump va fi.
Dar mai exista tari si cu polaritate precum Turcia, Romania, Rusia si chiar si Sua, China etc. Aici polaritatea este foarte mare.
Adica diferenta dintre oameni se simte. si exista oameni foarte bogati si oameni foarte saraci.Si tot in aceste tari oamenii bogati au intaietate.
Dupa parerea mea valoarea unui om nu sta in cat detine cin in "ce stie", ce face in general pentru noi oamenii-cercetatori, spriortivi de performanta, artisti, unii doctori.

| RAY a răspuns (pentru SaveTheNature):

Isi inteleg invidia sincer

| IceKing a răspuns (pentru RAY):

99,9% dintre fete vor bani dar alea sunt c---e din parerea mea.

| RAY a răspuns (pentru IceKing):

Hai sa nu exageram sa spunem majoritatea,dar sti pe mine nu ma deranjeaza ca sunt dupa banii, logic fara banii nu poti exista, pe mine ma deranjeaza serpii veninosi care isi provoaca suferinta fetele ipocrite, mincinoase ma deranjeaza, profitoarele, cele care isi spun te iubesc dar se gandeste la altu

| brandiburu a răspuns (pentru SaveTheNature):

Uita-te la filmul Lista lui Schindler (cel cu Liam Neeson - in caz ca mai gasesti vreo alta varianta) si chiar din primele minute vei intelege la ce m-am referit.
Tarile nordice reprezinta o exceptie de la multe reguli tocmai pentru ca regimurile de acolo sunt extrem de punitive cu cei care indraznesc sa nu fie de acord cu ele. Toata libertatea si democratia se termina in momentul in care te razvratesti, catusi de putin, impotriva regimului. Daca nu ma crezi, te poti interesa direct de la cei care locuiesc acolo.
Insa pana acolo, cred ca este cel mai indicat sa discutam aplicat pe ceea ce se petrece in propria noastra ograda. Iar aici, deocamdata, totul se rezuma la cum iti prezinti imaginea. Partea cu cercetatorii este sublima dar lipseste cu desavarsire. Te rog sa-mi enumeri 10 descoperiri din orice domeniu obtinute de echipe de cercetatori din Romania in ultimii 23 de ani.

| Sentinel a răspuns:

Parerea mea este ca sunt tristi.

| SaveTheNature explică (pentru brandiburu):

Cea mai democratica tara din lume este Suedia.
Democratica in adevaratul sens al cuvantului. Nu se impotriveste nimeni impotriva sistemului,pentru ca practic te impotrivesti tie. Sistemul e facut de asa natura sa tina cu tine.
Am fost in Suedia, Am si stat acolo pentru o vreme. Decoamdata sunt in Marea Britanie.
Mie nu imi place dezradacinarea, si nu incurajez emgratia, indiferent de tara pe care o alegi.
Si planurile mele sunt sa ma stabilesc in Romania.
Dar dupa cum am mai spus, daca ar fi sa aleg o tara in care sa locuiesc as alege Suedia sau Norvegia.
Cu toate ca tara noastra are destule defecte. trebuie sa tinem cont de faptul ca 80% din populatia planetei o duce mai rau decat noi!
Putini stiu asta dar din 7 miliarde, cam 4 miliarde au o calitate a vietii jalnica!
Am si date.