| existential a întrebat:

Ce te face sa vrei sa iei parte la viata? De unde ai puterea de a face ceea ce faci zilnic?
Realizezi uneori cat de neinsemnate sunt faptele si capacitatile tale?
Am perioade cand ajung sa urasc tot ce presupune viata. Orice lucru il fac cu efort, pana si mersul pe strada si mancatul. Merg prin oras si imi doresc sa ajung la ultima zi mai repede, sau sa se destabilizeze societatea, sa o ia razna de tot.
Ma uit in jurul meu si realizez ca nimeni nu stie incotro se indreapta si pentru ce continua sa traiasca. Ma intreb ce gandeste cate unul, cum mintea lui trece cu vederea in fiecare moment lucrul asta.
Daca intr-o zi ar veni unul de pe strada la mine, ca sa-mi taie beregata, i-as multumi. Totusi nimeni nu o face, iar eu continui aceeasi zi, si azi si maine.

15 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Te asigur ca la fel cum ai gandit tu... gandeste mai multa lume decat crezi.

Desigur ca realizez cat de neinsemnate sunt faptele uneori. Asta cand nu ma las purtat de inconstienta care pune stapanire atunci cand mediul inconjurator ma distrage.

De unde am puterea? Nu o am. Cum ai incercat sa spui si tu, lumea merge inainte doar.

Ce ma face sa iau parte la viata? Cumva... cred ca nu este dupa mine. Parte luam toti la aceasta viata, care este pana la urma... toata existenta, fie ca vrem sau nu.
Iar daca sa zicem cineva inceteaza sa "mai ia parte" la viata, acel moment tot este definit undeva pe linia temporara. Tot parte din viata face, pentru ca asa trebuia sa se intample.


Da, viata este urata, iar problemele sau lipsa problemelor este la fel de dureroasa pentru toti, pentru ca ceea ce este mic pentru cineva, este mare pentru altcineva.

| existential explică (pentru DoarBogdan):

Cum faci incat sa nu te lasi purtat de inconstienta, cand te distrage mediul?
Cum poate fi dureroasa lipsa problemelor?

| DoarBogdan a răspuns (pentru existential):

La prima intrebare... sa stii ca uneori nu prea reusesc big grin
Dar in rest... exercitiul, meditatia, singurul lucru pe care l-am gasit si a dat rezultate bune.


La a doua intrebare, ce ii mai ramane omului cand nu mai are nimic cu ce sa isi bata capul, tinand cont ca omul nu este "obisnuit" cu asta.

| halogen001 a răspuns:

E o observație corecta și logica.
Viata este rezultatul selecției naturale. Codul genetic suferă mutații, deci se modifica datorita condițiilor de mediu și prin reproducere. Indivizii care au în codul lor genetic înscrise comanda sa trăiască cat mai mult și cat mai bine, sa se înmulțească și sa strângă cat mai multe resurse, aceia reușesc sa trăiască și sa se înmulțească, iar specia lor va continua sa existe. Indivizii care nu au în codul genetic comenzile: sa trăiască, sa se înmulțească și sa strângă resurse dispar cu tot cu specia lor împreună cu acel cod genetic "ineficient" sau "greșit".
Prin urmare, natura fără sa vrea, fără sa sa fie inteligenta sau conștientă și fără sa aibă voință scrie codul genetic care e ca un fel de bios, la care se adaugă și o alta caracteristica a viețuitoarelor mai avansate și anume memoria, rațiunea, capacitatea de învățare și de "înțelegere" a condițiilor de mediu în vederea adaptării la el.
Comportamentul omului e determinat în 2 moduri: genetic și prin învățare. Binele și răul sunt rezultatul selecției naturale, deci orice viețuitoare care are capacitatea de a raționa e forțată de selecția naturala sa considere binele ca fiind supraviețuirea, înmulțirea și acumularea de resurse și răul tot ce opune vieții și reproducerii. Astfel toate viețuitoarele sunt niște de robotei creați și programați de natura prin selecția naturala. Toate viețuitoarele sunt doar niște reacții chimice complexe, o forma de existenta a materiei la un anumit moment dat.
Natura generează viata prin selecție naturala, dar nu e conștientă de lucrul asta și nu face lucrul asta în mod inteligent, în mod voit, din placere sau din necesitate. Totul e la întâmplare. Natura nu se supară, nu se bucura, nu ajuta, nu favorizează și nu defavorizează pe nimeni.

Evident ca pe perioade scurte de timp e totul bine atunci când facem ceva "bine", adică atunci când facem ceva care coincide cu programul din codul genetic, dar din punct de vedere logic tot ce facem e efemer și în cele din urma nu duce la nimic, pentru ca totul are un sfârșit și oricât de bine sau de rău am face ceva, în timp indelungat rezultatul va fi același și anume nimic.
Uneori se confunda rațiunea cu o boala și i se spune depresie. Se poate spune și asa. Daca rațiunea nu coincide cu programul scris de natura prin selecția naturala individul e considerat bolnav, nebun sau ca nu gândește bine. In realitate un raționament corect și logic nu are de ce sa se suprapună cu directivele rezultate în urma selecției naturale și înscrise în codul genetic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta e 100% depresie.
Am trecut o groaza de ani prin aceasta problema.
Nu pot sa îți dau nici un sfat, pe mine venlafaxina m-a salvat, încă sunt pe tratament!

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Oricum nu e bătut in cui aceasta stare chiar și cu tratament! Depresia este o boală incredibil de complexa, oricând se poate "reactiva".
Acum înțeleg de ce pui întrebările alea legate de toalete, încerci sa îți induci o stare buna, dar sunt sigur ca tot nașpa te simți! Trebuie sa faci ceva sa forțezi neurotransmitatorii, sa faci sport chit ca nu ai energie și nu simți acest lucru, sau sa faci ceva treaba în casa câteva minute bune în asa fel sa fi puțin extenuat, apoi după asculți repede muzica preferata și te gândești la lucrurile cele mai bune întâmplate din viata ta, la ceva pozitiv!

| existential explică (pentru anonim_4396):

Toalete?

| anonim_4396 a răspuns (pentru existential):

Sorry, ultimul meu raspuns e eronat. Eram cu gândul la userul schizotix, a fost o confuzie, îmi cer scuze.happy
Dar sunt criminale întrebările lui rolling on the floor eram cu gândul la ultima lui întrebare laughing
În rest tot ce ți-am spus e corect, e depresie, și e foarte greu de tratat, dar nu te da bătut! Fi puternic!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu știam. Mersi ca mi-ai zis!
Nu poți sa te lamentezi și pe la alții? Îți dai seama ca dacă vrei sa termini cu totul e foarte ușor, nu? Îți place să te '' auzi'' vorbind porcăriile astea?

| GraniniCuPiersica a răspuns:

Sincer in afară de muncă nu am al scop in viață si nu-mi doresc alt scop am să muncesc toată viața este singurul si ultimul scop pe care îl am cu Adevărată daca apuc si 100 de ani tot voi munci sincer nu-mi doresc mai mult de maxim 35 sa apuc deja sunt scîrbit de tot

| existential explică (pentru GraniniCuPiersica):

De ce e asta scopul? Speri sa fii bogat? Sau iti provoaca placere munca?

| GraniniCuPiersica a răspuns (pentru existential):

Nu vreau sa fiu bogat chiar nu-mi doresc asta

O viață normală atâta îmi place sa muncesc nu-mi pasă cate ore munesc sa fie muncă atât abia aștept să treacă săptămână asta sa incep la muncă urăsc rău de tot sa stau așa acasă

| Cheo0S a răspuns:

Ar trebui sa te obisnuiesti cu efortul sa gusti cu poafta din El pana cazi jos din picioare.
Yep viata e o continua durere, ar trebui sa te bucure ca o simti daca nu ai mai simtio ai fi mort.
Ce ma face sa imi continui viata? Cand vad ca exista si alti oameni in afara de tristi/nervosi/tampiti.

| existential explică (pentru Cheo0S):

Cei care nu sunt tristi, sunt auto amagiti de ceva din viata. Cand le trece amagirea devin tristi.

| Cheo0S a răspuns (pentru existential):

Toti avem zile proaste. Asta nu inseamna ca trebuie sa filozofim despre tristete.
Depinde de mentalitate poti sa fi trist sau fericiti nimeni nu te opreste esti singura ta bariera.