Nimeni nu stie ce va fi dupa moarte. Nu discut aici despre ce cred unii sau altii ca va fi dupa moarte, ca nici ei n-au de unde sti. Daca te iei dupa popa sau dupa guru, crezi ca va fi intr-un fel sau altul, dar aia nu e stiinta.
Http://www.descopera.ro/......eincarnare chiar daca se zice ca e un site mincinos mie nu mi se pare. Si eu cred in reincarnare.
Deja incep sa ma satur de oameni ca tine care cred ca doar ei au dreptate, ei sunt detinatorii adevarului absolut si oricine ii contrazice este prost.
Hai serios... ce stii mai multe ca mine? Lucrurile acestea sunt bazate pe ce spun oamenii din propriile trairi. Daca nu te poti baza ca acei oameni, de ce te-ai baza pe ce zic unii oameni de stiinta? Tot oameni sunt ca acei care au amintiri din vieti anteriori. Mai informeaza-te de curiozitate pe internet despre acest fenomen, despre cei care isi amintesc despre vieti anteriore sau despre regresia hipnotica. Sau esti unul dintre scepticii care nu cred nici in hipnoza si care vad pana si dragostea ca o formula de chimie?
Apropo tu te bazezi pe argumente si dovezi pe care le spun, pe experimente facute tot de oameni pe care ii crezi. Stiinta a reusit sa ne spuna ceva concret despre subconstient cu dovezi? Despre vise ne-a putut da un raspuns concret cu dovezi si "argumente"? Nu am zis ca cred orbeste in ce se posteaza pe descopera iar intodeauna eu in fata unei ipoteze "oare e posibil" chiar daca pare mai absurda. Si cei din antichitate au fost sceptici fata de faptul ca pamantul e rotund si nu credeau ca e posibil asa ceva, dar surpriza...
Scuze domnu' rational... du-te si fa o reactie chimica cu o fata ca sa va indragostiti.
>"Ce conteaza cine le spune, atata timp cat sunt demonstrate si demonstrabile? Doar ca nu esti tu in stare sa verifici nimic din ele?"
Ai incercat regresia hipnotica?
Ca sa termin discutia asta inutila :
>"Ce-ar fi sa pui si niste dovezi, lucrari stiintifice"
Lucrari stiintifice nu am ce sa pun deoarece reincarnarea nu e o reactie chimica/fizica si oricum oameni stiinta sunt prea "rationali" sa studieze un astfel de fenomen. De asemenea hipnoza nu este o reactie chimica/fizica, este biologica care nu poate fi ca matematica ca sa dai dovezi gen 1+1=2 pentru ca 2-1=1...
>"Relevanta?"
Tu ai spus "Ce conteaza cine le spune, atata timp cat sunt demonstrate si demonstrabile? Doar ca nu esti tu in stare sa verifici nimic din ele?". De aceea eu te invit sa-mi demonstrezi ca regresia hipnotica e o prostie experimentand-o pe tine sau participand la un experiment "live". Desigur in aroganta ta ateista si de "om de stiinta" nu poate fi combatuta nici macar de adevar.
> "Tu crezi ca biologii si psihologii nu scriu lucrari?
Hipnoza exista (desi nu e ce cred unii), dar prostiile tale nu prea."
Fiziceni imi pot demontra demonstra unele lucruri logice si pe hartie dar hipnoza nu poate fi pusa pe o hartie sub forma unei ecuati. Ti-am zis, incearca pe tine regresia hipnotica si pentru tine incearca spiritismul. Poate dupa asa experiente iti mai schimbi opinia. Oricum tu esti un obsedat la care singura ocupatie e sa zica de ce religile sunt o prostie, cum stii tu adevarul suprem despre toate. Asa ca iti urez succes in demersurile tale!
Scuze ϟkatεVaηϟ pentru atatea comentarii prin care ne-am certat!
Acest lucru cu "viata de dupa moarte" e o problema mare a lumi, dar numai biserica stie astfel de raspunsuri.
Multe religii au incercat sa-si explice acest lucru si fiecare in timp, si-au facut cate o varianta.
Budistii cred in reincarnare. Ei cred ca daca ai facut fapte bune in aceasta viata, vei fi recompensat in urmatoarea si tot asa.Pana la urma sufletele nu se mai reincarneaza si se unesc cu Nirvana(Absolutul). Primul care a atins Iluminarea(Nirvana),a fost Budha(Sachia Muni).In atingerea absolutului credinciosii sunt ajutati de exercitiile de yoga.
Conform dogmei lor, ei cred ca omul este supus de-a lungul vietii suferintei, care provine din dorinta(de implinire, fericire), si cand trupul moare, sufletul isi reia circuitul de suferinta intr-o alta viata.
Sper ca te-am ajutat.
Parerea mea este urmatoarea:Atunci cand mori sufletul tau ajunge in rai sau iad iar de acolo o sa descoperi daca vei deveni inger sau dracusor.Acel suflet va exista pentru totdeauna.
Sa te ajut. Noi traim intro lume materiala, tot ce ne inconjoara este material, gandul, sufletul nostru este imaterial, dar acest gand, suflet constiinta, este generata de creierul nostru care este material, iadul, raiul, este ceva imaginar, este imaginatia celor care au scris biblia, nu te poti duce in iad sau in rai, nu ai cum, sa zicem ca mori, da?, luam doua posibilitati, dupa ce murim: 1. ne ducem in rai sau un iad. 2. murim si atat. Prima este fictiva si absurda, de ce este fictiva si absurda? petru ca nu nu poti trai intro lume imateriala dupa ce vei muri, de ce? pentru ca spiritul nostru moare o data cu noi, de ce? pentru ca nu mai are cine sa il genereze, nu mai este materia vie care sa il puna in functiune, deci spiritul nostru nu poate trai fara fara materie, spirit, suflet, factor secundar, creier, materie factor principal. Deci cand murim, murim si atat nu se mai intampla nimic.
Asta ii dezbaterea ce se face intre credinciosi si atei... tu vrei un raspuns in cateva cuvinte? depinde de credinta ta, omule
salut!
Exista multe posibile raspunsuri dar asta cred ca o sa ti se para interesant
dupa ce mori constiinta paraseste trupul, fiind o constiinta fara trup, ei bine strabate tot ce exista, sau poate urmarii diferite lucruri sau fiinte, de ex sa urmareasca un fluture, sau un copac.
sunt multe dubii in legatura cu asta dar eu te sfatuiesc sa iti continui viata, sigur vei afla asta la momentul potrivit
Sau pur si simplu incetezi sa existi
POC si gata nu mai existi deloc... totul se sterge, totul devine negru si inainte sa-ti dai seama ai disparut pe vecie si ce faci tu acum: ganditul, vorbitul, pur si simplu ti se curma existenta in spatiu timp