| 4b a întrebat:

Ce porunca ar schimba lumea, daca toti oamenii ar respecta-o?happy

Răspuns Câştigător
| wales a răspuns:

În primul rând trebuie știut! Poruncile Lui Dumnezeu nu au au caracter de obligare, ci de sfătuire.
Atâta vreme cât o poruncă nu obligă și în contextul lumii actuale " decăzută dpdv spiritual " nu va produce schimbări la nivel general. Întrebarea are un caracter utopic în contextul actual.
Cele 10 porunci, Isus le concentrează în două porunci universale:

" Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta și cu tot cugetul tău; și pe aproapele tău ca pe tine însuți." Luca 10:27.

Porunca o avem, dar lumea e prea răzvrătită împotriva Creatorului ei pentru a accepta o schimbare în masă.

20 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa ne iubim si sa ne respectam neconditionat.Mult noroc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deja exista cele 10 porunci.Ar trebui sa schimbe lumea in bine.
Dar oricate porunci ar fi, oamenii nu le respecta pe deplin sau chiar de loc.

| anaservic a răspuns:

Iubiti-va si apreciati-va persoanele apropiate.

| hummer24 a răspuns:

Porunca:
Sa nu ucizi vise

| chocolate_1698 a răspuns:

Nu fura

| Kaname a răspuns:

Sa gândiți!
Dacă toți ar respecta aceasta "porunca" lumea ar fi diferita... părerea mea happy

| CattyA a răspuns:

Nici o porunca nu ar schimba lumea, penntru ca este porunca, e impusa de o autoritate. Daca vrem o lume schimbata, constiinta oamenilor e cea care trebuie schimbata, benevol, de ei insisi.

| FollowTheLight a răspuns:

Vrei sa zici o lege?
Haide-ti sa fim mai buni!
O ce bine ar fi ca lumea sa o respecte!happy

| Klepto a răspuns:

Don't drink and drive, smoke and fly, ca m-am plictisit de "Be the change you wanna see in the world."

| Doiniţa_3278 a răspuns:

Iubiti-va

| TeenageGirl a răspuns:

Nu arunca gunoaiul pe jos!

Glumeam laughing.

Pai.nu cred ca TOTI oemnii ar respecta-o suntem toti diferiti si NU EXISTA NICI O PORUNCA PE CARE OAMENII DE PE PLANETA SA O RESPECTE! Oamenii au propriile principii.Nu putem sa ne gandim ca un sarac si un mare bogatas sa respecte aceeasi lege.Este ireal.
Nu cred ca ar exista asa o lege.Doar daca oamenii ar avea aceeasi gandire aceeasi personalitate.Altfel nu cred ca acest lucru ar fi posibilhappy.
Pa, pa!

| ElyK20 a răspuns:

"Daca toti oamenii ar respecta-o"? Eu nu mi-as pierde timpul sa ma gandesc la asemene porunci.Ca sa respectem o "porunca", ca sa respectam ceva "nefizic" ar trebui prin a incepe sa ne respectam pe noi insine si pe cei ce ne inconjoara. De la asta cred eu ca ar incepe totul : "schimbarea"! Dar va mai trece timp pana vom invata aceste lucruri esentiale "pacii".

| Ofiintă a răspuns:

Niciuna

| EmaS a răspuns:

Sa Il iubim pe Dumnezeu si pe aproapele nostru, ca pe noi insine. Daca am simti unii cu altii, am avea o lume mai buna, o societate mai buna.

| picolini a răspuns:

''Iubiti-va unii pe altii!''happy

| antonG a răspuns:

Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

| Sparks_4392 a răspuns:

Iubeste si fa ce vreiwinking

| summer12 a răspuns:

Fii bun

| cristi202 a răspuns:

Porunca data de Isus Hristos: "Sa va iubiti unii pe altii!"
Noi oamenii avem nevoie disperata de iubire, si cind ni se arata dragoste, cind suntem acceptati asa cum suntem, iubiti pentru ceea ce suntem, scoatem la iveala tot ce e mai bun din noi. Nu se poate sa iubesti pe cineva si acesta sa nu iti raspunda. E in natura firii noastre sa raspundem cu dragoste la dragoste. Cindva ii ziceam unei prietene ca daca un om ar iubi pe cineva in mod desavirsit, ar putea face orice cu acel om, pentru ca acel om ar raspunde cu dragoste, s-ar deschide si ar fi gata de orice pentru cel ce l-a iubit. Si i-am aratat atunci degetul mic si i-am zis ca acel om ce iubeste l-ar avea la degetul mic pe celalalt, insa nu s-ar folosi de acest lucru (care e de fapt manipulare), tocmai pentru ca il iubeste si protejeaza. Dupa ore, cind m-am reintilnit in acea zi cu acea fata, am realizat ca ea rumegase ce ii spusesem, si a facut un gest pe care nu il voi uita niciodata, pentru modul in care mi l-a facut. A spus doar atit, aratind degetul ei mic: "Asa, poti sa iubesti chiar asa?" Si i-am zis: "Da, se poate!" In fond, crestinismul asa s-a raspindit - prin dragostea de oameni, prin porunca de a iubi oamenii - oamenii erau cuceriti pentru ca erau iubiti. Pacat insa ca au aparut in istorie alti oameni care au denaturat porunca lui Isus Hristos data Bisericii (si care e centrala, e la baza tuturor lucrurilor) si au facut sa fie Biserica ceea ce este in ziua de azi - destul de departe de ceea ce a fost la inceput si de ce a intentionat Isus Hristos sa fie. Daca credinciosi ar respecta porunca, lumea cu siguranta ar deveni mai buna, caci aceasta porunca are puterea de a schimba lumea.

Întrebări similare