Dat fiind faptul că atât cinicii cât şi stoicii aveau ca scop suportarea tuturor formelor de suferinţă, nu le pot atribui trăsături pozitive. În schimb, sunt de acord cu teoria epicurienilor (te aşteptai la altceva de la o hedonistă?).
Referitor la "filosofii de butoi" : http://www.tpu.ro/......una/,dacă doreşti să-ţi exprimi punctul de vedere, eşti binevenit/ă.
"In vino veritas".Daca tot am mai fript un pahar de la rece hai sa-ti raspund si tie la intrebarea ta pe care o percep ca pe un afisaj al celeilante categorii de oameni afisati in intrebarea mea care acum e situata sub a ta. Oamenii de cultura cinici sint adeptii unor stiinte exacte, a unor filosofii pascaliene. Pozitivismul si negativismul aici capata nuantele relativitatii, dupa categoriile de oameni care iti vor citi intrebarea.Ma retrag spre congelator.O zi buna.
Avand in vedere ca oamenii cinici sunt si printre cei simpli, cei fara carte, oamenii de cultura au mai mult sange rece, mai multe moduri taioase de a-ti spune ceva direct si probabil nu au un Dumnezeu deasupra capului. In general filosoful, este un om simplu, un om retras ce isi construieste propia sa lume, oameni ce nu au contact decat cu hartia si nu cu oamenii, deci nu cred ca ar exista microbul cinic in aceasta mica societate Scuza-ma daca nu am reusit sa ma explic prea ferm si coerent, ora diminetii isi spune cuvantul, o zi fain!
Xulescu2 întreabă: