Eu cred ca persoana care a facut afirmatia se referea la trairea, aprecierea si valorificarea prezentului concomitent cu eliminarea grijilor pentru viitor. Adica un fel de "Ce e ala viitor? Eu ma trezesc mereu tot azi..." Gandim mult in viitor dar traim tot "azi", tot in prezent, viitorul de "maine", devine prezentul de azi.
Viitorul e departe cand avem 20 de ani si tot departe e si cand avem 50, e mereu o tinta miscatoare, pe masura ce noi ne apropiem de ea si ea se deperteaza de noi astfel ca niciodata nu ajungem sa traim in viitor, ceea ce azi e viitor maine e doar prezent, doar un nou "azi" si astfel ne trezim iarasi si iarasi tot azi.
Nu reuseste sa depaseasca momentul, se invarte in cerc, timpul ii devine dusman. Lucrurile raman aceleasi, nimic nou nu apare, rutina pune stapanire pe individ.
Vrea sa critice mentalitatea oamenilor care, dupa parerea lui/ei ramane pe loc si nu se dezvolta deloc chiar daca trec zile dupa zile?
@adrianbreje : felicitari, asta este raspunsul pe care il anticipam si il asteptam.
Vrea sa zica,(virgula) ca nimic nu se schimba in mentalitatea/comportamentul omanilor...