Halucinam aproximari ale realitatatii in fiecare moment. Evolutia a facut ca aceasta halucinatie sa aiba suficient de multe puncte comune cu realitatea obiectiva incat sa putem supravietui.
Din moment ce traim toti o mare iluzie nu ar trebui sa fim surprinsi de aceste povesti fantastici.
De fapt, relatarile acestor oameni nu au mai multa relevanta decat relatarile unui drogat.
Dar si cinci drogati, daca se intampla sa descrie independent un lucru similar, fara a se influenta reciproc, reprezinta un bun indiciu ca nu vorbim de o simpla halucinatie.
Un principiu similar putem aplica, pentru a stabili adevarul, si atunci cand discutam cu "oameni normali
Nu am mai știu nimic de ei. Le-am dat telefon, SMS-uri dar nu au răspuns. Sunt cam nesimțiți! Îi cunosc bine!
Nu cred că știai dar Mokele-Mbembe a studiat medicina la noi la UMF pe vremea lu' nea Nicu și locuia în Lacul Morii, iar Nessie venea în fiecare vacanță de vară, făcea alpinism pe Ceahlău și locuia în Lacul Izvorul muntelui!
Eu unul cred ca, existenta monstrului din Loch Ness, a Mokele-Mbembe, precum si a Big Foot si cam toate propunerile criptozoologiei, nu s-au calificat niciodata ca ipoteze. Nu au existat motive ca sa presupunem existenta acestor fiinte. Asa ca nu am ce sa explic; legendele, relatarile mincinoase si perceptiile exagerate au explicatii psihologice, nu necesita alte explicatii.
Stai, că asta nu-i tot. Mai sunt o grămadă de serpi marini enormi şi feroce (dragoni), pe care i-au văzut unii şi alţii; sau au auzit de ei. Unul ar fi Grendel, omorât de Beowulf. Ghilgamesh, conducând o ceată de oameni să taie nişte copaci din pădure, a trebuit să lichideze mai întâi un dragon uriaş. Marco Polo, în 1271, spunea că împăratul Chinei creştea dragoni, pe care îi folosea să îi tragă caleaşca în timpul paradelor. Hans Egede, în 1734, a văzut un şarpe enorm pe coasta Groenlandei. Peter M'Quhae, căpitanul unui vas de război britanic, a văzut (în 1848) o creatură în valuri lungă de vreo 20 de metri. Cei de pe vasul japonez Zuiyo Maru (1977) au găsit o carcasă de plesiozaur, lungă de 10 m, cântărind vreo 2 tone...Ehe, lista e lungă.
Geniu Ronald Binns de a ajuns la explicatia asta. Era mai plauzibil sa existe animalele respective, decat sa-si imagineze oamenii respectivi ca le-au vazut sau sa minta pentru bani/faima. In afara de astea ce explicatii sa mai fie?
Lasă, că data viitoare am să pun o întrebare din alea care te satisfac pe tine. De genul: Mi-a zâmbit una în tramvai; ce credeţi, mă place? Sau, Pisica mea şchioapătă de un picior; ce să fac?
Eu n-am pus intrebari de alea. Ma confunzi
Monstrii astia sacri ar trebui sa primeasca mai multa atentie, nu doar cand se plictisesc oamenii. Am zis!
Valy4567 întreabă: