| fratiikaramazov a întrebat:

Ce parere aveti: Traim intr-o lume reala sau iluzorie? Argumentati raspunsul. Dau funda pentru cel mai inteligent raspuns si voturi

Răspuns Câştigător
| AlxMro a răspuns:

Un nou nascut, nu-si poate sugera nimic, dar simte durere, stimuli (frig, cald) simte un obiect in mana. Sunt tot felul de animale care vad in culor diferite fara de noi, biologia explica lucrul asta. Imaginatia are puteri enorme, putem auzi sunete care nu exista cum spui si tu dar le aude doar o persoana! E imaginatia ei proprie care ii joaca feste. Cand spui ca traim in iluzie automat fiecare are iluzia lui. Atunci tu practic esti pentru mine o iluzie, nu esti real si acelasi lucru se intampla si in cazul tau. Ce facem cu ratiunea? Cine genereaza aceasta iluzie in masa?

36 răspunsuri:
| Narcis2007 a răspuns:

Fiecare percepe lumea in alt fel...deci e o combinatie dintre real si imaginar

| Dumnezău a răspuns:

Materia exista,indubitabil.Dar la fel de bine poate sa existe universul holografic al lui Bohm,si noi sa fim proiectii holografice,mintea noastra sa fie legata de o matrice imposibil de inteles,ce se gaseste fix in materie. Oricum, ai lua-o totul este real, dar foarte fragil.

| Inferno a răspuns (pentru AlxMro):

Depinde la care teorie te referi. Eu am expus mai multe. Poate ca acel nou nascut face parte si el din iluzie, la fel si restul animalelor. Poate tu esti faci parte din iluzie si esti programat sa spui aceste lucruri, sau poate esti real.
Ce anume genereaza iluzia?
Depinde daca ne luam dupa unda din teori ar fi un megacalculator foarte avaansat detinut de extraterestrii si in care ne-au introdus.
Daca ne luam dupa alta ar fi chiar mintile noastre.

| Inferno a răspuns (pentru AlxMro):

Eu nu spuneam ca daca visezi ca mananci cand te trezesti nu iti mai este foame. Nu iti mai este foame in vis nu in realitate.
"Atunci cand cazi-in vis- te trezesti inainte sa "aterizezi"." Adevarat, dar atunci cand cazi in realitate ce crezi ca se intampla? Poate noi o numim moarte, dar acelei persoane ce i se intampla. De unde sti ca nu se trezeste si el la adevarata realitate? Nu sti ce se intampla. Tu ii vezi corpul si zici ca a murit...

| BATTLEGROUND a răspuns (pentru Inferno):

Stiu ca au trecut 3 ani dar vreau sa te intreb : esti in continuare de acord cu aberatiile pe care le-ai scris mai sus O.o? daca tie iti cade o piatra in cap de pe o casa ca sa zicem ca a duso o pasare acolo si cade in capul tau fara sa te astepti la asta... de ce o simti? pentru ca tu nu ai avut nici cea mai mica legatura cu acea piatra! ai scris niste tampenii mai mari ca tine laughing

| Inferno a răspuns (pentru BATTLEGROUND):

Nu sunt aberatii, e un mod de a pune lucrurile in perspectiva. Problema e ca nu poti sti obiectiv ce se intampla dupa moarte. Poti presupune.
Iar faptul ca dupa moarte murim, e destul de logic, insa tot o presupunere este.

Daca nu ma insel discutam cu un user care spunea: "Nup, ce se intampal dupa moarte se stie sigur." Asa ca am spus lucrurile in perspectiva.

Dupa cum vezi am inceput cu "De unde stii?" Si, da, cred si acum, asa cum credeam si atunci ca nu poti sti ce e dupa moarte. De fapt nu cred, e destul de limpede ca asa e.