Asa cum informatiile continute in sămânţă determina felul de planta care va fi; asa cum genele din nucleul celulei stabilesc felul de organism care se va dezvolta...Tot asa si eu-l profund al cuiva determina ego-ul individului sau felul in care acesta se va prezenta in societate.
Simplista, dar suficient de inspirata analogie Sabin, pentru ca sa-ti acord tie "raspunsul castigator".
As mai adauga totusi cate ceva, ce pare totusi a-ti fi "scapat":
In timp ce Eu-l este etern, fiind o "Scanteie Divina", Ego-ul este o "entitate falsa" ce propriul nostru constient o creeaza si-apoi o "intretine calda" in plan mental si fizic propriu. Ego-ul este trecatoar (are notiunea de timp si spatiu) si se "dizolva" odata cu trupul fizic, atunci cind Eu-l si-a indeplinit "menirea" si eliberandu-se de acea "haina"provizorie, continua sa se manifeste in alte planuri si sfere superioare astrale.
Alexaiatat.
Deci
Mai, pai tu ai scris ca un jurnalist, eu am scris ca un elev de scoala.
Sabin, m-as bucura mult sa-mi spui ca de-acum vei depasi in profunzimea gandirii "nivelul elevului de scoala", ca-l vei "descoperi" si-aduce-n Lumina" pe-adevaratul Sabin, ce "locuieste" in profundul tau Subconstient.
Zambesc complice, alaturi de toate-mplinirile tale, de tot ce vei "descoperi" pas cu pas in viata. Alexsiatat...
Ca sa-l citez pe Nietzsche Cautzi Discipoli?
Postezi ca un "Sartre" si raspunzi ca un "kabalist"
Mai prietene, nu-i frumos
Dragul meu Isen, a categorisi ceva -orice- ca fiind mai mult sau mai putin "frumos", mai mult sau mai putin folositor, mai mult sau mai putin corect - inteles mai mult sau mai putin de cei carora 'li se adreseaza -, este ca si cum ai "eticheta" ceva - orice - ignorând orice pareri.
Sartre (nu "un Sartre"), ti-ar putea argumenta că instabilitățile care apar în relațiile umane sunt doar o formă de inter-subiectiv cu rea-credință., insa "kabalist-ul" nu-ti va spune asta, ci zambind si dând de-oparte chiar si conceptele filozofice-ale lui "Nietetzsche", ti-as recomanda sa mai "umbli" putin la avatarul si numele tau: incearca s-alegi fie sa adaugi "L"-lul lipsa, fie sa lasi "lumina" alba - stralucitoare -, sa-ti "scalde" ochii.
Alexsiatat.
Mai citeste mitologia scandinava, domnule geniu precis nu cunosti nimic, nici despre a Dacilor. Am venit cu temele facute degeaba incerci sa ma " lovesti" vorbindu-mi despre geniul tau si despre cat de fascinant iti pari. Esti penibil :p Du-te cu cine vrei tu si lasa-ma! Si pentru cultura ta generala, incearca norwegiana daca tot vrei sa intelegi ceva din avatar si user name.
Multumesc mult pentru aprecierea ta LiZa29 si iarta-ma te rog ca o fac totusi atat de tarziu, insa abia acum am gasit si interventia ta.
Ca sa "compensez" cumva aceasta intarzire, as vrea sa te rog sa nu eziti niciodata a ma contacta si in mesaje directe catre mine. O zi minunata LiZa29
Alexsiatat
Ego este o creatie, un fel de instrumet care sa te tina concentrat in realitate;
eu profund = sinele superior - acea partea a ta ce are o perspectiva mai larga asupra realitatii