Hmm, dificil cuvantul asta, "fronda" sincer, am mai citit si eu pe ici pe colo, dar chiar nu l-am intalnit pana acum oi fi vreun incult ceva. Deci a trebuit sa verific dex-ul si abia asa o ultima definitie avea relevanta cu contextul de fata )
deci, ca sa dam si un raspuns concret intrabarii:
Adolescentii se cam impart in trei categorii din punctul de vedere al piercing-urilor si al tatuajelor. Sunt cei care intr-adevar o fac ca un fel de razvratire in fata imposibilitatii de a avea un control deplin asupra propriei vieti, sunt cei care o fac doar din teribilism, si mai e si categoria care o face prin prisma inclinatie catre arta tatuajelor si a piercing-urilor (dar astia sunt chiar putini).
Papurika,
Vezi că te contrazici. Nu ştiu ce ai vrut să spui.
Fuckon,
Mult, mult . Să mai întrebi şi lumea cum se ajunge în centrul oraşului cu "blood" la "mouth", zic eu; e o adevărată nebunie.
Cristina Smith,
Numai de lanţ ştii tu? But pierce-ul e trendy.
Smi(nti)tha,
Să nu-mi spui că tu erai şeful, căci o să te cert!
Nu pentru că ai prea multe, ci pentru că ai doar un belciug!
P.S. Dacă e aşa, să-ţi fie ruşine o oră.
Fuckon,
Şi când vedeam culorile alea roşii aveam senzaţia că e vorba de my mouth în format 3D.
Vedeam peste tot blood, blood, blood şi pe lângă asta mai şi râdeam .
Eu vreau sa imi fac unul pe inelar, pe portiunea de piele de deasupra unghiei, cu semnul meu zodiacal...si am trecut de mult de faza adolescentei. Iar pierce-urile nu imi plac.
Sunt impotriva piercing-ului, insa am doua tatuaje. Si nu le-am facut in perioada adolescentina.
Tatuajul este un subiect delicat. Majoritatea sunt impotriva. Mie imi plac daca sunt bine realizate si daca nu reprezinta fluturasi, maimutoi, delfini, numele iubitului sau mai stiu eu ce bazaconii.
Decizia e intotdeauna grea, pentru ca iti ramane toata viata.
Sunt stupide, mi-as face un tatuaj in jurul incheieturii mainii. habar n-am de ce, arata bine sau ceva.
totusi, respect pentru oamenii care o ard intelectual, gen "ma reprezinta, e parte din mine blabla", foarte tudor chirilish.
Naspa. Imi "plac" unele tatoo, dar la altii. Pe unii ii prinde, eu prefer natur.
O să curgă sângele, cum curge apa de la fântâna arteziană din Alba. Chiar, ți-o mai amintești?
Nu neaparat, sunt considerate chestii "cool". in mare tatuajele adolescentilor nu reprezinta nimic, sunt facute din teribilism si din dorinta de afirmare. la fel si cu piercingurile, doar ca acestea nu sunt permanente. personal nu ma omor dupa chestiile astea, dar nu am nimic cu cei care se tatueaza sau isi baga piercinguri. la urma urmei e corpul lor si nu dupa asta trebuie judecata o persoana, nu? word up!
Sincer,nu-s genul meu si nu vreau sa-mi dau nici macar o a doua gaura...
Nu chiar...In ziua de azi tinerii isi fac tatuaje pentru a se da interesanti, cum se spune acum smekeri...
La urma urmei fiecare face ce vrea cu corpul lui totusi nu esti obligat sa porti acele lucruri daca nu vrei
De ce tocmai adolescentine?
Mda, mama și-a făcut primul piercing acum 6 ani. Iar acum are 43 de ani fără o lună. Așa că înseamnă că este (sau ar trebui să se simtă) adolescentă?
E subiectivă treaba. Și cauze pentru care mulți și le fac sunt suficiente:
- pentru a fi la modă/teribilism
- pentru a-și dovedi curajul și că pot îndura neplăcerea acului prin care a fost făcut tatuajul sau piercingul respectiv
(asta nu e bine)
- pentru a-și aminti de ceva cu plăcere, să aibă o anumită mândrie și să simtă că ceva îi reprezintă, că au ceva unic. Mai mult e la tatuaje valabil, dar și la piercing, poate că zona respectivă a fost afectată de vreo boală și așa o "înțeapă" (zic și eu)
- ca să se simtă mai frumoși și diferiți prin ceva
Părerea mea? Ăăă. Sunt împotriva piercingurilor, mi se par cam nesemnificative în cele mai multe cazuri. Plus că-s greu de întreținut, trebuie să le porți tot timpul ca să nu ți se înfunde gaura respectivă...bla bla.
În schimb, sunt pro pro pro,(pro)tatuajelor fiindcă îmi plac de mică. Chiar dacă am 14 ani, e singura ambiție care a persistat la mine de câțiva ani buni. Restul au trecut și mi s-au schimbat în alte cazuri convingerile, numai asta nu. Sper să fie așa și în viitor. Sunt pro fiindcă e ceva ce mă reprezintă, mi-ar plăcea să privesc tatuajul respectiv, să îmi dea încredere în mine și să zic "mă, e doar al meu, nu îl mai are nimeni, ăsta e meritul meu și mândria mea, face parte din mine".
Mie imi plac piercingurile. Astept sa vina vacanta. si o sa-mi fac unul
Depinde de fiecare persoana...De exemplu mie imi plac piercingurile...am si eu unul in nas, si tatuajele, dar eventual unul micut. nu imi plac cele exagerate.
LisaJulie întreabă: