| MrChange a întrebat:

Ce sunt coincidentele? De ce se intampla? Ce influenta au ele?

6 răspunsuri:
| drogh a răspuns:

Coincidenţele sunt nişte întâmplări neprevăzute şi stranii, dacă de exemplu dacă într-o zonă are loc un accident şi sunt câteva victime rănite iar peste un anumit interval de timp se repetă aceeaşi situaţie însă cu alte persoane.Nu au nicio influenţă.Ele doar dau de gândit pe moment.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Coincidențele nu au o explicație logică ca urmare a faptului că sunt simple întâmplări ce se potrivesc.Nu cred că există un motiv pentru care are loc o coincidență deoarece consecințele acesteia ar putea să nu aibă niciun efect semnificativ.Pot chiar să nu îți influențeze deloc viața.
Am observat că tu ai o altă idee despre acest subiect.Mi-ar face plăcere să aflu și părerea ta. happy

| MrChange explică (pentru anonim_4396):

Imperatrix, interesant nume happy, imi face placere ca imi ceri opinia. Cand am pus intrebarea, am avut doar o idee, am vrut doar sa vad daca oamenii, tin sa creada ca ceva necunoascut e inexplicabil. Mi-a luat ceva timp sa raspund, nu pentru ca nu am vrut, pentru simplu fapt ca am terminat intr-o oarecare masura de gandit problema. As vrea sa vorbesc despre doua parti diferite, care se leaga cumva. Coincidentele in sine si intamplarile care pur si simplu se intampla, iar noi le confundam cu coincidentele ( ca sa detaliez, poate pentru simplu fapt ca am iesit intr-o seara afara, am dat peste o fetita, pe care, tragand-o din strada am evitat ceva urat, sau pur si simplu cand doi oameni gandesc si zic acelasi lucru, sau spre exemplu daca eu la varsta de 7 ani nu deschideam o carte nu aveam habar in domeniu, totusi astea nu sunt coincidente, coincidentele sunt acele lucruri ce coincid, nu are importanta daca eu sunt sau nu protagonistul exemplelor, dar toate sunt bazate pe fapte reale). Intamplarile in general merg pe procesul actiune si reactiune. Am observat ca tot ce fac are repercursiuni. Am ajuns pur si simplu la concluzia ca ceea ce se intampla nu se intampla pur si simplu dupa noroc. Norocul este manipulat de propria noastra gandire, de gandirea altora asupra noastra, de gandirea oamenilor ce ne inconjoara si multi alti factori pe care inca nu i-am gasit sau nu as vrea sa ii detaliez, important e ca totul are un sens. Acum ma gandesc cum apar aceste coincidente si de ce. Cum se face ca eu, mergand intr-un loc in care nici macar nu am vrut, intalnesc o persoana care peste cativa ani are o contributie importanta in viata mea. Nu imi pot nici eu explica, problema probabil e mult prea complexa. Ideea e ca vreau sa testez daca pot manipula coincidentele sau intamplarile. M-am gandit foarte mult la subiectul asta si am observat ca, cu cat ma gandesc mai mult cu atat ma afund mai mult, pentru ca imi e greu sa imi dau o explicatie. Totusi s-ar putea sa existe o conexiune intre oameni. Orice am face am observat ca la un moment dat totul va fi bine, daca nu va fi bine va fi sfarsitul. Exista un echilibru. Poate asta e motivul pentru care si coincidentele au loc.Probabil previziunile si toate lucrurile ce tin de prezicerea viitorului, se intampla pentru ca cel ce prevede crede foarte mult asta, iar gandurile lui chiar manipuleaza viitorul, sau probabil subconstientul lui acceseaza anumite informatii. Vreau sa spun ca daca eu nu scriam comentariul asta, tu probabil nu te mai gandeai la problema asta. Noi toti suntem niste piese de puzzle. Noi alcatuim un intreg. Viata mea depinde de mine, viata ta depinde de tine, dar in acelasi timp si viata mea depinde de tine si viata ta depinde de mine. Daca eu fac o schimbare, si oamenii din jurul meu vor actiona altfel. Asadar ma gandeam ca toate intamplarile, "din intamplare", sunt doar iluzia schimbarii permanente a lumii. Coincidenta de genul: doua persoane se intalnesc si observa ca au acelasi nume, arata la fel si au aceeasi varsta sau faptul ca un autor a scris o carte despre Titanic pana ca Titanicul sa existe, sunt destul de ciudat de explicat, totusi am observat ca fiecare are o explicatie. Asta e ciudat, dupa ce am citit cateva sute de coincidente, am fost uimit de diversitatea coincidentelor. Fiecare are o semnificatie diferita. Sa poti deslusi coincidentele e la fel cum poti deslusi crimele, numai ca este mult mai complex.Cu toate astea, intr-un final mi-am dat seama ca tot ce am gandit nu are nici un rost. Chiar daca coincidentele sunt adevarate sau nu, viata e atat de flexibila din cauza diferentelor intre oameni, incat trebuie sa fi pregatiti pentru orice. In concluzie, coincidentele ar putea sa existe sau nu, important e ca cu cat ne dezvoltam relatiile cu ceilalti oameni si cu cat avem o cunoastere mai dezvoltata asupra mai multor domenii, cu atat suntem mai predispusi sa intalnim astfel de intamplari. Scopul nostru nu e sa traim in trecut, sa aflam de ce au avut loc anumite intamplari. Scopul nostru e sa traim in prezent. Echilibrul probabil este grija lui Dumnezeu, sau a vietii insasi. Coincidentele si intamplarile s-ar putea sau nu, sa aiba un motiv, dar totusi ele schimba constant lumea. Insa pe noi probabil nu ar trebui sa ne intereseze lucruri ca astea, scopul nostru e sa acceptam prezentul, sa gandim ajutandu-ne de ratiune, sa simtim bazandu-ne pe sentimente, sa traim cat mai benefic in prezent, ca viitorul nostru sa fie la fel si sa putem realiza tot ce ne-am propus.

| ălacumarfa a răspuns:

"Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim" A. Einstein

| Catalinnume a răspuns:

Coincidenta este atnci cand de exemplu te intalnesti cu un prieten intr-un anumit loc fara ca voi sa va fi inteles dinainte.Nu au nicio influente si nu stie nimeni de ce se intampla!

| MrChange explică:

Chiar credeti ca lucrurile sunt intamplatoare? Chiar aveti impresia ca totul e lasat in voia intamplari si nici o coincidenta nu are repercursiuni. Chiar credeti ca salvarea unei persoane "din intamplare, fiind la locul potrivit in momentul potrivit", nu ne influenteaza viata? Nu ma refer neaparat la religie, dar sper, ca daca aveti o idee sau o opinie proprie sa mi-o prezentati. Nu o sa critic sau judec. E dreptul vostru sa aveti o opinie diferita, dar vreau doar sa stiu ceea ce voi credeti cu referire la asta, si daca exista cineva care sa creada ca, coincidentele nu sunt tocmai din intamplare. Si as dori si argumente de asemenea.

Întrebări similare