| Parintele a întrebat:

Ce stiti despre satan?

Răspuns Câştigător
RaduCiocan
| RaduCiocan a răspuns:

Din punctul de vedere crestin ar fi un fel de metafora a tututror relelor. Conforum ideologiei dualiste, daca Dumnezeu este de partea adevarului si al binelui, Satan este cel responsabil de toate relele.

26 răspunsuri:
| joy a răspuns:

Iti conduce viata

eileen
| eileen a răspuns:

Stapanul celor fara Dumnezeu, cel mai iubit dintre ingeri care s-a mandrit si s-a crezut mai bun decat toti, de aici si motivul pentru care a fost izgonit din Rai.
Dar tu, daca nu crezi in Dumnezeu, in existenta lui Satan crezi?

Anna
| Anna a răspuns:

Este dusmanul Lui Dumnezeu si al omului si doreste pierderea sufletelor noastre pentru vesnicie.Biblia il prezinta ca un inger cazut care s-a razvratit inaintea Lui Dumnezeu, si vrea sa atraga toti oamenii in iad.(cu siguranta nu-i place singuratateabig grin)

| christian a răspuns:

Un vrasmas al Lui Dumnezeu! Vrea raul intregii omeniri si paguba ca multi sunt robiti de el.

| N538961518 a răspuns:

Personificarea raului in crestinism nimic mai mult.

| andreutz a răspuns:

E ala pe care da omul vina mereu cand nu-i iese ceva cum trebuie sau nu-i place big grin
... e tapul ispasitor saracul sad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E MAI PREZENT DECAT DUMNEZEU!
CRED IN SATAN!

| sergiu2525 a răspuns:

E un tip foarte paros care are o furca de foc in mana si coarne si rade mereu diavoleste si care il vei cunoaste in curand!

cristian
| cristian a răspuns:

... duca-se pe pustii...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este cel care nu te lasa sa fii uman, cel care iti ia rusinea cand vrei sa faci o fapta necugetata si, ti-o da inapoi cand vrei sa o repari, cel care te face sa vorbesti urat cu semenii tai, cel care te conduce, cel care te face sa jignesti si sa te simti satisfacut de asta, cel care te face sa il hulesti pe Dumnezeu, cel care se bucura de fiecare data cant il asculti.

| bunica a răspuns:

Anonim te-ai tampit cu raspunsul tau! D-zeu este prezet peste tot si pe satan el il poate stapanii.satan este un spirit rau ce vrea s-a puna stapanire pe cei naivi si prosti ce nu stiu a face diferenta dintre frumos si urat, bine si rau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmm, cineva m-a intrebat odata, daca ar exista rai si iad, unde as prefera sa merg. I-am spus ca in iad, ca acolo e viata adevarata, te alearga toata ziua, nu e plictiseala, ca in rai. as spune ca satan e cel care face treaba sa mearga.

| gabrielutzu a răspuns:

Dincolo de imaginile despre diavol, prin care s-a incercat o personalizare a acestuia, omul incercand sa exprime o imagine a raului, satan este de fapt suma unor elemente negative avand in capul listei MANDRIA si NEASCULTAREA.
Apoi o serie de alta "calitati" atat de specifice omului de azi: rautate, egoism, invidie, barfa, curvie(atat trupeasca cat si sufleteasca), nesimtire, etc.
Cred ca satan exista cu adevarat si ca influenteaza comportamentul omului.

| ♣ Ma®®yE [;x] a răspuns:

Eu stiu ca este un inger pe care il trimite Dumnezeu pentru a testa omul in diferite situatii..sa vada cat de credincios ii este omul Lui D-zeu

mira
| mira a răspuns:

Stiu suficient ca sa nu-mi fac probleme si sa n-am complexe datorare ignorantei. Mira

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este tatal minciunii. Dumnezeu a spus sa nu mancati din pomul acela ca veti muri negresit.satan a spus.nu nu veti muri ci veti fi la fel cu dumnezeu. poate oala sa fie la fel cu olarul? de atunci satan lucreaza impotriva vointei lui dumnezeu si va fi tapul ispasitor al tuturor relelor fiindca toate vin din partea lui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmmm... misto intrebarea...hai sa-ti spun eu mai multe ca vad ca nu prea esti informat: Satan a fost creat de Dumnezeu chiar daca suna ciudat, era cel mai frumos inger si cel mai important dintre ei dar vroia sa ia locul lui Dumnezeu si sa devina el stapan peste toate asa ca a cazut din rai tragand cu el mai multi ingeri care in timp au devenit demoni... tare raspunsul nu? hai te rog eu premiazama!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apropo il chema Lucifer

| Parintele explică:

Eileen: Sunt ateu.Intelegi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un fraier...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E un rahat

| giulia_6563 a răspuns:

Dumnezeu inainte sa creeze lumea mai intai a creat raiul, el a creat mii si mii de fapturi ceresti care l-au slujit si s-au inchinat in fata lui,. aceste creaturi ceresti ne sunt cunoscute noua sub numele de ingeri.in timpul perioadei premergatoare, a creeari acestei lumi unul din ingerii conducatorii pe nume lucifer a devenit inganfat si sa ridicat impotriva lui dumnezeu. el a castigat un mare numar de ingeri de partea lui, ei au inceput o lupta pentru a pune mana pe tronul care ii apartinea numai lui dumnezeu.rezultatul bataliei a fost ca dumnezeu la aruncat pe lucifer si armata lui de ingeri razvratiti afara din rai si i-a pregatit un loc special acesta fiind teribil si plin de foc numindu-se iad. dupa ce lucifer a cazut in iad a incercat din raputeri sa se razbune pe dumnezeu prin toate modurile dar nu a reusit cu nici unul doar cu unul singur cand satana sa transformat in sarpe si a mers in gradina edenului si prin siretenie a convins-o pe eva sa muste din mar iar eva la pus si pe adam sa muste.

| RUMBURAK a răspuns:

Ca in fiecare seara te cheama sa ii faci o m--e.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu de ex nu cred in nimeni serios ce sa-mi bat capu eu nu cred ca ex dumnezeu. si sa nu ma crezi vrum draq ca nici in satan nu cred eu cred in mine ca daca nu ai tu capu pe umeri nimeni nu te ajuta ( dracu -d-zeu) de ex daca ai examen maine la mate si te rogi doamne da sa trec cu bine ce sa intampla? ati scrie d-zeu examenul? sau intra cumva in capul tau si te lumineaza? domane miluieste popa prinde pestelaughing))

| RockLegend a răspuns:

Stiu ca satan e gay

| maddallyna a răspuns:

Idem anonimwinking