Dacă îl trezeşti într-un mod agresiv s-ar putea să-ţi iei un pumn în faţă. Şi asta nu cu intenţie, ci din instinct.Doar se vor speria şi au nevoie de câteva momente în care să-şi dea seama de ce se întâmplă. Dacă vrei neapărat să-l trezeşti, fă-o cu blândeţe.Va fi confuz, dar mai puţin speriat.
Pe mine m-au trezit cănd mergeam prin som și urlam că vreau să beau J&B și să mănanc un sandwitch și după cum se vede n-am nimic...doar că n-am primit nici J&B nici sandwich.
O sa-mi dau cu parerea cand o sa reusesti sa te exprimi coerent si sa folosesti semnele de punctuatie corect.
Pai,dupa cum ai formulat tu, ce sa inteleg?
Ca ai uitat sa pui virgula dupa somnambul?
Ca ne intrebi doua lucruri, printr-o singura intrebare?
Ca mitul are un raspuns?
Ca nu stii ce inseamna mit? http://www.webdex.ro/online/dictionar/mit
Ca somnambulismul este un mit?
Cat esti de destept(a),sau nu,nu are importanta.
Dar macar sa reusesti sa comunici ceea ce gandesti,nu sa faci zgomote, ca nu suntem animale si nici medium nu sunt, sa-ti pot citi gandurile.
BigBang da ce inteligent(a)esti vai draga daca tot sti tu asa de multe ia formuleazami tu intrebarea sa vad cat de destept(deapta)esti! Hai daca nu esti un(o) fraier(a)
Evitand sa mai atrag atentia asupra modului in care e scrisa intrebarea, am sa raspund.
Eu am fost somnambula exaaact acum un an. Sa spun ce faceam, nu mai conteaza. Vorbeam, umblam, aprindeam lumini. Cand interactionau ceilalti cu mine, nu ma trezeam. Deci nu prea aveau cum sa ma trezeasca. Sau cel putin nu au incercat.
În ciuda legendelor urbane care avertizează că poți să provoci stări de șoc sau infarcte cu un singur bobârnac aplicat somnorosului plimbăreț, trezitul unui somn-ambul nu prea are nicio urmare negativă. Dar tot n-ar trebuiebui să faci asta. somnambul
Chiar dacă e considerată inofensivă pentru sănătatea adormitului, trezirea bruscă din somn poate avea câteva efecte nedorite. Somn-ambulismul are loc în timpul unui stadiu foarte profund de somn cunoscut sub numele de NREM. Trezitul forțat din acest stadiu este dificil, dar nu imposibil. Acest lucru, insă, poate face ca persoana în cauză să rămână într-o stare de tulburări cognitive (specialiștii o numesc inerție) pentru aproximativ 30 de minute.
Experții spun că trezirea forțată poate să provoace stări de panică, confuzie sau agitație. Ba chiar somn-ambulul în cauză să nu recunoască imediat persoanele din jurul lui și astfel să reacționeze agresiv.
Deși nu se întâmplă așa în toate cazurile, cel mai bine e să te porți cu grijă. Centrul pentru Tulburări de Somn de la Universitatea din New York recomandă ca în loc să-i trezești, să îi conduci cu grijă înapoi în pat.(Am luat asta de pe un site).