Întrebare recomandată | ovidiuproca a întrebat:

Ce se intampla in corpul nostru si mai ales in creier atunci cand ne este frica de un moment?

7 răspunsuri:
| Delicacy a răspuns:

Tensiunea arterială urcă şi implict ritmul cardiac creşte, iar aproape toţi muşchii corpului sunt încordaţi.În astfel de situaţii, este secretat un hormon important, numit adrenalină. Aceasta intensifică impulsurile nervoase, ceea ce duce la o reglare hormonală pentru răspunsul nervos al organismului la diferiţi stimuli(cei care îţi provoacă frica).

| PiggyBank11 a răspuns:

Se elibereaza un hormon numit adrenalina care creste bataile inimii pentru a ne ajuta sa actionam rapid intr-o situatie mai speciala. In creier, prin conexiunile neuronale se transmit cat mai multe date despre mediul inconjurator pentru a ajuta creierul sa perceapa totul mai clar. Adrenalina este produsa de glandele suprarenale care sunt undeva deasupra rinichilor, sa nu ti le imaginezi prin creier.laughing Funda?

| M25M a răspuns:

Pe langa explcatiile celorlalti doi utilizatori se mai observa trei stari ale corpului comandate de creiere: incremenire, lupta sau fuga.

| onasis1961 a răspuns:

Documentează-te de aici:
http://www.scientia.ro/......ricii.html

| Inferno a răspuns:

Apare reactia de "fuga sau lupta" care este provocata de catre Simpatic.
Tot Simpaticl accelereaza ritmul cardiac, creste respiratia (spre deosebire de Parasimpatic), contracta pupilele si multe alte reactii ce pregatesc organismul pentru situatii extreme.

| Annim a răspuns:

Se măresc pupilele inonștient laughing. Întradevăr e așa Doar o informație suplimentară fără importanță de restul deja știi. (atenționez frica este una din cauze pentru care ele se măresc nu cauza principală, pupilele se mai pot mări la întuneric, excitare etc!)

| Codeine a răspuns:

Glandele suprarenale secreta hormonul numit adrenalina, cand ajunge in sange ea determina cresterea frecventei cardiace, a presiunii sanguine, dilatarea bronhiilor si pregatirea organismului pentru o producere masiva de energie prin arderea lipidelor (lipoliza) si sinteza glucozei. happy