1. Frig și frică. Frig pentru că e inuman de frig iar eu îmi desfășor o parte din activitatea de la muncă pe teren (adică afară!). Frică pentru că mă gândesc la facturile de la întreținere.
2. Care alb pur? Zăpada nu levitează! Ea cade pe pământ și se combină cu noroiul deja existent.
Nu-mi da un sentiment, imi da o senzatie. Senzatia ca astept vara, cu nerabdare.
Am sentimente transcedentale deosebite pentru natura,zapada, ger, viscol si pentru tot ce poate insemna iarna dar coborind intre oameni mi-e groaza ca-mi bate crivatul prin buzunare din cauza facturilor umflate la caldura si gaze.
Sentimentele faţă de iarnă? Mă gândesc că o să-mi fie frig de fiecare dată când ies din casă...
Cât despre albul zăpezii, nu-mi place. Face o zi obişnuită să pară mai monotonă decât este deja, totul fiind alb, fără culori. E ca o poză alb negru, va fi mereu o poză plictisitoare dacă nu eşti un fotograf bun. Plus că te dor ochii de la el...
Iarna este un anotimp care te face sa visezi, care te face sa te cunosti mai bine si care iti duce bucurie in suflet. Albul zapezii imi da o senzatie de liniste adanca.
Iarna imi da un sentiment de moarte, de inghet, de ger.Asta ar si trebuii sa dea, cine nu are sentimentul asta e retardat mental vorbind.Desi,e frumos sa vezi cum apa inghetata (care este transparenta) se transforma in pufi albi si mici care adunate la un loc formeaza zapada, bulagarii, oamenii de zapada.Sincer,iarna pleaca toate ciorile(ah,de-ar pleca si cele umane,dar nu doar pe iarna.). Revenind, iarna pleaca pasarile, mai putine animale la vedere.Plus ca moartea prin ger e cumplita.Nici nu poti sa ai un rendez-vous calumea afara pentru ca este stupid de frig.Si de albul pur.ce sa zic."Nu manca zapada galbena"
Iarna pentru mine inseamna liniste. Liniste atat afara cat si interioara. Prefer frigul, aerul rece si tare; prefer sa fiu viscolit de rafale de zapada, decat sa ma dezintegrez de caldura.
Zapada e baza sporturilor mele preferate, ski si alpine climbing; nu pot decat sa venerez zapada si sa regret ca pe meleagurile noastre se asterne atat de putin.
Pentru mine, iarna, inseamna...vacanta de iarna!(majuscule robotel nenorocit)
Iarna imi da sentiment de puritate simplietate,iar albul zapezii mi le pare ca atrage privirea oricui,e alb pur, sinceritate, simplu mereu cand ma uit la zapada si e soare sclipiciul cuprinzator asternut pe ea este asa de limpede si de simplu...
Mie personal iarna imi da un aer de singuratate, de izolare.Nu sunt o persoana singuratica, dar pur si simplu iarna nu e anotimpul meu.Cu toate acestea, peisajele iernii mi se par superbe.Adica sa vezi tot ce te inconjoara zacand sub un strat de zapada alb si stralucitor, te face sa admiri Mama Natura pentru ceea ce creeaza.Albul pur al zapezii imi da un sentiment rece dar frumos.Stiu ca suna ciudat.Dar asa e. Stralucitor, curat, pur si moale, dar cand atingi rece si uneori dureros.
AvalohAlyn întreabă: