| Glooring a întrebat:

Ce parere aveti despre visele premonitorii?

Cum este posibil sa visezi ceva ce inca nu s-a intamplat, sa vezi dincolo de prezent si trecut, oare de cate lucruri este capabila mintea umana, oare destinul nostru a fost scris dinainte?

Intreb asta, deoarece am avut pana acum 2 vise inca care am vazut ceva si in aceeasi zi s-a si intamplat.

In primul vis eram intr-un apartament subacvatic care avea un perete din geam si se vedea tot oceanul, stateam intr-un pat si ma uitam la ocean si la pesti. Dupa ce m-am trezit, dupa 1 ora, ma uitam pe 9gag dadeam scroll in jos, si am dat de o poza in care era exact ce am visat eu, un apartament subacvatic, cu un pat, si cu privire la ocean.

Iar in al doilea vis, la fel, am vazut ceva si in aceeasi zi s-a si intamplat.

3 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Blom, Jan Dirk (2010). A Dictionary of Hallucinations. New York, Dordrecht, Heidelberg, London: Springer Science+Business Media, LLC. p. 421. doi:10. 1007/978-1-4419-1223-7. ISBN 978-1-4419-1222-0. „Precognition

The term precognition comes from the Latin words pre (before, beforehand) and cognoscere (learning to know). It translates loosely as 'knowing in advance'. The term is used in parapsychology to denote the direct knowledge or perception of a future event, purportedly obtained through extrasensory means. Precognition may present in the form of ideas, associations or intuitive feelings, as well as in the form of * dreams or hallucinations (the latter usually being of a * visual, * auditory, or * compound nature). The term precognition is used in opposition to the terms * retrocognition and postcognition.

Reference
Guily, R.E. (1991) Harper's encyclopedia of mystical and paranormal experience. New York, NY: Castle Books."

| TrăieşteClipa a răspuns:

Conform mecanicii cuantice trecutul viitorul si prezentul pot fi chiar simultane.
Timpul este o mare pacaleala.
Psihiatrii sulii care publica dictionare au inca milioane de tone de mamaliga de mancat pana vor intelege in totalitate secretele creierului uman.

| yooras a răspuns:

Creierul uman este o mașinărie extrem de complexă cu puteri nebănuite despre care încă nu se știu foarte multe, din fericire oameni devotați și inteligenți se ocupă de asta chiar acum și poate peste câțiva ani vom avea un răspuns.