| A98 a întrebat:

Ce se intampla daca trezesti un somnambul care este raspunsul mitului?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă îl trezeşti într-un mod agresiv s-ar putea să-ţi iei un pumn în faţă. Şi asta nu cu intenţie, ci din instinct.Doar se vor speria şi au nevoie de câteva momente în care să-şi dea seama de ce se întâmplă. Dacă vrei neapărat să-l trezeşti, fă-o cu blândeţe.Va fi confuz, dar mai puţin speriat.

8 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Pe mine m-au trezit cănd mergeam prin som și urlam că vreau să beau J&B și să mănanc un sandwitch și după cum se vede n-am nimic...doar că n-am primit nici J&B nici sandwich.

| BigBang a răspuns:

O sa-mi dau cu parerea cand o sa reusesti sa te exprimi coerent si sa folosesti semnele de punctuatie corect.

| BigBang a răspuns:

Pai,dupa cum ai formulat tu, ce sa inteleg?
Ca ai uitat sa pui virgula dupa somnambul?
Ca ne intrebi doua lucruri, printr-o singura intrebare?
Ca mitul are un raspuns?
Ca nu stii ce inseamna mit? http://www.webdex.ro/online/dictionar/mit
Ca somnambulismul este un mit?
Cat esti de destept(a),sau nu,nu are importanta.
Dar macar sa reusesti sa comunici ceea ce gandesti,nu sa faci zgomote, ca nu suntem animale si nici medium nu sunt, sa-ti pot citi gandurile.

| Shery a răspuns:

Se zice ca pateste ceva, psihic...

| A98 explică:

BigBang da ce inteligent(a)esti vai draga daca tot sti tu asa de multe ia formuleazami tu intrebarea sa vad cat de destept(deapta)esti! Hai daca nu esti un(o) fraier(a)

| A98 explică:

BigBang! Ce se intampla daca trezesti un somnambul?

| ShyKido a răspuns:

Evitand sa mai atrag atentia asupra modului in care e scrisa intrebarea, am sa raspund.
Eu am fost somnambula exaaact acum un an. Sa spun ce faceam, nu mai conteaza. Vorbeam, umblam, aprindeam lumini. Cand interactionau ceilalti cu mine, nu ma trezeam. Deci nu prea aveau cum sa ma trezeasca. happy Sau cel putin nu au incercat.

| Vararu_Andy_1979 a răspuns:

În ciuda leg­en­de­lor urbane care aver­tizează că poți să provoci stări de șoc sau infarcte cu un sin­gur bobârnac apli­cat som­noro­su­lui plim­băreț, trez­i­tul unui som­n-am­bul nu prea are nicio urmare neg­a­tivă. Dar tot n-ar trebuie­bui să faci asta. somnambul

Chiar dacă e con­sid­er­ată inofen­sivă pen­tru sănă­tatea ador­mi­t­u­lui, trezirea bruscă din somn poate avea câteva efecte nedorite. Som­n-am­bu­lis­mul are loc în tim­pul unui sta­diu foarte pro­fund de somn cunos­cut sub numele de NREM. Trez­i­tul forțat din acest sta­diu este difi­cil, dar nu imposi­bil. Acest lucru, insă, poate face ca per­soana în cauză să rămână într-o stare de tul­burări cog­ni­tive (spe­cial­iștii o numesc inerție) pen­tru aprox­i­ma­tiv 30 de minute.

Experții spun că trezirea forțată poate să provoace stări de pan­ică, con­fuzie sau agi­tație. Ba chiar som­n-am­bu­lul în cauză să nu recunoască ime­diat per­soanele din jurul lui și ast­fel să reacționeze agresiv.

Deși nu se întâm­plă așa în toate cazurile, cel mai bine e să te porți cu grijă. Cen­trul pen­tru Tul­burări de Somn de la Uni­ver­si­tatea din New York reco­mandă ca în loc să-i trezești, să îi con­duci cu grijă înapoi în pat.(Am luat asta de pe un site).

Întrebări similare