| Sentinel a întrebat:

Ce vrea sa spuna citatul de mai jos?

"
Ce uşurare să realizezi că eu nu sunt „vocea din mintea mea". Atunci cine sunt eu? Cel care vede toate acestea.
"

5 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Mi-a amintit de o melodie:
http://www.youtube.com/watch?v=hBrOmKH2ga8

| Vizitiul a răspuns:

Ce usurare sa realizezi...ca eu? Omul asta presupune ca cei din jur il fixeaza intr-o cu totul alta oglinda si-l mai apoi il privesc deformat. Cred ca avem ceva legaturi stranse...

| MenInShadow a răspuns:

Este o metafora a naibi de "frumoasa" pentru ca altfel nu stiu sa o descriu, care te pune pe ganduri putin, despre ce ar vrea sa zica cel care a spus-o.
Pai te pot ajuta pentru ca am patit.
Iti povestesc o mica istorioara, si tu de acolo poate iti dai seama de ce vrea sa semnifice citatul acela.
Intr-o zi, cand mergeam la scoala, eu stand cam la vreo 7 km de ea, ma gandeam pe drum la diferite chestii, care nu au legatura una cu alta.
Si cum eu merg pe jos, pentru ca nu suport aglomeratia din masini, am avut destul timp sa ma gandesc.
Eram cu 2 prieteni, si cu unul dintre ei ma intelegeam foarte bine, dar in acelasi timp, nu prea aveam incredere in el, si nu vroiam sa fiu ca el. Asa ca am inceput sa ma gandesc la cum este el, de ce nu ar trebui sa fiu ca el, in mintea mea era mereu ceva de genu "El e slab, lenes, nu invata, vrea doar sa se distreze, si sa bea, eu nu am nevoie de asta, eu sunt mai bun ca el, nu vreau sa fiu un golan", dar totusi eu ma gandeam "Mai, e prietenu meu, ce daca e asa, ma inteleg bine cu el."
Erau 2 ganduri total diferite, cel care se gandea ca nu vreau sa fiu ca el, si cel care nu conta, pentru ca sunt prieten cu el.
Ca si poetul, eu am auzit "a doua voce" si multi au facut-o, de aceea aceia stiu semnificatia acestui text.
Daca ar fi sa o descriu, ar fi:
-Primul gand, cel care se gandea ca eu sunt mai bun decat un golan, era creierul, si adevaratul "eu" care vroia binele, iar celalalt, caruia nu-i pasa daca e cum e baiatul ala era "inima", faptul ca desii stiam lucrurile alea nu vroiam sa-mi pierd prietenul.
Nu stiu de unde ai auzit tu acel citat, sau tine ti l-a spus, dar cel care a spus acele fraze, era intr-un "razboi" intre responsabilitate, realitate, si ce gandea ca e bine sa faca, si sentimentele sale, care ii spuneau sa faca totul invers.
Ca si o fata care sta cu un barbat care o bate, desii ea stie ca trebuie sa plece, sa nu mai stea langa el ca sa fie fericita, sentimentele puternice pentru el o fac sa ramana acolo, si sa-l iubeasca, dar din pacate nu multi baieti isi dau seama de asta.
Sper ca ai inteles ceva din ce am spus mai sus, si daca te intrebi ce s-a intamplat intre mine si acel prieten, pai sa zicem ca celalalt "eu" avea dreptate, si acum ca nu mai sunt prieten cu el, am vazut ca lucrurile capata alta forma, invat mai multe, sunt mai fericit, si fac lucruri pe care vroiam sa le fac inainte dar nu puteam din cauza lui, cum ar fi sa ma apuc calumea de citit.

| Musique a răspuns:

"Vocea din mintea mea" e gândul meu. Eu sunt cel ce gândește.

| mihaitaLGP a răspuns:

Cineva te instiga mereu, chiar si eu, acum presupune pe bune ca este presiune pe lume.