| ksuper31 a întrebat:

Ce se poate întâmpla dacă reuşeşti să-ţi controlezi în proporţie de 100% subconştientul?

Răspuns Câştigător
| MrChange a răspuns:

Patrick, subiectul, este probabil, doar probabil, mult mai amplu decat intreaga stiinta a creierului constient.In primul rand despre subconstient se stiu foarte putine lucruri, deci despre ceea ce nu cunoastem nu putem sa spunem ca poate fi mai mult sau mai putin complex.In primul rand sa stapanim constientul in proportie de 100% cred ca ar fi greu din toate punctele de vedere, dat fiind faptul ca subconstientul se ocupa de anumite functi biologice, cum ar fi respiratia, bataile inimi digestia, memorarea tuturor locurilor unde am fost sau obiectelor care le vedem, si cine stie, de cate lucruri si procese complexe se mai ocupa. As dori sa te intreb de ce subconstientul nu a fost setat sa faca parte din constient. Probabil ar fi o povara sa ai grija batai inimii digestiei, pastrarea tuturor amintirilor.Practic ar fi imposibil sa mai gandesti la alte lucruri, dat fiind faptul ca subconstientul se poate ocupa de multi-tasking(efectuarea mai multor lucruri simultan), iar creierul constient nu poate face asta, noi doar schimbam foarte repede gandirea cu referire la un lucru. Vreau sa spun ca putem vorbi la telefon si merge in acelasi timp, insa asta o facem tot pe baza subconstientului pentru ca s-a demonstrat ca in timp ce vorbim la telefon pe strada creierul nu memoreaza locurile, persoanele sau obiectele pe langa care trece, ba mai mult nici la telefon nu e atent intr-o anumita proportie.Totusi pe de alta parte controlarea totala a subconstientului probabil, ar insemna milioane de informatii ce iti vor trece prin cap simultan, la nivel spiritual si poate chiar si rational. Secrete poate, cunoasterea completa personala, poate o sa ajungi la o cunoastere absoluta, daca cumva ai reusi sa menajezi procesele biologice de ceea ce ai vrea tu sa accesezi din sbconstient.Se presupune ca poti accesa informatii din viitor, din trecut, ai putea accesa informatii din alte vieti alte dimensiuni poate, ai putea citi gandurile si intui sute de schimbari ale spatiului si obiectelor din el instant, la nivel spiritual ai fi conectat cu tot ce inseamna timp si spatiu, ai putea avea cunoastere absoluta, bazandu-ma ca ai cunoastere absoluta as putea spune chiar daca nu sunt sigur, ca ai putea menaja procesele biologice din subconstient, deoarece ai control total asupra subconstientuli, deci ai putea face orice.Ai fi un Dumnezeu. Insa totusi subconstientul, poate, subliniez "poate" pentru ca asta e o parere personala, ne-ar putea da in acelasi timp control absolut asupra partii constiente a creierului. Probabil am putea sa accesam tot. Vreau sa dezvolt putin. Exista oameni care din cauza unor dizabilitati psihice, capata un fel de superputeri. Spre exemplu se stie ca exista un om prin care curentul electric poate trece fara a-l rani fizic sau psihic, sau un om care isi modifica propria temperatura corporala, sau telechinezia, sau telepatia, am auzit chiar si de o boala care imbunatateste creativitatea in domeniul artei, sau cei cu autism care au un IQ super ridicat, si inca ceva de care nu sunt sigur, dar in 2010 un om a acceptat pentru o echipa sa faca o filmare cand aprinde focul cu mainile goale sau rupe obiectele cu puterea mintii, filmarea a fost facuta publica, insa nu ma pot pronunta daca este real sau nu, chiar daca eu cred ca e posibil.Practic daca exista oameni diferiti care pot face asta, inseamna ca capacitatea creierului suporta astfel de lucruri. Daca am avea control perfect asupra constientului si subconstientului am putea face toate aceste lucruri. Ba chiar mult mai multe, decat ne-am putea vreodata imagina. Chiar si asa este un domeniu necunoascut si neinteles deocamdata de nimeni in totalitate. De fapt chiar neinteles deloc. Asadar, asta e pe scurt, ceea ce cred eu personal in mare, si am dedus tot printr-o simpla deductie pe baza cunoastintelor.Cred ca toti ar ajunge in mare la aceleasi idei ca cele ale mele, daca ar face cateva legaturi.

11 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Subconstientul e un concept cu care a lucrat Freud cativa ani, pe urma si el a renuntat la conceptul pe care l-a inventat.

| Zatharra a răspuns:

Luînd în considerare acest caz ipotetic, subconștientul ar deveni conștient. Și atunci ai fi furios pe părinții tăi care ți-au ascuns atâta timp faptul că de fapt tu ești robot.

| ksuper31 explică (pentru Zatharra):

Ai fii conştient x2?

| Zatharra a răspuns (pentru ksuper31):

Doar presupun.

Înţeleg. Merci de răspuns, oricum!

happy
Tu ce crezi?

Probabil am fi ca în filmul ăla Lucy. Am citi o carte într-un minut şi am putea observa totul la perfecţie. Poate am fi perfecţi, presupun...

| anonim_4396 a răspuns (pentru ksuper31):

Filmul e misto. Dar nerealist. In realitate ne utilizam 100% creier, dar nu putem sa-l utilizam la intreaga capacitate la un moment de timp.

Să vezi atunci ce plictiseală, cu toată perfecțiunea...

| ălacumarfa a răspuns:

Nu ar mai exista, ai fii doar tu si deciziile pe trebuie sa le iei