Poti asemana nervii ca fiind niste cabluri prin care se conduce un curent electric pentru a face un muschi sa functioneze. Curentul e de joasa intensitate si ese trimis de creier. In momentul in care te electrocutezi, e ca si cum creierul ar trimite semnale electrice la toti muschii din organism, iar acestia se contracta si raman contractati pana la indepartarea sursei de curent electric. Cu cat dureaza mai mult expunerea la curent cu atat mai multe daune vor exista atat asupra sistemului nervos periferic cat si asupra muschilor inclusiv cardiac.
Deoarece Muschiul cardiac/inima, functioneaza datorita unor impulsuri electrice de la nivelul unor noduli nervosi si o retea de distributie proprie, aceasta are un potential propriu si un ritm normal. Curentul electric fiind de o intensitate mai mare decat impulsul provenit din nodulul sino-atrial va reseta potentialul cardiac la 0 si apoi pozitiv, ceea ce va opri inima atat electric cat si mecanic si apoi va duce la o contractie la fel ca si cu ceilalti muschi. Dupa oprirea contactului cu curentul electric inima are sanse mari sa isi recapete potentialul electric normal (daca expunerea nu a fost prea lunga si muschiul cardiac nu a fost afectat ireversibil) dar cat se poate de probabil activitatea mecanica nu va reveni la normal. Se poate rezolva daca se actioneaza repede cu manevre de resuscitare.
Nervii sunt alcatuiti din neuroni care functioneaza pe baza miscarii electronilor deci electricitate. Corpul uman e un conductor iar atunci cand pui un curent de o sarcina mai mare la un conductor prea mic se arde. Deci intr-un fel e ca si cum ai face scurtcircuit la nervi si sa zicem ca ti s-ar arde nervii de la picior deci nu il vei mai putea misca si asa mai departe.
FUNDA?
anonim_4396 întreabă:
AnnaCCC întreabă:
User252426 întreabă: