ANIMALELE ENDEMICE:
Cartita sobolan fara par
Nu este atat de fragila pe cat pare. Abilitatile vizuale ii sunt atrofiate, dar simtul auzului si al mirosului sunt dezvoltate. In plus, are capacitati imunitare exceptionale, fiind rezistenta la cancere, boli cardiovasculare si degenerescenta nervoasa. Prin urmare, poate trai in medie 30 de ani.
Cartita sobolan fara par
Melcul de mare Cyphoma Gibossum
Este o molusca cu desene originale si colorit viu, denumita in mod curent Caraibe Eyspots. A servit ca echivalent al monedei in Antile. Se gaseste printre coralii din Caraibe.
Melcul de mare Cyphoma Gibossum
Tatuul cu "armura"
Mamifer specific Argentinei, traieste sub pamant. Are corpul acoperit cu placi osoase si cornoase, iar ghearele sunt foarte ascutite.
Tatuul cu "armura"
Cartita cu nasul stea
Creste in partea de nord a Americii si are un nas foarte special. De fapt, nu este un nas, ci mai degraba 22 de tentacule cu capacitati senzoriale, servind la explorarea mediului, pentru a se hrani sau emite unde magnetice.
Cartita cu nasul stea
Mata mata cu trompa
Aceasta testoasa de apa dulce o gasim in America de Sud. Are un cap atipic, triunghiular, ce se termina cu un nas lung si subtire (o trompa mica unde se afla narile).
Mata mata cu trompa
Babirusa Sulawesi
Specie pe cale de disparitie, vanata pentru carnea sa. Etimologia numelui semnifica "porc-cerb". Are aceasta particularitate fizica de a dispune de doi colti indreptati in sus. Se intalneste numai in insulele indoneziene din Sulawesi, Togian si Sula.
Babirusa Sulawesi
Fossa
Specie endemica insulei Madagascar, seamana cu o puma de talie mica, corp lung si musculos. Este totusi cel mai mare mamifer carnivor din insula. Coada sa este aproape la fel de lunga ca restul corpului.
Fossa
Caracatita dumbo
Este un personaj ciudat al abisurilor. Traieste la adancimi cuprinse intre 500-4.000 de metri si se deplaseaza agitandu-su urechile ca niste inotatoare.
Caracatita dumbo
Caracatita cu inele albastre
Este o caracatita foarte periculoasa care vietuieste pe coastele din sud-estul Australiei, in Noua Caledonie si in bazinul Indo-Pacific. Foloseste doua tipuri distincte de venin: unul pentru a vana, iar celalat, mult mai puternic, pentru a se apara.
Caracatita cu inele albastre
Tarsierul
Are ochii mari, bulbucati, verzi si picioare lungi. Totusi, tarsierul nu masoara decat 15 centimetri. Specia este protejata si venerata de popoarele asiatice. Se ascunde in copacii din Asia de Sud-Est. Considerata ca un demon de indigenii din Borneo (Indonezia), stie sa-si roteasca capul la 180 de grade, dar nu si ochii, cum am spus, prea mari.
Tarsierul
IAR PLANTE GASESTI AICI: http://www.gradinamea.ro/Plante_endemice_din_Carpati_7659_588_1.html
andreeeaCR întreabă:
anonim_4396 întreabă: