| Mariela_1621 a întrebat:

Ce spuneti de experientele in moarte clinica? Ar putea fi dovezi ale vietii de apoi? http://www.youtube.com/watch?v=qiJ8u_IFkZ0

11 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

Viata ne invata sa nu ne incredem in nimeni. Indoctrinarea religioasa pune stapanire pe creierul persoanei si ii creaza tot felul de imaginatii. Sunt multe persoane pe care le duce imaginatia si cand au ochii deschisi. Ei afirma ca simt niste duhuri care le creaza senzatia de caldura, placere sufleteasca, si mai sunt persoane care afirma ca vorbesc cu D-zeu. De ce as crede eu asa ceva, daca sunt constient ca trebuie sa ma feresc de unele persoane, daca vad(pe TPU) si aud ce le debiteaza mintea la unele persoane? Cu atata propaganda care in mod sigur urmareste interese, de ce as avea eu incredere in niste vise, sau intr-o persoana dusa cu pluta din orice punct de vedere(nu este exclus)?

| Alphawolf a răspuns:

@syme
Sunt foarte multe experiente, si de natura diferita iar eu nu vreau sa-mi afectez gandirea cu tot felul de relatari fantastice care pentru mine sunt doar simple superstitii. Foarte multa lume au avut tot felul de experiente paranormale, dar foarte curios in imprejurarile care am trait eu, nimeni nu a avut nicio traire paranormala de luat in seama, in schimb toata lumea stie din auzite povesti cu diferite intamplari fantastice, de care se spune ca au fost intamplari adevarate, oare ar trebui sa le iau in seama? Nu stiu ce le face pe aceste persoane sa aiba parte de intamplari ireale pe care noi nu putem sa le intelegem suficient, dar eu unul le exclud in mod aprioric, deoarece nu se pot experimenta si nici demonstra.
Nu excud ca sunt atei care vor sa converteasca crestini in valorile ateiste dar cu siguranta sunt mai multi crestini care vor sa converteasca atei in valorile crestine.

| syme a răspuns:

Mih33,
Ai dreptate. Însă nu cred că putem exclude orice fel de experiență de acest fel doar pentru că cineva ar putea fi mincinos sau ar putea avea interese. Chiar eu sunt sceptic când aud relatări fantastice de acest gen, însă nu le exclud în mod aprioric. Doar dacă încă de la bun început pleci de la premisa că astfel de experiențe veridice sunt imposibile vei putea să tragi concluzia că oamenii respectivi au imaginația prea bogată sau mint în mod necesar.
La urma urmei, dacă ar fi să vorbim mai mult de interese, atunci putem vedea că ateii de frunte ai societății ar vrea ca ei să fie cei care cresc copiii creștinilor și de asemenea să îi îndoctrineze în ateism și în valorile ateiste (pentru că la urma urmei, dacă ateismul este adevărat, atunci valorile morale sunt cu totul relative și subiective). Cu toții avem interese și motivații: chiar și noi doi.

| Duhovnicul a răspuns:

Sau ar putea fi dopamina si serotonina care au laut-o razna in creier dand nastere unor halucinatii, ori asta ori mai rau oameni mincinosi straight face tu crezi ca persoanele care au trecut printr-o coma profunda ar avea astfel de experiente?

| Ianna33 a răspuns:

Daca nu ar exista viata de dincolo, nici viata asta n-ar exista. Lasati-o balta cu indoctrinarile si folositi-va putin creierul. straight face

| kaTTsu a răspuns:

Tot ce se poate este un mare necunoscut dincolo de noi gandeste-te noi gandim cu 7 % din creier si acel 7 % numai geniile deci daca am avea 99 % cred ca am afla eu la asta ma gandesc si totusi ajung la concluzia:
Cum dracu au ajuns astia la concluzia ca noi gandim cu maxim 7 % din creier? bazaconii lipsa de gandire.adica noi suntem limitati la 7 %? sa fim seriosi un om care are inca 93 % potential nu poate ajunge la minim 50 %? concluzii nefondate bazate pe "oamenii de stiinta" nimeni nu stie nimic asa cum cred eu ca viata de apoi exista sub forma de reincarnare, asa poate veni unul sa ma contrazica deci totul se bazeaza pe ce credem noi atata tot

| iuliaoprea a răspuns:

Cred ca da. Dar nu ai nevoie de dovezi ca sa crezi. Oricum ar fi groaznic sa nu exista nimic dupa. Imagineaza-ti ce trist ar fi! Am avea doar o viata, efemera, care se poate sfarsi in orice moment! Trist, zic eu...

| iuliaoprea a răspuns:

Dragalasule, cei care experimenteaza moartea clinica, sustin ca au ajuns (majoritatea) in iad, adica locul unde merge dupa judecata particulara, apoi teoretic le-a fost data inca o sansa.laughing which is bullshit if you ask me...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sau ar putea fi vorba doar de imaginatie. Creierul oricum creaza scenarii pe care le proiecteaza int timpul somnului prin vise. Este posibil ca si aici sa vorbim de aceeasi treaba. Este posibil sa nu fie vorba decit de banalele vise, sau pur si simplu de imaginatie. Cine stie?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred.viata de apoi va fi dupa judecata viilor si mortilor.

| alisa96 a răspuns:

Eu cred ca exsista la cate cazuri am vazut si am citit de pe net nu pot sa spun ca nu exsista dupa mine exsista si cred ca e si raiul si iadul da din cate stiu iadul e pe pamant si raiul e sus sau probabil e si iadul pe undeva pe acolo oricum gandul ca mori e urat gandul ca traesti pentru tot deauna acolo e frumos