| Superior a întrebat:

Ce tip de evolutie sustineti?
Micro sau macro-evolutie?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
3 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Am mai raspuns la asta. Google :"TPU inferno microevolutie"

Pe scurt micro si macroevolutia sunt impartiri mai mult sau mai putin arbitrare ale fenomenului numit evolutie. E doar o clasificare. Nu sunt fenomene distincte.

Ca asa si incendiile pot fi impartite in incendii forestiere si incendii urbane, dar asta nu inseamna ca vorbim de fenomene distincte. Daca unul e real si celalalt trebuie sa fie.

Iar sa spui ca doar incendiile forestiere sunt reale este cretin. Natura nu face distinctia intre o padure si un oras, fenomenul de ardere nu stie diferenta. Daca exista materiale combustibile, in conditiile potrivite, vor arde. Nu ai sa vezi natura ca tine cont de ce am stabilit noi si spune: "Ah, stai, asta e o cabana din lemn. Nu pot sa ii dau foc pentru ca nu e padure." Asta e doar o impartire umana, noi am definit notiunea de padure si notiunea de "jungla urbana".

Similar in cazul micro/macroevolutiei. Evolutia nu face distinctia intre specie ordin, gen, incrangatura, subregn, etc. Daca sustii asta esti idiot... Vorbim doar de inevtii umane. In ochii naturi i exista doar organisme biologice. Ca noi le-am pus diferite nume pur arbitrar si am definit conceptul de microevolutie pentrut unele si de macrorvolutie pentrut altele, tot pur arbitrar, este evident irelevant.

| RAY a răspuns:

Nu poate exista una fara alta
microevolutia dovedeste macroevolutia, sunt strict legate

| F3d0x a răspuns:

Daca nu ar fi existat microevolutia, nici macroevolutia nu ar fi existat.