| Alisa_9825 a întrebat:

Ce semnifica de fapt Codul lui Da Vinci?

Răspuns Câştigător
| DarQueen a răspuns:

Ai atins un subiect dur, pe placul meu. Păi, e de reținut faptul că romanul lui Dan Brown este doar pură ficțiune, însă legendele despre cavalerii templieri și Sfântul Graal par a fi reale, dar bine ascunse. Cât despre tablourile enigmatice, pot să îți spun că DaVinci este, mă rog, a fost un adevărat maestru, și un Illuminat veritabil. Deci, nu-i de mirare că ascunde atâtea secrete/coduri în picturile sale.
Știi faza cu Monalisa(jumate bărbat-jumate femeie), sau cu Cina Cea De Taină, cea care a stârnit controverse și „războaie" cu Biserica, deoarece, în acea pictură, în loc de Sf. Apostol Ioan, apare, în dreapta Mântuitorului, o femeie(sau, cel puțin așa se pare), și anume Maria Magdalena, despre care romanul zice că ea ar fi Sf. Graal, și că ar fi avut o viață „pământească" cu Iisus, ceea ce, din p.d.v. moral-religios este imposibil. Zvonuri sunt destule, nimeni nu știe însă adevărul...
Povestea se continuă în "Simbolul Pierdut", scrisă tot de maestrul Dan Brown. De această dată, secretele nu se ascund la Vatican, ci în subsolul Casei Albe(Washington). Cartea e la fel de captivantă și finalul... unul neașteptat, secretul Francmasoneriei-dezvăluit. Nu rămâne decât să citești cartea și o să descoperi :). Sau... poate ai făcut-o de fapt. Îți recomand de asemenea, Codul Lui Davinci-Dan Brown, în cazul în care nu l-ai citit. Filmul-oficial, e o prostie, m-a dezamăgit.
Apropo, caută pe Google Images pictura „John the Baptist" a lui Davinci-crede-mă, o să fi uimită :). De fapt, nu căuta, îți ușurez eu munca:
http://www.paintinghere.com/......aptist.jpg
...
Fain, așa-i?

3 răspunsuri:
| Diana3509 a răspuns:

"Codul lui Da Vinci" va fi subiectul gandurilor si intrebarilor tale pentru o perioada lunga de acum incolo(daca ai citit), astfel incat vei dori sa citesti si celelalte carti de Dan Brown (in special "Ingeri si demoni" si "Simbolul Pierdut") ca sa-ti mai explici misterul.
Deci e subiectul intrebarilor tale...

| Maximus a răspuns:

Codul lui da Vinci, se refera de fapt la scrierea in oglinda, scriere pe care Leonardo si anume da Vinci a adoptato si pe care nimeni, nu cunoaste motivul pentru care acesta a facut acest lucru. Insa cartea, precum si filmul Codul lui Da Vinci, are o alta conotatie, ce face referire la viata pamanteasca, a lui Iisus, si a Mariei Magdalena considerata ca fiind de fapt Sfantul Graal, "obiectul" (pocalul), sacru, ascuns de cavalerii templieri, unde multi oameni de stiinta, savanti, pictori, critici, chiar Biserica insasi, au incercat sa desluseasca ceea ce este ilustart de fapt in pictura "Cina ce de taina", unde se crede ca in locul unde ar fi trebuit sa stea Sfantul Andrei, sta de fapt Maria Magdalena, si anume femeia care practica preacurvia, insa toate aceste au ramas pana in momentul de fata la stadiul de supozitii. Cu toate ca romanul lui Dan Brown, (Codul lui da Vinci) in mare parte fictiune contine si un gram de adevar, multi il considera ca fiind eretic, aducatoare de blasfemie. Cu toate astea, iti recomand sa o citesti.
Maximus