Disputele dintre atei si credinciosi de pe acest site are cote mult superioare in fata acestui tampitel care se vrea vip si sper sa nu mai postezi asfel de videoclipuri cu asfel de maimutoi.Ateii adevarati sunt toleranti, dezbat problemele stiintific si nu prin combatere de doi bani ca maimutoiul.
Tipul e ingust la minte si argumentele lui sunt cretine. I-am mai vazut cateva filmulete. Istoriografia crestina nu il propune pe Diavol ca prototip al tortionarului. Nu exista un parteneriat intre Dumnezeu si diavol: ia pacatosii la tine si chinuie-i cum vrei. Doar in acceptiunea cea mai simpla, aia pe care o au enoriasii de duminica, dracul vrea sa stranga cat mai multi oameni, pentru a-i chinui pe vecie. Dar Biblia propune un cu totul alt model. "Duceţi-vă dela Mine, blestemaţilor, în focul cel vecinic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!" (Matei 25: 41). "Lacul de foc si pucioasa" (Iadul), asa cum mai apare mentionat, este locul de pedeapsa al tuturor pacatosilor, incepand cu primul, Diavolul insusi. Simplificand, Dracul nu ispiteste pentru a-si cauta victime, ci pentru a nu fi singur. Pedeapsa nu va veni de la el, pentru ca e si el inculpat, ci de la Judecator.
Tipul e un amator si face reclama proasta ateilor. Are dreptate insa cu ceva: crestinii sunt intr-adevar mai agresivi si impertinenti atunci cand sunt in polemici religioase. Asta se vede si pe TPU, in comentariile lor si in stupizii pe care ii impart cu marinimie.
La ce a zis si cum a inceput ''discursul'' nici nu are rost sa ma uit la el.Ganditi-va si voi oameni buni, nu au reusit atatia oameni de stiinta, atatia oameni invatati pana in ziua de azi sa opreasca credinta sau sa arate clar ca Dumnezeu nu exista si reuseste acest baietas?
Dumnezeu exista, daca n-ar fi existat s-ar fi aflat de mult timp.
Sunt ateu sau agnostic dar eu cred ca baiatul are viziunile limitate si este foarte intolerant. Cat despre varianta inaintata de el, se poate demola cu usurinta, nu este destul de solida.
Pe undeva are si el dreptate, m-am gandit si eu la astea. Exagereaza putin cu jignirile, dar nu cred ca-i atat de prost precum pare.
Trebuie sa ne rugam pentru. ei(cititi in Biblie de la corinteni cap.1...pana la 18. 19. 20)si aveti raspunsul concret: