Pământul are între 4, 4 şi 4, 6 miliarde de ani iar omul are în jur de 38000 de ani de când există pe suprafaţa planetei Pământ.
Dupa cronologia biblica, Geea (Terra) sau ce apelativ vrei sa-i atribuiesti are cam 7500 de ani vechime, dar dupa evolutionisti, si chiar dupa istoria predata în licee, Pamantul are miliarde de ani vechime (
4. 5 - 4. 6 miliarde de ani, dar cele mai vechi roci cunoscute au vechime de 4 miliarde de ani, si rocile de 3 miliarde de ani sunt rare.) Eu dau crezare stiintei si nu bibliei (carte de mituri, in mare parte.) In ceea ce priveste cea mai bestiala fiinta (omul), a aparut in urma cu aproximativ 2 milioane de ani.
Cred ca are miliarde de ani si cred ca cele 6 zile in care Dumnezeu a facut Universul reprezinta perioade, ere, etape.Imediat imi pot schimba parerea pentru ca ceea ce se stie acum sunt doar teorii, ipoteze etc si este posibil ca Pamantul sa aiba mai putin.Nu se stie exact.
Dupa stiinta pamantul are varsta de 4, 6 miliarde iar dupa biblie varsta pamantului este de un milion de ori mai mica, de 6, 5 mii de ani, calculata de un arhiepiscop.
Cea mai veche si cea mai asemanatoare forma a omului descoperita, este scheletul hominid-ului care are o virsta de peste 3 milioane de ani. El ar fi avut caracteristicile omului, asemanator la dantura, mergea pe doua picioare.
Au fost descoperite o groaza de schelete ale stramosului nostru direct, care dateaza dinainte de a fi biblia in proiect, aceste schelete au fost niste persoane, nu le putem nega. Evolutia exista.
Din punct de vedere crestin, omul a fost facut acum circa 6000 de ani. Varsta pamantului nu avem de unde o sti, fiindca nu a fost spusa de Dumnezeu. Toate astea Biblic vorbind. Din punct de vedere stiintific avem parte doar de supozitii deoarece experienta umana nu poate trece peste istoria cunoscuta iar incercarea de datare cu tot felul de metode a fost si este un esec lamentabil dupa cum bine sti. De supozitii si imaginatie nu duce lipsa lumea, dar doar la atat se rezuma cunostiinta umana.
Citesc unele raspunsuri si ma crucesc.De cand biblia tine loc si de fizica si de matematica si de geologie si de... Voi chiar nu puteti sa ganditi? Daca in biblie spune ca pamantul este plat(si chiar spune asta)voi tot mai credeti asa ceva? Nici nu ma mira de ce biserica prospera intr-o masura nesimtit de mare.La scoala cand va intreaba varsta pamantului ce faceti, cititi din biblie? Eu sa fi fost in locul profesorilor v-as fi dat afara din scoala si v-as fi lasat repetenti.Sunteti jalnici! Stiinta, chiar daca nu a facut-o cu exactitate dat fiindca este destul de greu cu tehnologia actuala sa datam niste roci de miliarde de ani(intotdeuna vor aparea erori in masuratoare la o asemenea perioada), macar a dat un raspuns cu aproximatie.Acum ce vreti, sa va dea si ziua si ora cand s-a format? Mi se pare lipsit de sens sa citam biblia in astfel de cazuri.De ce nu citam biblia si cand facem referire la teoria heliocentrista(nu ca unii nu ar face-o)?
În biblie nu o să găsești, că pământul este plat. Citește Isaia 40:22
Parerea mea o stii:6000 de ani.Nu mai are rost sa "umplem" TPU-ul cu discutiile noastre.
Insa stau si vad cati sunt siguri pe "stiinta omului". Nimeni nu pune la indoiala aceasta stiinta.Totul este clar.Totul este demonstrat.Cine ar putea a sa spuna ceva impotriva "dovezilor" clare ale stiintei? Cine mai crede ca stiinta poate gresi? Cine mai crede ca exista ceva mai sus de stiinta, ceva ce nu greseste? Aproape nimeni.Deocamdata.Insa ma intreb cat va mai dura pana cand toti vor spune:"stiinta a demonstrat". Ma bucur ca sunt si voi fi dintre cei care vor spune:"Biblia spune". Si nimeni, niciodata nu va putea sa schimbe aceasta parere.
Se pare ca, varsta pamantului din pdv stiintific ar fi de aproximativ 4, 5 miliarde ani. Perioada aparitiei omului reprezinta o intrebare care nu si-a gasit raspuns si nici nu cred ca isi va gasi vreodata. Tot cercetatorii stiintifici au descoperit ca cea mai veche fosila de organism viu dateaza tot in jurul a 4 miliarde de ani in urma. Una peste alta, raportand descoperirile cercetatorilor stiintifici la ceea ce se prezinta in biblie, parerea mea este ca data exacta a aparitiei omului nu va fi aflata niciodata pentru simplul fapt ca, masura timpului asa cum o cunoastem cu totii a fost inventata multe unitati de timp mai tarziu; dar pentru mine este clar ca, chiar daca datele biblice cu cele ale descoperii oamenilor nu se potrivesc exista povestea care se potriveste. Nu stie nimeni cum arata omul la inceputurile sale- pentru ca asa cum s-a demonstrat si stim, omul sufera inca modificari dpdv genetic - asa cum nici biblia nu descrie cum arata fiinta numita "om" la care face referire in Geneza. In biblie gasim povestea aparitiei omului si a evolutiei lui, asa cum cercetatorii au inventat propria lor poveste despre "aparitia" si evolutia omului- deci si in acest caz exista similitudine desi povestea este spusa altfel. Ce vreau sa subliniez este ca, oricum am privi lucrurile, cert este ca exista o multime de similitudini care dovedesc practic aceleasi fapte doar spuse altfel!
Cauta in Enciclopedia Disney Pag 10-11! Volumul Nr. 2:,, Planeta Pamant''
si despre om din aceeasi enciclopedia dar volumul nr 6:,, Calatori si exploratori''
cred ca o gasesti si on-line!
ba ce de capete patrate aici bai )))))))))) biblia zice clar ca omu are in jur d 6 mi d ani... iar pamantul.nu se stie exact.si arheologi ei gasesc schelete d miliarde de ani) d unde adauga ei datele astea? maine gasesc un os si zic 'baa are vreo 30 miliadrde d ani' si tot gasesc cel putin un prost sa creada. oameni batuti in cap pe aici
Din punct de vedere crestin, omul a fost facut acum circa 6000 de ani. Varsta pamantului nu avem de unde o sti, fiindca nu a fost spusa de Dumnezeu. Toate astea Biblic vorbind. Din punct de vedere stiintific avem parte doar de supozitii deoarece experienta umana nu poate trece peste istoria cunoscuta iar incercarea de datare cu tot felul de metode a fost si este un esec lamentabil dupa cum bine sti. De supozitii si imaginatie nu duce lipsa lumea, dar doar la atat se rezuma cunostiinta umana.
Pamantul a fost creat de D-Zeu acum 4, 7 miliarde de ani.Iar omul a aparut acum 6000 ani.
T-ai facut pacat mare, ai prescurtat numele lui Dumnezeu
Cum? Asta-i pacat?
Daca vrei sa aflii cand a aparut omul citeste cartea Design Inteligent miscarea raeliana.O gasesti gratis de downloadat pe net
NoReligion, arata-ne si noua unde scrie in Biblie ca Pamantul este plat?
Dupa mine? Sunt inginer, sunt pragmatic, nu suport ceva fara " acoperire " de stiinta de cunoastere. Daca acceptam biblia care spune ca Pamantul este vechi de 6000 ani trebuie sa nu acceptam urmatoarele : dinozaurii clari,avem schelete; zacaminte,producerea unui diamant, a carbunelui, a petrolului etc. Sau gasit schelete umane care au vechime, dupa cele mai elegante metode, de 10.000 ani. Foarte multe lucruri au vechime clara mult peste sase mi ani. DACA ESTE ASA de ce mai exista un singur om care mai crede in biblie? Daca crezi in biblie in conytinuare trebuie sa-ti bati joc de stiinta.Sa nu accepti toate rezultatele clare care dau varsta reala a Pamantului: miliarde de ani, pe deoparte. Pe de alta parte cumpoate ca Soarele sa " arda " de 1-3 miliarde de ani fara sa se mai stinga? Cine intretine acel foc si pana cand? Deci trebui sa acceptam, din pacate, si lucruri care nu au nici o explicatie stiintifica..., din pacate.
Bai netotule, sunt atatea metode de a afla varsta unui os gasit in pamant. Dar daca contesti stiinta si spui ca nu e in stare sa masoare cu aproximatie vechimea un os de ce *** folosesti internetul si calculatorul ca sa scrii aici? Astea tot dumnezeu le-a facut? De ce *** mergi cu masina si cu trenul sau cu avionul si nu calatoresti calare pe un cal inaripat dat de catre dumnezeul tau. Sau te folosesti de stiinta numai atunci cand iti convine in *** de ipocrit. Ba e plina lumea de retarzi. De asta suntem unde suntem si suntem sclavi pe mosiile celor mai smecheri oameni de pe planeta. Ca e plin pamantul de ingusti mintal.