Personal sunt entuziasmata de stire, mai ales ca este in anul Darwin.Astept filmul si reactia Vaticanului.Chiar acum cateva minute i-am trimis stirea lui Emil ca sa-i distrag atentia de la problema pe care crede ca o are. Mira
Acum 1 moment am pus si eu intrebarea asta... Cred ca iar se vor incinge spiritele pe aici, desi eu nu sunt si nu ma numesc No God...
Acum 1 moment am pus si eu intrebarea asta... Cred ca iar se vor incinge spiritele pe aici, desi eu nu sunt si nu ma numesc No God...
Religia nu ne permite sa acceptam ca fiind adevarata acea fosila.
e mana diavolului!
DA.este veriga lipsa intre, ceva, si alt ceva.nu arata nici a maimuta nici a om.este un schelet a unui animal vechi de cat vor oamenii de stiinta, pentru a se urca cat mai sus pe scara erarhica a domeniului.probabel este un savant, in varsta, care va incepe sa ne expuna pana si cu ce se hranea respectivul in functie de flora fauna de acum 47 milioaneeee de ani? si in functie de ghearele si dintii acestui schelet.as vrea sa ma convinga.
E imposibil sa fi evoluat din maimuta. chiar multi oameni de stiinta recunosc ca pe masura ce isi adancesc cunoasterea in natura, le vine tot mai greu sa creada in evolutie - cine doreste citate din cartile lui Edumund Samuel, Richard Dawkins si altii, sa ma anunte.
In timp ce: biblia este exacta din punct de vedere istoric, geografic, stiintific. De unde stiau scriitorii bibliei din secolele XV ien ca pamantul e rotund si nu sta pe nimic? (Iov 26:7, Isaia 40:22) Cum au putut ei profeti caderea Egiptului, Babilonului, Asiriei, Israelului, oraselor Ninive, Ierusalim, Ierihon samd? De unde au stiut numele regilor chiar inainte de a se naste? De unde au stiut norme importante de igienta israelitii, cand toate popoarele aveau norme diferite? De unde au stiut scriitorii bibliei despre ciclul apei in natura in secolul VII ien? simplu... Cel care a creat omul, creierul, ochiul, auzul, mirosul, ratiunea, Cel care a proiectat viata pe pamant, planeta, sistemul solar si le-a facut desavarsit, in mod sigur a putut si profeti aceste lucruri. Ar fi prea mult de spus despre Biblie si Creator.
Aseara discutam cu cineva pe tema asta, stii ce m-a intrebt?
-oare biserica o sa continue cu tampenia despre dumnezeu?
iti spun sincer ca m-am blocat, zic: -poate, este in favoarea lor sa aiba cat mai multi credinciosi.
Andrei...pai frate. daca citesti numai biblia e normal sa crezi ce scrie acolo.
Am citit articolul de la link, si undeva in el se spune ca 'se sugereaza' ca aia ar fi veriga lipsa. de aici si pana la confirmarea ei, o sa dureze destul de mult, si exista si un exemplu in acest sens: in 1868, T. Huxley afirma ca a descoperit fiinta vietuitoare primordiala, numita Bathybius; dar dupa mai multi ani de cercetari, Milne-Edwards afirma ca: "Bathybius nu reprezinta decat mucozitatile pe care buretii si alte zoofite le excreta atunci cand tesuturile lor sunt atinse de uneltele de pescuit".
asa ca sa nu ne grabim cu marile descoperiri care inca nici nu au fost bine digerate, sa le lasam timp adevaratilor cercetatori sa studieze noua fosila in amanuntime. tot ce se poate sa fie adevarat, se va confirma sau infirma in timp, iar National Geographic e departe de a fi o sursa de incredere, stiinta nu se face acolo si inca o chestie, eu nu vad legatura intre stiinta si religie. stiinta are propriile metode, religia se bazeaza pe un alt tip de cunoastere (catre care tinde si stiinta pura uneori), si nu mi se pare ca s-ar bate deloc cap in cap. asa ca nu vad scopul certurilor
Conteaza oare ce dorim noi intr-o asemenea confruntare (de idei si ipoteze)? Conteza doar apropierea cat mai mult de un adevar (ipotetic stiintific) obiectiv. Pentru voi, cei care va doriti o existenta din...maimuta, urs, lemur sau chiar din ceva viermisori incercati sa aflati cateva raspunsuri din partea celor ce se ocupa cu stiinta vietii, genetica. Cu siguranta ce scriu acum este foarte real, orice fiinta vie mai evoluata are un organ care nu poate avansa sau decade pe scara evolutiei, deci fiinta nu poate evolua, fie ca vrem sau nu vrem, acest organ este organul fara de care nu am putea evolua. Ochiul orcarei fiinte (care are un organ al vederi) nu poate evolua. Genetica va poate raspunde de ce ochiul nu poate trece testul evolutiei. Asa ca dragii mei evolutionisti, fie ca vreti fie ca nu, singura voastra posibilitate de a exista este Dumnezeu. Si sa nu uit, omul are mai multe organe care nu au trecut testul evolutiei, sigur sunt peste trei. Singura sansa de existenta a acestor organe este ca au fost "fabricate" direct, asa cum le avem. Folositor sau nu, inteligent sau stupid, raspunsul il gasiti in stiinta geneticii. Intrebarea este alta, cati naivi ori crede "ce mai descopera", uni, "oameni de stiinta". Stiinta cui?
In primul rand nu cred in lipsa verigii. E o lucrare a PR-ului religios. Este colacul de salvare intru pastrarea vilelor popilor.
Parca vad: vine tzata Frosa (care este portretul robot al targetului) si il intreaba pe sfantul parinte:
- Sfinitia ta! Ai auzit ce s-a intamplat, a descoperitara astia veriga care ne lipsea ca sa fim maimute.
- Mai Froso! Tu nu vezi ca esti proasta daca crezi prostiile astea? Pai eu sunt ruda cu gainile din ograda? Pai adu tu aci la mine veriga lipsa sa imi arati ce au descoperit si o punem la fantana fir-ar mama ei de veriga!
- Asa-i parinte, ca multe prostii mai spun astia la teveu. Ia zi matale, daca vine Nutza la sfestanie, stii, Nutza lu' Dumitru din capu' satului, cat trebuie sa aduca? Stii matale m-a trimis pe mine sa vorbesc ca e saraca vai amaru' ei...
- Eh, Froso, stii ca sunt om de omenie, sa dea si ea cat o lasa sufletul ca sfestania nu se face singura... nu?
- Nu parinte, aveti dreptate...
5.9 miliarde de oameni din lumea asta traiesc intre feudalism si sclavagism cu nivelul informational de ev mediu. Iar restul nu se simt prea bine...
Oare pot raporta un raspuns ca fiind "extrem de stupid"? De mult nu am citit un raspuns plin de aiureli ca si raspunsul lui Danut. Cum a gasit el "almanahele" din secolul 18 de unde s-a inspirat... mare minune...
Doamne! De ce ii lasi pe oameni sa scrie atatea prostii in numele tau?
Oare se poate raporta faptul ca o persoana a invatat sa citeasca doar de pe internet? Dece nu s-a infiintat si o rubrica... neputinciosi ai gandirii? Oare de ce uni inca n-au trecut de varsta pubertatii intelectuale si au fost lasati sa-si expuna ideile? Pentru curiosi, am si almanahuri din secolul 19, dar si un frate genetician, stiinta care a aparut abia la sfarsitul secolului XX. Numai "atat" pentru cei care doresc doar, sa-si expuna "handicapul" pe net.
Ca sa imi intaresc pozitia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Transitional_fossil
@ Danut: Ai punctat relevant. Ma sustii fara sa vrei.
Daca ai si o vecina asistenta medicala atunci lumea intreaga ar trebui sa iti ia in serios afirmatiile referitoare la medicina. Nu e asa?
AdrianBica întreabă:
AvalohAlyn întreabă: