Se spune despre omul care tânjeşte după solitudine că are în el ceva fie de zeu, fie de fiară.(Mateo Alemán)
Mi-a plăcut întotdeauna citatul ăsta fiindcă mi se pare că mă reprezintă, mi-a plăcut întotdeauna solitudinea, nu m-a deranjat niciodată să fiu doar me, myself and I pentru lungi perioade de timp, totuși, prea multă singurătate sălbăticește pe oricine...
Oamenii nu pot trăi singuri, trebuie sa relaționeze cu semenii lor, pentru a-și păstra sănătatea mentală, suntem dependenți unii de alții pentru suport moral/emoțional, dragoste, prietenie. Așa suntem făcuți, suntem ființe sociale și datorită acestui fapt am și evoluat, fiindcă am cooperat.
Până la urmă niciun om nu este o insulă, cum a spus John Donne, suntem parte din viața celorlalți la fel de mult cum și ei sunt parte din viața noastră.
Ne oglindim in ceilalti.Asa putem sa ne observam mai bine defectele.
Daca te deranjeaza ceva la o persoana este pentru ca ai si tu acel defect.
Este ceva mai greu sa intelegem si sa acceptam asta, dar timpul le rezolva pe toate.
Paradoxal. În România deşi există multe femei singure, există şi foarte mulţi bărbaţi onanişti.
Asta înseamnă lipsă de comunicare.
As spune ca eu ca fată nu știu prea multe poate fiindca mereu m-am simtit exclusă din grupurile ce erau formate din fete, se pare ca majoritatea oamenilor sunt oarecum cu două fețe, dacă ești norocos să vezi repede partea rea apuci să te îndepărtezi de persoana respectivă și sa nu îți transmită negativitatea sa.
Ce fel de relații? Nu poți să pui toate relațiile într-o singură categorie, pentru că sunt diferite. Oamenii sunt importanți în orice context. Dacă ai un loc de muncă unde nu ai un colectiv unit, plăcut, asta se reflectă în munca ta. Ajungi să-ți urăști job-ul, să-i spui scârbici și să rupi ușa la finalul zilei. Etc.
Relațiile sunt necesare oricui, omul e un animal social, problema apare când oamenii devin dependenți unii de alții, se complac în relații toxice sau se izolează. Nicio extremă nu e sănătoasă. De aia trebuie să știi să comunici eficient și să-ți alegi prietenii cu atenție. Să vezi semnele, că ele sunt mereu acolo. Nu te aștepți la un om care îi fraierește pe toți din jurul lui, să se poate diferit cu tine doar pentru că ți-a pus eticheta de prieten - chiar am văzut multe persoane care văd greșelile din comportamentul altora, dar se consideră prea speciali ca să li se întâmple lor una sau alta sau cred că oamenii se schimbă de dragu lor . Mă rog, e o discuție lungă. Nu toți oamenii te trag în jos, dar toți au un scop, ai ceva de învățat de la fiecare om pe care îl întâlenești.