Nu poti sa faci decit un singur lucru daca inca nu esti mort.Vei trai in continuare.Cum? Vei vedea.
Interesant.
Cand ajungi la capat de drum... nu stiu daca exista asa ceva. Tu poti pune capat unui drum, drumurile in general se mai infunda, insa o poti lua pe un altul.
Cand traiesti din intamplare... Mi se pare genial sa traiesti din intamplare, eu doar asa traiesc, de pe o zi pe alta, asteptand sa vad ce imi ofera si cealalta zi.
Cand Nu mai ai nici un loc, nici nu rol, nici un cuget... iti cauti toate astea.
Intamplarile nefericita vin tot timpul, fara ele nu am putea sa fim fericiti, nu am sti ce este fericirea.
Lumea judeca oricum, insa nu lumea te hraneste si prea putin conteaza lumea.
Daca consideri ca vrei sa mergi mai departe, mergi, daca vrei sa te opresti in loc, te opresti. Totul depinde de tine.
Viata este o chestie foarte interesanta, este plina de paradoxuri, plina de mistere, plina de aventuri.
Eu traiesc doar pentru asta, sunt curios ce o sa fie.
Scopul meu in viata, este sa nu am nici un scop. Tu poti sa iti cauti propriul tau scop si sa iti faci viata mai buna.
Mai fratilor, s-a chinuit evolutia miliarde de ani sa va aduca la forma actuala, si acum voi faceti mofturi. Ca viata e un labirint, ca ce rost are sa traiesti, c-o fi c-o pati...Ce-i cu voi? Atata recunostinta ii purtati?
Eu doar am pus o întrebare, nu am cerut efecte.Că efecte văd tot mai multe pe zi ce trece.
Scuze. Eu m-am referit mai mult la PaceInHeaven, care vad ca se exprima asa de plangacios.
E părerea lui.De ce îl judeci? Poate că aşa e el mereu. Poate că e felul lui de a fi.
Pai observ si eu ca e felul lui de a fi. Dar e un fel gresit. Si cineva trebuie sa ii atraga atentia. Daca nu-l trage nimeni de maneca, baiatul nu se mai trezeste la realitate.
Si eu traiesc adesea astfel de sentimente. Si de multe ori dau vina pe dezamagirea mea fata de oameni mai ales.
Eu m-am nascut entuziasmat si plin de viata. Dornic sa TRAIESC si sa ma bnucur de orice! Menirea mea era parca sa zambesc non stop. Insa cu timpul am crescut si am realizat ca sunt inconjurat de oameni rai. De fapt, sincer ajung la concluzia ca daca stai langa beldite,acestea nu te vor rani,insa daca stai printre rechini acestea te vor insfaca!
Si aici ma refer la oameni, Exista oamenii beldita,cei umili,amarati,umili,blajini,calmi. Si mai exista oamenii rechini -bogati,orgoliosi,plini de sine" realizati" catraniti,aroganti,ignoranti,profitori!
De acestia trebuie sa fugi, sa te aciuezi intre cei simpli cu zambetul pe buze, ce se bucura de mere,de pere de furnici.
Lumea judeca din invidie. Cei care se grabesc sa dea sfaturi,de fapt vor sa-ti bage bete in roate.
Ajungi sa vezi succesul tau, o pacoste pentru ceilalti.
Daca vrei o parere si nu neaparat un sfat -Fugi de oamenii carora le plac masinile,hainele, mall-urile,figurile. Si cauta-i pe cei carora le place natura, cei care iubesc animalele,plantele, rasaritul, apusul. Oamenii cu suflet.
Pentru ca am un copac nu ma va invidia nimeni, nici pentru ca sunt singur in parc cu catelul meu, Insa pentru ca ai o masina, o casa mare, haine de firma etc, te vor invidia toti.Penmtru ca pe astea le iubesc ei!
Nu ma costa nimic sa iubesc padurea, sa iubesc un rau,niste furnici, vantul,soarele, sau cainii vagabonzi. Sunt pe gratis.
Daca animalele se bucura de ele, ma pot bucura si eu.
Vezi tu? cam asta ne diferentiaza pe noi oamenii de animale. Invidia,ura, criticismul, disperarea. De multe ori, pentru succesul nostru cu care vrem "sa-i bucuram" pe ceilalti, ne calcam propria inima in picioare! Labirint sunt oamenii. Natura este LIBERTATE!
Poate azi nu am chef sa am sefi, si chiar nu am chef nici de prieteni, nici de nimeni! Azi am chef sa stau singur si sa-mi cante pasarile, si sa ma linga in palma un caine vagabond, sa fiu un "boschetar "pe banca!
Sa nu-ti pese de nimeni! Sa nu conteze nimeni! Caci tine minte, pentru multi tu nu insemni nimic. Sa le fii prietena din umbra, si sa nu ceri prietenie in schimb.
Prieteni iti pot fi natura, hobby-ul, cartea, propria persoana sau dimineata la ora 5 cand nu e nimeni. Doare eu, rasaritul, si roua!
Zambeste ca eu nu te cunosc! Insa traiesc aceleasi sentimente cu tine.
Fii mandra ca esti unica! Si mai ales ca gandesti. Incearca sa te cunosti. Si sa te bucuri ca nu esti ca ei! Si ca nu trebuie sa le dai explicatii lor. Ce esti o persoana LIBERA! Natura te iubeste! Fii parte din ea:*
Sti ca subconstientul e cel mai mare dusman al omului? Probabil ca da.Lumea nu te judeca, cel putin nu toti, poate unii.Pacat de cei care pun botu si ajung in stari de depresie din care ies foarte greu, asta daca mai ies! Lumea te asculta, poate chiar te si intelege...Dar sti cum e, unii sunt asa de inchisi incat ii evita si pe cei care vor sa le fie alaturi.Atunci cum sa mai poti sa asculti o persoana?! N-ai cum. Daca tot e vorba de un labirint, trebuie sa eviti stresu sa nu te derutezi, exista si o iesire din asta!
O iei de la capat!
Din pacate, lumea judeca inainte de/fara intentia de a da un ajutor sau macar un sfat. Dar ne batem cu pumnul in piept ca sintem "oameni", o rasa superioara animalelor. La animale nu se va vedea asa ceva. Oamenii sint josnici. Intoarce-le spatele daca poti. Si ia-o de la capat. Curaj!
Incetezi sa te mai vaiti, altfel se va ajunge la concluzia ca te complaci in acea situatie.
Nu trebuie sa depinzi de nimeni, in nici un fel. Lasa drama in urma, mergi mai departe pana iti indeplinesti visele (posibile). Daca stai pe loc, nu va veni singura, fericirea la geam sa-ti bata.
Tind să cred uneori că acest „dar", și anume cugetul/gândirea, reprezintă cel mai mare blestem asupra unei rase de mamifere.
Ne raportăm mult prea mult pe ce gândim și uităm cum să mergem înainte într-o societate ce pune accent pe legea junglei deși nu o promovează direct. Viața în sine este o luptă, dar pentru ce? Pentru a deschide drumul altei/altor vieți și tot așa, altminteri am fi dispărut de mult.
Lumea nu are niciun drept să te judece, dar tu nu ai nicio obligație să îi asculți. Astfel că nu poți împărți rasa umană în superiori și inferiori neexistând așa ceva. Există doar oameni și non-oameni, cei din urmă fiind caracterizați de acte inumane care nu sunt în niciun caz ura, omorul, fapte care degradează persoana, ci mai degrabă comercialul, fala, fapte care distrug o societate în construcție.
Noi ca oameni simpli suntem slabi. Există zeci de conspirații legate de împărțirea puterii în lume, dar prefer să mă leg de ele doar în termeni ideatici: Doar cei destinați vor face ceva, vor muta piesele de șah, în timp ce noi, cei ce se prind de schemele din planul internațional/global suntem prea slabi ca să revenim. Ăsta e adevărul: nu avem niciun scop în viață! După colț poate sta unul cu o mitralieră gata să ne ciuruiască, dar ideal ar fi să nu ne mai pese de absolut nimic și să ne continuăm viețile neînsemnate în ideea că totuși credem în ceva, mai presus de umanitate.
Da, pentru că pentru ei totul înseamnă bani, iar mie mi-e totuna cu animalele care se bat pe pradă...
Poate că sunt prea mic (din prisma unora) ca să înțeleg sau să fiu înțeles, dar ăsta sunt eu: sunt un poet trist care încearcă a îndeplini dorința părinților săi: să trăiesc mai bine ca ei, dar să nu dau în patima banilor și mă consider destul de matur și puternic sufletește pentru a face față într-o astfel de lume deși știu că încă mai am mult de învățat.
Știai că speranța moare ultima orice ai fi? Ca să poți merge mai departe, metaforic vorbiind, desfăți aripile, desprinde-te de sol și încearcă să te înalți în înaltul cerului și să zbori, așa cum fac păsările.Viața merge înainte orice ar fi pentru că timpul nu se oprește niciodată,e nelimitat.El nu se oprește ca tu să te plângi,el merge înainte și nu se dă înapoi ca racul niciodată, chiar dacă e bine sau e rău. Dacă nu poți merge, ia-ți un baston sau târăște-te, dar orice ar fi, mergi înainte. Sper că ți-am fost de folos.
Mulţumesc frumos de răspuns.O să ţin cont de asta.O seară plăcută!
Mulțumesc,dar totuși nu-i cine știe ce răspuns, față de celelalte+că am răspuns târziu.
Ce sa faci cand i ajuns la capat de drum? Pai niciodata nu esti la capat de drum! Trebui sa te ridici imediat, chiar daca nu mai ai speranta lupti pana la capatul puterilor, nu te poit opri nici in cel mai rau moment, nu exista "a esua" exista doar "a renunta" atata timp cat nu renunti nimic de pe pamant nu te poate opri, trebuie doar sa lupti si intr-un final vei sparge puterile destinului
Prostii. Nu exista capat de drum in realitate. Ai auzit de: ``Viata merge inainte?``, pentru ca intr-adevar asa e. Gandeste-te ca sunt oameni care isi doresc ca tu sa esuezi, vrei sa le lasi placerea asta? De multe ori ma ridic din praf si le spun tuturor ca sunt bine, zambesc, chiar daca o fac fals, important e ca lumea sa stie ca sunt un om puternic, nu ma doboara nimic. In viata ireversibila este doar moartea, asa ca atata timp cat traiesc NIMIC nu ma va ingenunchea. Ai probleme? Ia-ti un timp si plange, da-te de pamant, dar cand termini asta, iesi zambind din casa ca si cum nimic nu s-a intamplat. Nu traiesti din intamplare, existi cu un motiv: sa fi fericit/a si sa experimentezi tot ce te face sa zambesti, sa fi implinit/a. Acum gandeste-te la cate lucruri nu ai facut si asteapta sa fie facute, nu-i asa ca e timp pierdut asta in care te intrebi daca are rost ceva?
Serios? Asta faci tu cand te simti ca dracu?
Mare e gradina ta, Doamne!
Să înţeleg că vorbeşte psihologul din tine?
Plăcerea este trecătoare, dar sentimentele sunt neschimbate. Observ că-ţi place să trăieşti într-o continuă himeră...
Eu merg pe deviza, trăiește-ți viața, nu stau să mă plâng toată ziua, să cer sfaturi despre ce să fac si chestii din astea care nu iși au rostu, să meargă să intrebe pe maică-sa dacă are nevoie de sfaturi. Dacă te simți ca dracu, te duci dracu !
Da,nu e nevoie sa vii cu argumente...Din cate obeserv eu, tu si maya 1993 sunteti prietene.De ce cred asta? Raspundeti amandoua intr-un scurt interval de timp. Poate ma insel...Dar totus, transmite'i lu @maya1993 ca e o fata penibila si mult prea puerila pentru varsta ei! Evident, in lipsa de argumente, a apelat la butonul de ignor...Ce tare
Pai da, ai dreptate, dar raspunsul tau e amuzant
Auzi dragule,chiar mi-era dor sa ma cert cu retardati mintali.
Poti spune ce vrei despre mine, nu-mi pasa, dar te avertizez! Un singur cuvant gresit prin care sa o jignesti pe prietena mea si te-ai ars! Cum? Simplu! Daca tot te bagi in seama, macar invata sa scrii, analfabetule.Pentru cultura ta generala ti-am dat igg. pentru ca aveai niste argumente de tot rasul si ma injoseam eu citindu-le!
Ps. Nu ma intereseaza parerea ta despre mine, ba mai mult, chiar ma amuza si ma face sa fiu mandra de ceea ce sunt, pentru ca spre deosebire de tine, eu stiu ce scriu.
Ai grija sa nu mai comentezi la adresa fetei ca s-ar putea sa nu te mai poti spala cu toata apa din oceanul planetar de rusine.Bafta!
Vai,ce surpriza placuta! Draga Maya sau cum te cheama,la cat de penibila mi-ai parut si inca imi pari, am scris totul in graba! Sincer daca aveam mintea ta, nu imi exprimam frustrarile cum faci tu, mai ales sa jignesc! Si nu ma cert cu tine, tu te certi cu mine ca nu iti convin anumite chesti.Eu personal n-am nimic cu tine, dar exagerezi cand te bagi in seama aiurea, mai imi si dai lecti de viata.Ti-a dat mararul intre picioare si te crezi asa desteapta?! Sincer nu prea se vede...De ce sa o jignesc pe prietena ta? Chiar iti place sa stai in spatele unui monitor si sa ameninti? Parca ai fi copil.Crezi ca ma sperie pe mine amenintarile tale? Vezi cat de puerila si imatura esti? Normal ca ai dat ignor, ai vazut ca nu mai ai argumente si te simteai cu musca pe caciula.Ca tot a venit vorba, vrei sa-ti dau o adresa in privat? Vad ca esti tare tupeista in spatele monitorului. Faci ce faci si iar vi cu fel si fel de argumente, doar sa para ca ai drepate, dar nu ai.Deci de rog, lasa amenintarile si vezi-ti de treaba ta. Vrei sa-ti aduc aminte ca te-ai bagat singura in seama? Banuiesc ca nu.
Ps.Treci la fapte si lasa amenintarile.
Da,adevarul e ca aveam de gand sa vin dupa tine cu vreo 10 barbari si 100 de titani.Hai mai, mai termin-o cu gandirea ta de om "matur".Si tu? La 23-24 de ani, ce esti? Eu cred ca doar unul care vede precum calul inainte si ramane la ideile lui primitive.
Pai, ca sa stii si tu, nu te-am amenintat ci te-am avertizat.Nu mai tot incerca sa pari atotstiutorul lu' peste.Esti chiar penibil! Si tu crezi ca daca ai ceva mare (sau mic, depinde) in pantaloni, esti barbat? Nu ma face sa rad, Robert!
Tu nu ai stiut sa vorbesti de prima data.Ai inceput cu jigniri si pretinzi acum ca eu sa vorbesc cu " inaltimea voastra"?
Eu iti spusesem un adevar, pe care tu, dragule, tot il negi.Dar probabil ca esti un baiat de "bani gata" care tot ce a stiut e sa ceara de la mami si de la tati bani sa se duca cu gagicile in cubluri.Si,cu siguranta nu ai dus lipsa de nimic,decat poate de putina minte. Viata nu e roz,fiecare ajunge la disperare,daca stii ce inseamna cu adevarat cuvantul asta.
Ps. Da,uite, eu iti promit, pe cuvant de cercetas ca vin cu gorile si maimute dupa tine sa-ti dea cu bananele in cap, poate asa te trezesti la realitate
Daca tot ma consideri imatura si puerila, de ce te ataci? Asta inseamna ca nici tu nu prea esti departe de "copila" de mine
Nu am pretins ca sunt un om matur si nici nu pretind.Nici nu ma compar cu x sau y sa zic ca sunt mai destept ca ei sau ceva de genu.Fiecare are felu lui de a fi si de a percepe anumite chesti, dar mai intervine si superficialitatea cum e si in cazu tau.De ce te grabesti asa mult sa ma judeci cand nu ma cunosti personal si doar iti dai cu presupusul? De unde sti tu ca sunt de bani gata sau ceva de genu? Locuiesc cu parinti dar nu le cer un leu.Mi-a placut sa lucrez de la 18 ani, asta sa nu stau sa-i stresez pe ei cu bani de distracti, de imbracat si alete chesti.Nu ma duc cu "gagicile" in cluburi.Ca tot a venit vorba, pe plan sentimental a preferinte mici.O fata simpla, dar cu personalitatea si caracteru dezvoltate. Poate asta ma deosebeste mai mult de unii baieti.La ce e bun sa stai cu o fata doar pentru placeri trupesti si apoi s-o schimbi ca pe ultima soseta. Unde sunt sentimentele? Vezi, iar ma judeci gresit, asta fara sa ma cunosti bineinteles.Viata nu e roz, si nici pentru mine nu a fost roz.Vezi tu, in momente mai delictate m-am ridicat de jos, m-am scuturat de praf si am mers mai departe! Inteleg oamenii cu probleme de genu, toti am trecut prin asa ceva, sau aproape toti.Deci incerca sa nu mai judeci atat, poate nu esti puerila si imatura, dar tu m-ai facut sa cred asta.Tu te-ai luat prima de mine, asta fara sa recunosti.De,asa e cand te domina orgoliul.Deci,hai sa mai gandim putin inainte sa vorbimPentru mine sanatatea, iubirea, linistea sufleteasca sunt cele mai scumpe, nu mai da cu presupusul ca nu am dus lipsa de nimici. Poate imi spui si cand te-am jignit, vad ca tu devi putin ironica!
Vezi? Exact la asta am vrut sa ajung.Adevarul!
Si tu m-ai judecat gresit si nu te supara dar eu doar m-am aparat.
Aici gresesti, nu-mi dau cu presupusul si nici nu mi-am dat, am vrut sa ajungi sa spui singur chestiile de mai sus.Stiam ca nu ai cum sa fii asa arogant in realitate si imi cer scuze ca am cam sarit calul.Nu e vorba de orgoliu, doar ca m-am saturat ca lumea sa tot spuna: " viata e frumoasa, treci peste.Fiecare avem probleme!"
Da, ok, fiecare avem probleme, insa sunt unele persoane care pun prea mult suflet si se consuma.
Vorbim aceeasi limba, doar ca ne exprimam ideile asemanatoare in mod diferit.Nu a fost intentia mea sa jignesc dar m-am simtit atacata.
Oricum, sincer, chiar iti cer scuze.Nu mi-e rusine sa recunosc cand gresesc.
Se pare ca ne-am facut idei gresite unul in privinta celuilalt.
Nu sunt nici aroganta, nici puerila.Doar ca, viata nu e asa cum as fi vrut eu, mai ales ca sunt singura...
Imi cer scuze!
Nu trebuia neparat sa-ti ceri scuze, dar apreciez asta.Imi plac oameni sinceri care au ceva demnitate in ei.Si eu am gresit oarecum.
Si da, toti avem probeleme, unii mai mari, alti mai mici.Asta e viata si trebuie trainta si cu suisuri si cu coborasuri.Nici pentru mine viata nu e asa cum ar trebui sa fie, dar ar fi ok daca as putea sa dau timpu inapoi, dar nu se poate.Singura nu ai cum sa fi, tot ai un prieten, o prietena care te intele si te acepta asa cum esti, sa nu mai zic de parinti.Sti,conteza daca la nevoie ai si o singura persoana alaturi.Conteza chiar foarte mult din punct de vedere sentimental.Dar acum mai sunt si unii cu psihicul la pamant, sunt oameni care ii dobora greutatile vieti.Lumea spune multe, dar una e cand iti spune cineva care e intr-o situatie mai delicata si stie ce insemna viata, una e cand iti spune cineva din auzite. Evident ca anumiti indivizi gen Basescu poate sa zica ca viata e frumosa, chiar il cred ca e, asta pentru el.Ca tot a venit vorba, imi cer si eu scuze pentru cele spuse la adresa ta
Inteleg ce vrei sa spui.Parintii nu-mi sunt alaturi,tocmai asta ma doboara.
Ma judeca mereu gresit, vor sa-mi controleze viata (mama... tata e catelusul ei).Sa nu mai zic de jigniri.Din aceasta cauza nu mai am incredere in nimeni.Da, am persoane pe care le iubesc enorm, dar tot ma simt singura.
De fiecare data cand incerc sa trec peste, vine o nenorocire si mai mare.Nu-mi pasa deloc de mine, dar ma doare sa-i vad pe cei dragi suferind.
De cand eram mica am cunoscut greutatile si am traume peste care nu pot trece.Nu i le doresc nimanui...
Inca odata imi cer scuze. Uneori, din cauza stresului devin foarte impulsiva.
Poate si usor irascibila! Poti sa incerci sa vobesti deschis cu parinti tai si sa le explici ce te deranjaza.E o situatie mai delicata, dar probabil dupa ploaie o sa te bucuri si de soare.Eu apreciez ceva la tine, sinceritatea.Vezi,toate astea te-au format oarecum si nu pot decat sa-ti urez mult succes sa treci peste si sa te bucuri alaturi de cei dragi!
De 6 ani tot vorbesc deschis si nimic.
Asta e, m-am obisnuit.
Iti multumesc! Si eu iti doresc mult succes in viata si sper sa gasesti o fata care sa te iubeasca si sa o iubesti.
Conteaza sa-ti fie alaturi neconditionat si sa te sprijine, dandu-ti curaj.Desi sunt foarte rare, o vei gasi pe cea care iti va fura inima.Doar sa incerci sa privesti dincolo de aparente.
Asta daca ai cu cine si mai ai energie
anonim_4396 întreabă: