| RAY a întrebat:

Ce te faci când își lipsește autocontrolul? As vrea niste sfaturi.

Un indiciu, dependenta de dulciuri.

14 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Să înțeleg că ești dependent de dulciuri?
Autocontrolul se dobândește prin autoeducarea rațiunii, astfel rațiunea controlează corpul, nu invers.Prin această metodă am reușit să scap de dependența de fumat.Desigur, am rămas fumător dar nu că simt nevoia de a fuma, ci de multe ori fumez de plictiseală(sau activitate de a-mi umple timpul). Când fac ture cu bița nu fumez deloc, sau la muncă când am de lucru nu pun țigara-n gură deloc.Sunt zile în care nu fumez deloc.

| Freya1 a răspuns:

Eu nu ma pot controla decat daca e vorba de nervi sau stres in rest nu am probleme, ma autocontolez la orice prin vointa "nu fac, nu imi e neaparata nevoie, nu mor daca nu fac asta"

| Mădă0611 a răspuns:

Iti lipseste vointa. N-ai ce sa faci in cazul asta decat sa vrei.

| RAY explică (pentru Mădă0611):

Tu nu ai nici un viciu?

| Mădă0611 a răspuns (pentru RAY):

Cappuccino, dar cred ca e mai mult pentru ca e bautura calda, n-am rabdare sa stau 10 minute sa imi fac ceai. Am baut doar suc 6 ani. In ultimii nu stiu cati am baut doar Pepsi Max sau light, cu aspartan... (aspartanul a facut gauri in creierul soarecilor de laborator). M-am lasat de vreo 5-6 ani. Daca mai beau, ma doare foarte tare stomacul.
In liceu mancam 2 ciocolate Primola pe zi, cu frisca si cereale, apoi am trecut la Milka, cea cu capsuni imi placea, si cea cu caramel, acum nu imi trebuie deloc, vreau buruieni. laughing) Placinta cu varza sau placinta cu cartofi. Cred ca organismul cere ce are nevoie. Mie nu imi mai trebuie dulciuri. Bine, mananc chestii dulci, ca aproape toate rontaielile contin zahar, dar nu mananc ceva foarte dulce. De la Nutella mi se face rau doar uitandu-ma la ea.

Nu fumezi?

Domnie feri! laughing) Nici alcool nu consum. Nici macar bere.

Ești foarte cuminte, dar vinul rosu e sănătos și berea, nu ai nici un viciu?

Vin rosu mai beam fierbinte cu piper, cateva linguri si ameteam. laughing

Nu am. Mai rontai napolitane sau biscuiti, ca nu gasesc placinta cu varza sau cartofi. laughing Nu ma omor cu mancarea si mancatul. Imi place sa observ lumea si ma uit la cai, de exemplu. Mananca aceleasi chestii si nu comenteaza. Mananc cartofi fierti, fara sare, sau amestec mexican, la fel, fara sare.

Si nu te plictisești de acelasi monotonie?

Ma plictisesc cand nu ies, pentru ca afara nu exista 2 secunde identice, de fapt asa e peste tot, dar afara e mai misto, numa' ca stau in casa sa ma odihnesc putin, si ca e frig acum. Nu stiu daca ai citit ce ziceam la o intrebare a mea ca am ajuns sa vad totul la nivel atomic, bine, la figurat. Daca organismul are nevoie de ceva anume, ii pot da altceva, dar nevoia ramane si acel altceva ii dauneaza. Mai bine ii dau direct ce are nevoie, sau daca nu pot, macar ceva ce nu-i face prea mult rau. Stelele numai hidrogen atrag, ca de el au nevoie pentru a trai, si fac aceeasi chestie milioane de ani, se rotesc in aceeasi directie si transforma hidrogenul in alte elemente chimice. Ce atata vaicareala la oameni?

Tu in ce stea te regasesti?

Acum sunt altceva, si n-o sa fiu stea decat daca gaurile negre dezintegreaza materia ca apoi sa se formeze iar atomi de hidrogen. Eu, tu, si tot ce exista in jur suntem un singur organism. big grin

| SG1995 a răspuns:

Mergi la psiholog.

Întrebări similare