Se pare ca lumea nu stie diferenta dintre emotii si sentimente...
@Ciobanu_Andreea_1992_FWEq
Frica este o emotie, nu un sentiment.
Emotiile sunt starile generale ( de dispozitie ) pe care le avem : fericire, tristete, frica, manie. Empotiile sunt reactii atat fiziologice cat si psihologice ale unor factori externi/ interni.
Iar fobiile sunt catalogate drept frici irationale, care sunt mai mult sau mai putin patologice. E natural/ normal sa iti fie frica in fata unui pericol iminent, insa frica de spatii stramte ( claustrofobia ), frica fata de straini ( xenofobia ), frica de intuneric etc. sunt patologice dpdv clinic.
Sentimentele, in schimb, sunt pot fi transpuse ca fiind actiuni afective, care sunt proiectate catre anumite persoane, locuri, obiecte, evenimente, situatii etc.
Exemplu : iti iubesti sotia, iti urasti seful, iti e mila de cersetorul de la colt, iti e dor de casa...
Emotiile sunt un in-flow ( sunt primite ), iar sentimentele sunt un out-flow ( sunt trimise ), dar sentimentele pot fi si proiectate asupra propriei persoane, ca de exemplu indivizii narcisisti se iubesc prea mult pe ei insisi.
De regula, sentimentele pe care ti le pot genera fobiile sunt de ura ( uram lucrurile de care ne este frica ), de rusine, de vinovatie, sau de invidie ( cand vedem pe altii ca nu au frica pe care o avem noi ).
Glumesti?! Frica, in sine este un sentiment...deci ar suna ceva gen,, Ce sentimente va dau sentimentele''. Fobiile, la fel sunt niste stari care provoaca frica sau ura, care la randul lor sunt tot sentimente...Inferno ti-a subliniat acest lucru prin felul lui ironic de a raspunde la o intrebare fara sens (no offence).
Ilogic e atunci cand ramaai doar cu frica. Cand intervin si alte sentimente ca ura, slabiciune, nevoie de izolare etc etc etc devine logic. Inferno a fost ironic din alta cauza, o discutie anterioara, care m-a facut pe mine sa pun intrebarea asta.
De implinire, fericire, extaz. Cand mi-e frica simt ca renasc, ca mi-am gasit scopul vietii.
)
Mno, pai hai ca te pot face sa te simti implinit.
Nu stiu ce fumezi, dar vreau neaparat si eu!
)
N-a fumat nimic, n-ai cum sa intelegi.
Fobii n-am.
Cand mi-e frica, ori devin agresiv, ori devin foarte calm. Depinde de situatie si de ce mi-e frica in acel moment.
Deloc. Tu te crezi bagator in seama?
Buna! Eu de exemplu, am fobie de sobolani. Iii urasc, mi se par scarbosi! Inainte aveam si de intuneric, acum nu mai am!
Logic. Si pe langa frica? Ura, slabicune etc...
Un sentiment ciudat si greu de explicat.In momentul in care frica isi face aparitia in viata ta, au loc anumite schimbari la nivel emotional, care iti influenteaza foarte mult experienta zilnica, deciziile in viata, in general.De exemplu incepi sa gandesti negativ, renunti la orice idee pe care o aveai inainte de a se instala frica in Sufletul Tau, vezi "ghinionul" in orice ai face, dopti atitudinea de victima si te trandesti in varful patului sa-ti plangi de mila, etc.De asemenea Cand ti-e frica de ceva/de cineva, orice ai face nu te poti ascunde. Oricat de linistit ai parea, exista cateva elemente care iti "tradeaza" linistea pe care vrei sa o afisezi.Corpul iti tremura, iti tremura vocea, din dorinta de a nu-ti arata adevaratele sentimente, vorbesti foarte repede, si multe altele. Sper ca ti-am fost de ajutor.
anonim_4396 întreabă: