Rusaliile (cunoscute și drept Pogorârea Sfântului Duh) reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Isus din Nazaret.
Ziua liberă a bugetarilor şi a elevilor. Vrei să guşti puţin din sfânta vodka ?
XXblAcKaNgeLXx Chiar în această minunată zi, Mărioara a revenit pe TPU, deci avem ce sărbători.
Un creștin sărbătorește ceva, de Rusalii, fiind o sărbătoare creștină.
Un necreștin nu are nici o treabă cu Rusaliile.
Lasa frate ca nu trebuie sa stim ce sarbatorim. Sa fie acolo ceafa de porc, sunculita, painica proaspata, vin si tuica ca nu mai intereseaza pe nimeni care ce sarbatoreste.
Duminica Cincizecimii sau a Pogorarii Sfantului Duh, numita in popor si Duminica mare, este sarbatoarea anuala a pogorarii Sfantului Duh peste Sfintii Apostoli, eveniment pe care ni-l istorisesc (II, 1-4) si cu care se incheie descoperirea fata de lume si de creatie a lui Dumnezeu, Cel in treime. Ea cade totdeauna la 10 zile dupa Inaltare sau la 50 de zile dupa Pasti, cand a avut loc evenimentul sarbatorit si cand evreii isi serbau si ei praznicul. E totodata sarbatoarea intemeierii Bisericii crestine, caci in aceeasi zi, in urma cuvantarii insufletite a Sfantului Apostol Petru, s-au convertit la crestinism circa 3.000 de suflete, care au alcatuit cea dintai comunitate crestina din Ierusalim (Fapte II, 41), nucleul Bisericii de mai tarziu.
Denumirea de "Rusalii" provine de la sarbatoarea romana a trandafirilor (rozelor), care avea loc in perioada Cincizecimii, adica a implinirii a cincizeci de zile de la invierea Domnului Iisus. La Cincizecime s-a coborat Sfantul Duh peste ucenici in chip de limbi ca de foc. Inainte de venirea Domnului Iisus, la Cincizecime iudeii aduceau multumire lui Dumnezeu pentru strangerea recoltei.
De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Isus.
User252426 întreabă: