| Theo94 a întrebat:

Ce parere aveti despre perioada marilor descoperiri?
Credeti ca a fost inceputul globalizarii?

"...in which extensive overseas exploration emerged as a powerful factor in European culture and which was the beginning of globalization."

5 răspunsuri:
| Bizon95 a răspuns:

Da, evident
globalizarea incepe cu, contact, ori asta a introdus contactul inter-culturi

insa oricum, CUI II PASA, chiar e important pentru cineva ideea asta!?! poti sa imi dai un exemplu? OARECARE!

| sabin89 a răspuns (pentru Bizon95):

"insa oricum, CUI II PASA..."
Chiar crezi că la nimeni nu-i pasă?

| Bizon95 a răspuns (pentru sabin89):

Da?
CUI?

cui ii pasa cum a inceput globalizarea si ca marile descoperiri geografice (care e un lucru normal SI INEVITABIL) ar fi fost primul pas?

CHIAR SUNT CURIOS! tongue

si vreau sa spun chiar sa le pese, nu ca sunt student si TREBUIE sa invat balariile astea, sau sunt o potaie de "savant", "istoric", WHATEVER care trebuie sa isi justifice salariu, asa ca orice chestie mica si neimportanta gaseste, o pune repede in manual ca sa chinuie studentii

la fel cum fac lingvistii, cu limba romana: vreau - VROIAM... NU voiesc,
voiesc suna mult mai bine a la voiosie, sau cum se vorbea "oficial" in cartile de acum 200-500 de ani, dar cineva a modificat limba romana si si-a luat salariu d'aia! iar acum bot-ul TPU ma calca pe nervi cu, chestia asta

| Speranta12 a răspuns:

Globalizarea a fost si e si va fi
Inevitabila.

| TristanTzara a răspuns:

A fost o perioadă ce în timp a dus la exploatarea multor populații, genocide și distrugerea multor cumunități și economii (aici mă gândesc în special la India).

Nu a fost începutul globalizării ci a imperialimului: influență puternică asupra economii altei țări, și spre deosebire de globalismul de azi se baza mai mult de extragerea de capital din alte părți ale lumii.

Globabilismul de azi înseamnă o economie cu legături globale: mâncăm fructe din America de Sud, folosim haine și electronice fabricate prin China și Corea, Chibrite din Pakistan etc. Acest lucru exista și atunci, dar mai mult în ceea ce privește condimentele, tutunul sau ceaiul, lucru care poți spune că exista și în Evul Mediu, negustorii aduceau condimente din Asia. Ce s-a schimbat în perioada asta a fost concentrația acestor produse aduse în Europa și natura acestui trafic, devenind mult mai expluatativă.