| Teiubescmaria a întrebat:

Ce semnificatie are sfanta cruce? ma refer atunci cand trecem pe langa o troita? (scuzati ma daca nu am scris bine). adica nu prea simt nimic cand fac o cruce ( cand trec pe langa troita). cand ma rog inteleg semnificatia ei si simt asta. dar pe strana nu i gasesc rostul. ce inseamna asta?

Răspuns Câştigător
| Parmalat a răspuns:

Nu inseamna nimic, inseamna ca locurile de pe corpul tau pe care le atingi cu degetele cand iti faci cruce (mijlocul fruntii, capul pieptului si scobitura umarului in stanga si in dreapta) sunt niste puncte de intalnire a unor meridiane energetice, iar daca atingi punctele alea practic iti activezi aceste meridiane.
Lucrurile astea se stiau de mult timp, dar la prosti nu putea nimeni sa le explice despre meridiane energetice si cei care stiau au preferat sa le spuna "fa-ti cruce ca are sa-ti fie bine".
Deci fa-ti cruce de cate ori iti aduci aminte intr-o zi, si eu imi fac, dar ai grija sa o faci in punctele corecte ca altfel nu are niciun efect.
Restul sunt vrajeli, povesti inventate de evrei acum 2000 de ani ca sa tina sub control salbaticii care se taiau intre ei pentru pamant, animale, aur etc...

38 răspunsuri:
| JeSa a răspuns:

Conform traditiei, ''crucea'' - este principalul simbol al crestinismului, care aduce aminte de crucificarea lui Iisus.
Iar, ''semnul crucii' - facut cu mana poate fi o exprimare a credintei, a rugaciunii, a sfintirii sau a binecuvantarii.

| JeSa a răspuns:

''florentina010 a răspuns:
Este un simbol al suferintei. Iti recomand sa ai credinta doar in Dumnezeu!(fara sfinti si fara icoane ). Cu bine!''
Florentina draga, a da o explicatie (a se vedea raspunsul meu) asa cum se spune si la carte, sa spun asa..., nu inseamna ca e stupid raspunsul, ci doar, scuze, nu ai suficienta capacitate de a discerne inca, ce e corect si ce nu.
Raspunsul meu in sine, nu-ti spune sa nu ai credinta in Dumnezeu, sau sa ai..., ma rog, asta e.

| mihaibrasov a răspuns:

@Teiubescmaria
Semnificatia vine de la faptul ca crucea este un simbol al crestinismului. Este de altfel un simbol preluat din paganism si 'maltratat' de-a lungul istoriei in fel si chip. De exemplu svastica este tot o cruce care exista chiar si pe broderiile nationale mai vechi, un vechi simbol crestin, dar a fost preluata de nazisti si, evident, si-a pierdut insemnatatea. Romanii foloseau crucea pentru pedeapsa capitala, adica rastignirea.

A-ti face cruce e doar un gest care, teoretic, iti aminteste relatia ta cu Dumnezeu.

@Parmalat.

Unde-s meridianele astea pe umeri?

La frunte avem cel de-al treilea ochi, iar la buric avem a doua ceakra, dar la umeri?

| mihaibrasov a răspuns:

@Parmalat
Nici ceakrele nu se vad... Nu mai insist. Nu vroiam sa mi le arati ci sa le numesti.

| danut a răspuns:

Nu inseamna nimic, crucea trebuie sa o ai IN PIEPT, nu pe stalpi, garduri, pereti sau chiar pe piept. Crucea ca simbol reprezinta inalta tortura a celor rastigniti dar Crucea pe care a purtat-o Hristos este simbolul pacatelor Noastre pentru care EL a fost rastignit. Aceasta constiinta a sacrificiului facut de Dumnezeu pentru pacatele noastre trebuie sa iti fie CA O CRUCE in piept (inima) si nu altundeva.

| danut a răspuns:

"clau44 a răspuns: @danut Cine are crucea în suflet. când o vede în afară se bucură. Cea din afară întăreşte pe cea dinăuntru, căci totdeauna obiectele din afară trezesc şi întăresc sentimentele cele dinlăuntrul nostru, ca simţământ de evlavie, a fost produsă tot prin cea din afară. Dacă nu este în afară, nu poate fi nici înlăuntrul nostru. Cine este următor al Crucii lui Hristos, iubeşte şi crucea cea dinăuntru şi cinsteşte şi pe cea din afară."
Oare asa sa fie, de ce te-as crede? Vorba romaneasca ne spune: "afara este vopsit gardul, dar inauntru este leopardul".
Totusi voi aduce in discutie (daca esti CRESTIN) PORUNCA A DOUA: care spune sa nu ne INCHINAM la orice INCHIPUIRE de sus din cer, de pe pamant sau din ape. Oare ce ORDONA Dumnezeu mai este valabil sau nu? Crucea adevarata este IN PIEPT si nu o inchipuire ca cea de PE PIEPT si la ce-mi mai trebuie una pe piept cand o am pe cea din piept, sa ma FALESC ca am si eu o cruce? Comportament de FARISEU, Hristos spunea: "sa nu vea ASEMANATI cu fariseii", sa ne gadilam mandria personala si sa satisfacem EULUI pana la gradul cel mai mare de excitare. Uite ce cruce am EU pe piept, este mai mare, mai grea si mai din aur ca a ta, deci sunt mai sfant ca tine. sad

| danut a răspuns:

"clau44 a răspuns:@danut Dacă Crucea lui Hristos pentru tine ereticule este închipuire atunci mai bine nu te-ai fi născut, deoarece pentru vorba aceasta vei fi judecat de Hristos şi de Sfinţi la judecata de apoi. Adică Heruvimii lui Moise nu au fost idoli? Heruvimii cusuţi pe catapeteasma Templului nu au fost idoli? Nu tot din mână omenească a fost făcuţi din porunca Domnului? De câte ori Apostolul Pavel se laudă NUMAI în CRUCEA Domnului? De câte ori scrie "Cuvântul Crucii pentru cei ce pier este NEBUNIE"? Şi la voi Crucea este NEBUNIE, la voi NU există aceste versete? Vai de voi cum veţi arde în focul cel veşnic unde este locul caprelor. "
Cum manipulati voi cuvintele, pe vremea lui Pavel existau doar doua tipuri de cruci, cea de pe Golgota si cea din piept, NU cea de pe piept. Iti multumesc ca mai facut eretic, sa ma ajute Dumnezeu sa raman asa.

| danut a răspuns:

"clau44 a răspuns: Apropo ştii că sectele au apărut numai în anul 1514 din călugărul catolic Luther, care şi-a dat seama că a făcut cea mai mare erezie spunând "vai de mine, că rătăcirea mea nu se va sfârşi niciodată şi mulţi vor intra în ea"."
Apropos de "secte", daca ai studia mai intens ai observa (constata) ca dupa argumentele sustinute de tine (majoritatea) ortodoxismul este cea mai mare secta deoarece se desparte de Biserica mama pe la 1050 (marea schisma). Toti sustin ca au invataturile de la apostoli (bisericile traditionaliste) dar uita sa citeasca ceva (nu conteza editia Bibliei): voua vi s-a LUAT lumina, poti "traduce" asta? Daca da este perfect si astept raspunsul, daca nu, nu mai conteaza.

| danut a răspuns:

"clau44 a răspuns:..."
Nu ai stiut sa raspunzi la ce te-am intrebat in schimb amesteci religia cu istoria, geografia si traditia mai ceva ca baba Leana. Se vede ca religia ta are la baza o istorie transmisa oral, traditional si nicidecum una bazata pe fapte si istorie, o religie Biblica ci una popica. Chiar daca ti-as aduce argumente logice, faptice, ar fi inutil deoarece nu ai posibilitatea de a depasi "pragul" proprilor convingeri. Cand vi cu argumente incearca ceva din viata reala si nicidecum ceva batiste, nu de alta dar sigur nu ai peste 2000 de ani sa fi sigur ca naframa este reala sau plasmuire. Daca ai fi citit ceva de prin Cartea Sfanata (oricare editie, chiar cea Sinodala) ai fi descoperit ca Domnul a spus ca: ". cei dintai vor fi cei de pe URMA iar cei de pe urma vor fi cei DINTAI." asta fiind valabil si pentru istoria bisericeasca, dar...nu ai raspuns la ce te-am intrebat asa ca dupa ce te vei lamuri ce este cu "lumina" mai discutam, altfel totul este fara un scop ci doar "intriga" pe internet.

| ramona30 a răspuns:

Am inteles ca de fapt crucea provine din semnele cardinale. Acum reprezinta un simbol crestin. In fapt e o simpla bucata din lemn sau din piatra. de ce e sfanta, asta nu mai stiu.

| Angel0 a răspuns:

Este un simbol si are puterea pe care o asociem acestuia.Despre constiinta colectiva poate discutam cu alta ocazie.

| Angel0 a răspuns:

@florentina 011. Ti-am mai pus un punct in plus pentru ca esti pocaita.De ce nu ai spus de la inceput? I-ti explicam babeste si poate intelegeai si evitam asa stupidul ala pe care mi l-ai dat.

| SatanaInIzmene a răspuns:

Yoo23 a răspuns: ...crucea semnifica obiectul pe care iisus s-a sacrificat omenirii, prin care a adus crestinismul in lume.

Zau! In afara de Biblie, nu exista nicio dovada ca pe vremea aia exista tortura prin rastignire.Chiar nici una. Apoi, Iisus n-a adus crestinismul pe lume, nici macar nu l-a propovaduit. El a venit cu niste filosofii iar baietii destepti le-au transformat in religie. Punct.

| Parmalat a răspuns:

@mihaibrasov:
Meridianele astea nu se vad.
De-asta jidanii nu puteau sa explice lucrurile astea la prosti fiindca prostii nu intelegeau si le-au explicat mai simplu: sa-si faca cruce.

| Parmalat a răspuns:

@Teiubescmaria:
Pai stai sa ne lamurim putin.
Din pacate scoala romaneasca are foarte putin de-a face cu realitatea anului 2011. Informatia care ni se prezinta in scoala nu e actualizata, mentalitatile profesorilor si ale autorilor de manuale sunt invechite deci ceea ce acumulezi prin scoala care se face la noi te ajuta foarte putin pentru drumul pe care urmeaza sa-l parcurgi in viata.
In liceu am inteles lucrurile pe care le-am spus mai sus, iar cand le-am inteles am inceput sa abandonez drumul asta in care ma impingea familia si societatea.
Daca majoritatea celor din jurul tau au mers sau merg intr-o directie asta nu inseamna neaparat ca directia respectiva e cea mai buna. Calitatea sta in individualitate, deci daca vrei sa ai calitate in viata trebuie sa gandesti si sa iei deciziile conform gandirii tale, nu sa faci ce spun unii si altii.
Eu am abandonat oarecum scoala in clasa a 10-a semestrul 2. Adica am inceput sa nu mai merg la scoala si tot atunci am inceput sa ma ocup cu diverse lucruri ca sa fac bani: telefoane, parfumuri fake astea care mergeau atunci.
Notele au fost proaste tot liceul fiindca nu intelegeam la ce-mi folosesc toate prostiile alea. Dar treceam clasa fiindca stiam sa deschid gura si fiindca aveam o gramada de informatii utile, din viata: citeam ziare, stateam pe internet, cautam mereu informatii despre afaceri, despre politica, despre sanatate, despre sport, despre orice mi se parea ca poate fi folosit imediat.
A fost greu sa termin liceul, am avut preavize de exmatriculare, medie scazuta la purtare 3 semestre la rand, o gramada de medii de 5 si ultima medie in clasa a 12-a mi-a incheiat-o profa de informatica in penultima zi de scoala din an :))
La bac a fost o combinatie intre noroc (citisem 2 opere cu comentarii la lb. romana, una mi-a picat la oral si cealalta la scris), ceva cunostinte (am facut meditatii la matematica in clasa a 12-a), pasiune (istoria mi-a placut mereu si mi-a fost usor sa iau examenul) si spirit practic (la biologie stiam raspunsul la 6 intrebari din 80; pe restul le-am cerut de la lumea din clasa).
Dupa aia am intrat la facultate (ASE). Un an m-am dus pe acolo sa vad si eu despre ce e vorba, dar din al doilea an iar nu mai intelegeam prostiile de la contabilitate si iar am abandonat. In al doilea an de facultate am luat contact prima data cu investitiile financiare, dar nu prin ce invatam la facultate ci tot pe internet, cautand diverse informatii.
Ma rog, de aici incepe o poveste asemanatoare: am pierdut un an de facultate, am vrut sa abandonez definitiv dar pana la urma am reluat si am terminat-o.
In tot timpul asta m-am ocupat cu diverse lucruri cu care puteam sa ma ocup, am si lucrat o perioada dar nu mi-a placut, insa cel mai mult timp il petreceam in fata tabelelor cu instrumente financiare cautand modalitati de castig. Uite cum aratau strategiile mele acum aproape 3 ani: http://andreitaga.wordpress.com. Azi nu ma mai intereseaza nici de Basescu, nici de Emil Boc, nu am nici program nici sefi si mai putine griji decat majoritatea celor care au facut ce li s-a spus fara sa gandeasca.
Asa ca numai cine nu vrea nu poate sa progreseze in viata. Scoala nu e ceva la care sa te raportezi, cel putin nu in Romania. "Diploma" aia de care vorbeste toata lumea - gandeste-te ca daca iti faci o firma si o inregistrezi la Registrul Comertului ca universitate privata poti sa-ti dai singur 60 de diplome. Dar iti folosesc la ceva? Nu-ti folosesc la nimic, important e ce ai tu in cap si ce stii tu sa faci.
Ai acces la internet, e ceva extraordinar. Mii de ani de informatie si experienta se gasesc pe internet, ultimele idei si descoperiri ale omenirii se gasesc pe internet. Tu crezi ca are vreo importanta ce nota primesti in catalog pentru niste cunostinte valabile acum 50 de ani? Absolut niciuna.
Sunt aproximativ 30 de milioane de oameni in lumea asta care au in conturi sume de cel putin 1 milion de dolari SUA. Statistic - jumatate dintre ei au facultate, jumatate nu au :))
Am avut un coleg in liceu si dupa aia in facultate care s-a tinut de invatatura de la A la Z. A terminat facultatea de Finante-Banci din ASE, a avut bursa 4 ani la rand. Acum e functionar intr-o banca are vreo 12-13 milioane pe luna si ma asculta pe mine cand ii povestesc cum se fac bani din instrumentele financiare despre care a invatat el la facultate si a avut nota 10. Asta e o lectie de viata pe care o s-o tin minte cat traiesc si o s-o povestesc mai departe.
As ca informeaza-te tot timpul si gandeste singur cu mintea ta in loc sa te iei dupa lume. O sa ai fara indoiala posibilitatea sa ajungi acolo unde iti doresti.

| yoo23 a răspuns:

@anonim, crucea nu reprezinta simbol al torturii si uciderii. Daca erai mai atent la ora de religie, sau la altii, crucea semnifica obiectul pe care iisus s-a sacrificat omenirii, prin care a adus crestinismul in lume. iar din cate observ, esti ateu. Tu crezi in ceea ce vezi in documentare, in stiinta ta, nu crezi in ceea ce crede 90% din planeta asta, adica o fiinta superioara care ne-a creat.

| deeeeeebora a răspuns:

Jertfa, sangele varsat pentru noi din dragoste a Lui Isus Hristos.

| IoanaAndrei a răspuns:

Sfanta Cruce are o semnificatie foarte adanca: e obiectul de tortura pe care a fost omorat un tamplar evreu acum 2000 de ani. Inseamna friuca de tortura in iadul vesnic.

| kiki a răspuns:

Sunt multi crestini care isi fac 10 cruci si 100 de matanii cand trec pe langa o biserica.de ce? au impresia ca vor fi mantuiti? ca ii vede Dumnezeu si le pune bulina rosie? si apoi se duc acasa, isi blameaza copii, parinti, isi necinstesc nevestele, respectiv sotii, injura, mint,, etc etc.si ce rost are? sa iti mai faci cruce? cand tu ca om habarnai ce inseamna cu adevarat Dumnezeu. spune-ti va rog cati oameni cunoasteti voi care cinstesc o singura zi din saptamana? este cea mai mare porunca a lui Dumnezeu.ca sinstim ziua de duminica. ziua sabatului.cum vreti voi.cati dintre noi facem asta? cati dintre noi ne smerim zi de zi? cati dintre noi ne pocaim de pacatele noastre? am spus pocaim.da.nu ma blamati.nu ma huiduiti.cuvantul pocait inseamna cu totul si cu totul altceva.radem de cei pocaiti.de ce? pentru ca sunt printre ei multi curvari,. multe curve, mincinosi, destralabati, dar noi? noi? cum suntem? ortodocsii? catolicii? cine suntem noi? cine sunt ei? nimic.suntem cu totii mici.si egali.nu religia te mantuie, ci faptele tale, credinta ta.nu mergi in rai daca iti faci cruce, nici daca mergi la adunarile pocaitilor sau la orodocsi, si nu faci nimic ce este bun.totul este desertaciune. te duci la Dumnezeu daca ai inima curata, daca esti desavarsit precum EL este, daca cunosti cuvantul sau si indeplinesti legea Sa. daca esti bun, bland, intelept. Dumnezeul nostru al tuturor este un Dumnezeu viu, un Dumnezeu al adevarului.Domnul sa va lumineze pe toti.si pe mine, caci nu sunt mai buna cu nimic. fata de nimeni.ma iertati, am deviat poate de la subiect.deci,Crucea trebuie respectata dar trebuie si Cuvantul lui Dumnezeu respectat.

| jonny36 a răspuns (pentru kiki):

Kiki ai adevar in ceea ce spui, dar la fel cum nu putem sa umplem un " Butoi" dintr-o singura data, la fel nu putem fii desavarsiti, sau curatiti, dintr-o singura data. Cu totii gresim, dar nu putem sta pe loc, si sa zicem de exemplu nu mai tin post, ca eu injur si nu-i bine. Orice fapta buna, isi are rostul ei. Asa ca incepem de la putin si ajungem la mai mult. Bineinteles ca trebuie consultat un duhovnic, si nu sa facem dupa rostul nostru. Vrajmasul latra cand faci bine, si tace cand faci rau. Deci faptul ca gresim cand incercam sa facem bine, asta ii de la vrasmasul, si nu trebuie sa renuntam, trebuie sa mergem mai departe, trebuie sa tinem postul chiar daca am ainjurat, sau am facut altceva, nu trebuie sa renunti. Daca Dumnezeu ar renunta la noi de fiecare data cand gresim ce ar mai fii de lumea aceasta!

| kiki a răspuns (pentru jonny36):

Jonny36 -ai dreptate...multumesc

| clau44 a răspuns:

Sfânta Cruce este altarul pe care s-a adus jertfa cea adevărată pentru oamenii din toate timpurile. Iisus Hristos a fost şi jertfă adevărată şi preotul care a adus-o. câşigând prin ea mântuirea noastră, după cum ne Adevereşte Sfânta Scriptruă:
Evrei 9,
11. Iar Hristos, venind Arhiereu al bunătăţilor celor viitoare, a trecut prin cortul cel mai mare şi mai desăvârşit, nu făcut de mână, adică nu din zidirea aceasta;
12. El a intrat o dată pentru totdeauna în Sfânta Sfintelor, nu cu sânge de ţapi şi de viţei, ci cu însuşi sângele Său, şi a dobândit o veşnică răscumpărare.
13. Căci dacă sângele ţapilor şi al taurilor şi cenuşa junincii, stropind pe cei spurcaţi, îi sfinţeşte spre curăţirea trupului,
14. Cu cât mai mult sângele lui Hristos, Care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus lui Dumnezeu pe Sine, jertfă fără de prihană, va curăţi cugetul vostru de faptele cele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui viu?
Sfântul Chiril al Ierusalimului spune: "Mântuitorul a suferit toate aceste patimi ca să împace prin sângele Crucii pe cele din cer şi pe cele de pe pământ. (cf. Coloseni 1, 20)
"Cuvântul Crucii pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei care ne mântuim este puterea lui Dumnezeu." 1 Cor. 1, 18
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în Crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume. Gal. 6, 14Prin Cruce s-a omorât vrajba şi prin Cruce a împăcat Mântuitorul pe oameni cu Dumnezeu, ascultă când zice "Căci El este pacea noastră, El care a făcut din cele două - una, surpând peretele din mijloc al despărţiturii, ca întru Sine, pe cei doi să-i zidească întru-un singur om nou şi să întemeieze pacea, şi să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniţi într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmăşia" Efes. 2, 14-16

| clau44 a răspuns:

@danut Cine are crucea în suflet. când o vede în afară se bucură. Cea din afară întăreşte pe cea dinăuntru, căci totdeauna obiectele din afară trezesc şi întăresc sentimentele cele dinlăuntrul nostru, ca simţământ de evlavie, a fost produsă tot prin cea din afară. Dacă nu este în afară, nu poate fi nici înlăuntrul nostru. Cine este următor al Crucii lui Hristos, iubeşte şi crucea cea dinăuntru şi cinsteşte şi pe cea din afară.

| clau44 a răspuns:

@florentina010 Vai de voi ereticilor, oare nu spune Apostolul Pavel: Credinţa fără FAPTE este MOARTĂ? Degeaba ai tu credinţă, dacă nu ai fapte, cum bine spune Apostolul Pavel: "arată-mi credinţa ta, că eu îţi arăt credinţa prin FAPTELE mele", şi să nu-mi fie a mă lăuda decât în Crucea Domnului Hristos îţi pot demonstra că erezia ereziilor sunt sectele, prin traducerea falsă a Bibliei.
Îţi pot demonstra că Sfânta Cruce NU este spânzurătoare cum o numiţi, deoarece Iisus Hristos a iubit Crucea şi a îmbrăţişat-o cu iubire şi a ars pe ea păcatul nostru, ca pe un altar. Crucea arată ruşinea noastră, NU a Domnului; din partea Domnului arată iubire. Deci gândul la ea ne face, pe de o parte, să ne ruşinăm şi să ne căim de păcatele noastre şi să luptăm împotriva lor, îmbrăţişând şi noi Crucea, cum a îmbrăţişat-o Domnul; iar pe de altă parte, să ne înduioşăm de dragostea Lui cu care ne-a mântuit prin ea de păcatele noastre şi să o slăvim. Aşadar, desigur că obiectele care ne aduc întristare şi durere pentru pierderea unei persoane scumpe, noi nu le cinstim, dar Crucea Domnului nu ne-a adus întristare, ci bucurie şi mântuire. Căci ea n-a fost, cum socotiţi voi, sectarilor, o simplă spânzurătoare, ci a fost altar de jertfă pe care s-a adus cea mai mare şi mai preţioasă jertfă cu putinţă, pentru mântuirea noastră.

Apropo îţi pot demonstra că Sfinţii pot mijlocii lui Dumnezeu, dacă vrei să citeşti o Biblie îţi recomand Biblia de la Blaj 1795, deaorece cornelescu este un FALS grosoaln, dovada: Biblia de la Blaj 1795, deoarece atunci NU exista nici cornelescu şi nici o sectă în ţară.

| clau44 a răspuns:

@danut Dacă Crucea lui Hristos pentru tine ereticule este închipuire atunci mai bine nu te-ai fi născut, deoarece pentru vorba aceasta vei fi judecat de Hristos şi de Sfinţi la judecata de apoi. Adică Heruvimii lui Moise nu au fost idoli? Heruvimii cusuţi pe catapeteasma Templului nu au fost idoli? Nu tot din mână omenească a fost făcuţi din porunca Domnului? De câte ori Apostolul Pavel se laudă NUMAI în CRUCEA Domnului? De câte ori scrie "Cuvântul Crucii pentru cei ce pier este NEBUNIE"? Şi la voi Crucea este NEBUNIE, la voi NU există aceste versete?
Vai de voi cum veţi arde în focul cel veşnic unde este locul caprelor.

| clau44 a răspuns:

@danut Dar atunci şi cu Biblia ar trebuie să facem tot aşa. Astăzi avem foarte multe Biblii şi, prin asemănare cu cele ce spui dumneata, ar trebui să o respectăm numai pe cea originală, iar nu şi pe toate celelalte tipărite de culegători şi de tipografi păcătoşi sau necreştini. Aceasta ar fi însă ceva de neînţeles pentru un om cu mintea întreagă, cum de neînţeles este şi obiecţiunea dumitale.
Apropo ştii că sectele au apărut numai în anul 1514 din călugărul catolic Luther, care şi-a dat seama că a făcut cea mai mare erezie spunând "vai de mine, că rătăcirea mea nu se va sfârşi niciodată şi mulţi vor intra în ea".
Crucea trebuie cinstită în orice loc căci este Slava şi înţelepciunea lui Dumnezeu, iar când cinsteşti Crucea pe Dumnezeu îl slăveşti. Oare Dumnezeu nu este Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt?
Să-ţi arăt dova că şi în Vechiul Testament Iezechiel a semnat frunţile cu litera tau (în greacă veche, litera tau este exact ca şi semnul crucii).
Iezechiel 9,
4. Şi i-a zis Domnul: Treci prin mijlocul cetăţii, prin Ierusalim, şi însemnează cu semnul crucii (litera "tau" care în alfabetul vechi grec avea forma unei cruci) pe frunte, pe oamenii care gem şi care plâng din cauza multor ticăloşii care se săvârşesc în mijlocul lui".
5. Iar celorlalţi le-a zis în auzul meu: "Mergeţi după el prin cetate şi loviţi! Să nu aveţi nici o milă şi ochiul vostru să fie necruţător!
6. Ucideţi şi nimiciţi pe bătrâni, tineri, fecioare, copii, femei, dar să nu vă atingeţi de nici un om, care are pe frunte semnul "+"! Şi să începeţi cu locul Meu cel sfânt!" Şi au început ei cu bătrânii, care erau înaintea templului.

| clau44 a răspuns:

@danut mai mare erezie nu exista decât penticostali, adventiştii, catolici, iehovişti, etc. Cum poţi spune că Biserica de Răsărit este erzie? Ştii ce înseamnă ortodox vine din limba ELENĂ, care înseamnă orthos = drept, iar doxis = credinţă. Unde aţi fost voi până în 1514, câ în 1054 NU a existat nici o sectă decât Biserica de Răsărit (ortodoxă) şi Biserica de Apus (catolică). Apropo Iisus s-a arătat Apostolilor sau şi El a fost închipuire pentru voi? Ştiţi că cea mai veche Icoană este chiar a Domnului Hristos când I S-A întimpărit faţa pe năframa (batista) Veronicăi? Şi ştii că această femeie era exact ceea care a fost vindecată de Hristos de scurgere? Iar când i-a şters faţa Domnului Hristos i s-a întipărit Chipul Domnului pe năframă.
Apropo cine spune despre Icoane că sunt Dumnezeu? Văd că nu ştii ce înseamnă idoli? Ai auzit spunând pe cineva Icoană ajută-mă? NU. Noi spunem "Doamne ajută-ne", iar în preajma Crucii spune-mi "Doamne Iisus Hristoase ajută-ne cu puterea Crucii Tale cu care ai surpat iadul şi ne-ai dăruit nouă mântuire", şi slăvind pe Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, Dumnezeu cel adevărat.

Apropo ce legătura are America cu iudeii şi elinii, creştinismul a pornit cumva din America? Deoarece sectele au fost întemeiate în America, de unde va veni şi Antihristul. De fapt este deja aici.
Şi să-ţi răspund la întrebare Biserica de Răsărit s-a despărţi de cea catolică din mai multe motive:
Pe coroana Papală este scris "Vicarvs Filii Dei" care tălmăcit înseamnă "Locţiitor al Fiului lui Dumnezeu", cum poate spune aşa ceva? corect era "Urmaş sau Locţiito al Sfântului Apostol Petru"
Ei nu au pâine şi vin ci au azime ca şi iudeii. Ei spun că Sfânta Fecioară a fost născută din Duh Sfânt ca şi Domnul Hristos, care nu este adevărat, căci a fost rodul rugăciunilor părinţilor, iar Dumnezeu milostivindu-se de ei, i-a dăruit-o o fată pe Maria, iar drept răsplată Ioachim şi Ana au dus pe Maria la Templu şi a lăsat-o în Templu de la vărsta de 3 ani, până când a venit Iosif să o ia acasă le el (Iosif avea 65 de ani, 4 băieţi şi 2 fete) când a luat-o pe Maria.

| reanu a răspuns:

Depinde de credinta ta poti crede in dzeu dar sa nu simti nimic pentru cruce. e mai mult un simbol al crestinismului... credinta e in sufletul tau crucea e in tine saminta divina e in tine restul e traditie,,,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inseamna ca dumnezeu nu exista.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@maria
Alt prost care nu stie sa scrielaughing. Na daca vrei s-o luam asa...
Sunt anonim pentru ca nu am cont. Cont nu-mi fac pentru ca nu-mi petrec zilele pe aici cersind fundite. Daca vreau raspund si fara sa am nume. Raspunsul conteaza.
Legat de cruce: e sfanta nu? Si de ce e sfanta? Pentru ca reprezinta un simbol al torturii si uciderii? Inainte sa se propage crestinismul tau precum alte religii monoteiste, asemenea unui neoplasm, la ce foloseau romanii crucea. Cati oameni au rastignit pe ea?
Cruci existau de pe timpul egiptenilor. Cum a pierit Iisusul vostru pe una, asta daca e adevarata povestea, cum ati confiscat-o voi asa cum ati facut si cu moralitatea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este un simbol al suferintei. Iti recomand sa ai credinta doar in Dumnezeu!(fara sfinti si fara icoane ). Cu bine!

| jonny36 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca pe Sfinti nu-i iubesti, nici pe Dumnezeu nu-L iubesti. " Cine nu primeste pe cei pe care Eu ii trimit, nici pe Mine nu Ma primeste!