Poate e despre faptul ca atunci cand moare o persoana ea nu moare cu totul, ramanand in gandurile, amintirile si inimile noastre si moare abia atunci cand este uitata sau cand toti care o iubesc mor...
Incepe cu sfarsitul acestui citat. Nu mor a treia, patra oara deoarece nu mai exista atunci. Dupa prima lor moarte, toti apropiatii ii regreta, le duc dorul. Dupa un timp, ba se ivesc alti morti mai importanti, ba sunt dati uitarii datorita preocuparilor vietii.
Prin sfarsit, mi-am cam spus opinia referitoare la acesta: Amintirile(placute sau nu) ne raman intiparite pentru o perioada de timp, dupa care se produce adevarata moarte.
Incearca sa ne lase parte din stilul lor de viata pentru ca amintirea lor sa fie insasi viata noastra.
Memoria lor este in constiinta noastra si o data cu moartea noastra "mor" si ei a doua oara, la fel se va intampla si cu noi.
Bravo, 10:
Cei care şi-au trăit viaţa ştiind despre Domnul Isus dar refuzând să creadă şi să-I urmeze în ascultare, vor petrece în Locuinţa morţilor timpul până la instaurarea împărăţiei de o mie de ani, apoi toţi acei 1000 de ani după care vor mai urma câteva evenimente majore, despre care scrie cartea Apocalipsa, şi apoi se vor prezenta la Judecata de la Scaunul de domnie mare şi alb, care mai este numită şi judecata de apoi şi este descrisă în Scripturi astfel de către Apostolul Ioan, căruia Dumnezeu i-a arătat aceste evenimente:
Apoi am văzut un scaun de domnie mare şi alb, şi pe Cel ce şedea pe el. Pământul şi cerul au fugit dinaintea Lui, şi nu s-a mai găsit loc pentru ele. Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domine. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea. Marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea; Moartea şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui. Şi moartea şi locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc. (Apocalipsa 20:11-15)
În cartea vieţii sunt scrise doar numele celor ce au crezut din toată inima în Domnul Isus Hristos şi au încheiat legământ cu El, trăind apoi într-o deplină ascultare de El. Să nu creadă nimeni că poate prin faptele lui să ajungă a fi mântuit, pentru că în Biblie scrie.
bafta
Căci toţi au păcătuit, şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. (Romani 3:23)
Şi mai scrie:
Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu, este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 6:23)
Deci, nu este nici un om care şi-a trăit viaţa în aşa fel, ca la judecata de apoi, în baza faptelor proprii să poată fi mântuit.
Mda, trebuia sa apara cineva care in orice cuvant / expresie / citat vede o referire la Dumnezeu. Interesant e faptul ca nu e-n stare sa se foloseasca de propriile vorbe, mereu venind dupa el cu kilometri de citate religioase. Ateii-s numiti eretici si lipsiti de bun simt, spunandu-se despre ei ca nu respecta opiniile si credinta celorlalti. Dar despre cei care ne intoxica cu noxe de propanganda religioasa, ce se poate spune? Zic pentru a zecea oara, poate, nu sunt ateu.
Cred ca vrea sa spuna ca un om cand moare nu moare de tot, mai traieste in amintirele noastre din pacate prea putin timp, iar atunci cand toti uita de acea persoana abia atunci ea va muri cu adevarat.
sau
vrea sa spuna ca o persoana poate muri numai ca sa zic asa fizic dar sufletul persoanei respective va ramane printre noi, ca un fel de reincarnare.
De fapt, as indrazni sa spun chiar mai mult:cu fiecare om care moare, moare o lume.
Si eu banuiam ca e are legatura cu amintirile dar nu eram singura si vroiam niste pareri obiective
Bun da` eu cui ii dau funda
Ar merita:Bizzare pentru rapiditate, GenOm pentru efortul filozofic si April pentru obiectivitate
Pana ma hotaresc luati niste voturi
Vad aici o gramada de oi pierdute care o scalda din una in alta, fratilor ce tot ii dati inainte cu reancarnarea, mai puneti mana pe Biblie si cititio, lasati cartile pentru adulti ca uite ce va fac.
Cu lacrimi de crocodil te rog sa-mi dai fundoiul altfel nu iti mai raspund la intrebari. Ramane intre noi nu mai spui la nimeni.
Dincolo de natura filozofica (adica poate insemna orice pentru. oricine atita timp cit exista cineva gata sa contempleze o intrebare atit de codificata), poate insemna orice cuprins intre teoria "spirit/entity attachment and possession" (google: Dr. William Baldwin) si teoria "mind and consciousness survives death of the body" (google: Dr. Michael Persinger). Generatia mea a crescut fara computere si accesul la o retea informationala planetara (internet), si astfel de fraze cifrate erau trecute ca si dogme, fara vreo sansa sa intri macar in raza de distributie a raspunsurilor posibile. Sint foarte sigur ca tu Razvane vei gasi raspunsul potrivit dupa credintele tale si natura personalitatii tale. Doar un sfat vreau sa-ti dau, din proprie experienta, mai bine liber-cugetator decit indoctrinat politic sau religios.
Despre Reincarnare nu pot decit sa fiu de acord cu ce zic oamenii de stiinta. E bine daca exista, dar e si mai bine daca ne traim viata ca si cum asta e singura noastra sansa sa stralucim si sa avansam ca si specie, sa pregatim generatiile care urmeaza pentru. succes si un viitor planetar mai sigur din toate punctele de vedere. Daca asta s-ar propovadui in toate religiile actuale, atunci am fi "better off" ca si indivizi si ca si colectivitate planetara.
Dincolo de natura filozofica (adica poate insemna orice pentru. oricine atita timp cit exista cineva gata sa contempleze o intrebare atit de codificata), poate insemna orice cuprins intre teoria "spirit/entity attachment and possession" (google: Dr. William Baldwin) si teoria "mind and consciousness survives death of the body" (google: Dr. Michael Persinger). Generatia mea a crescut fara computere si accesul la o retea informationala planetara (internet), si astfel de fraze cifrate erau trecute ca si "dogme", fara vreo sansa sa intri macar in raza de distributie a raspunsurilor posibile. Sint foarte sigur ca tu Razvane vei gasi raspunsul potrivit dupa credintele tale si natura personalitatii tale. Doar un sfat vreau sa-ti dau, din proprie experienta, mai bine liber-cugetator decit indoctrinat politic sau religios.
Despre Reincarnare nu pot decit sa fiu de acord cu ce zic oamenii de stiinta. E bine daca exista, dar e si mai bine daca ne traim viata ca si cum asta e singura noastra sansa sa stralucim si sa avansam ca si specie, sa pregatim generatiile care urmeaza pentru. succes si un viitor planetar mai sigur din toate punctele de vedere. Daca asta s-ar propovadui in toate religiile actuale, atunci am fi "better off" ca si indivizi si ca si colectivitate planetara.
Gigi777 întreabă: