anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce ziceți de memoria genetică?
http://www.cunoastelumea.ro/......sta-viata/

5 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Ce sa zic, stiu ca avem ceva de genul, dar nu am intalnit niciodata termenul. Chiar azi citeam ceva similar, cum ca creierul poate fi pacalit din cauza acestui lucru, creierul este facut sa scurteze drumul, sa nu stea sa faca toate calculele pas cu pas. Cred ca acesta memorie genetica tine mai mult de creierul nostru reptilian care pare sa stie mai multe decat noi.

| anonim_4396 explică (pentru Apokales):

Ai putea să pui link-ul aici, dacă îl mai găsești? Mulțumesc.

| Apokales a răspuns (pentru anonim_4396):

Link pentru ce?

| anonim_4396 explică (pentru Apokales):

Pentru articolul unde se explică tendința creierului să aleagă calea cea mai scurtă.

| Apokales a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai, nu-i articol. Am citit asta intr-o carte. Culmea este ca mi-a dat si un exemplu pe care l-am luat in plin. Mi s-a dat sa spun de cate ori gasesc cifra 9 in sirul de numele de la 1 pana la 100. Mi-am zis repede -Aaa... este usor de 10 ori-, la care vine un "afterthought" -Stai putin ca-i si 99. Clar este vorba de 11- si am continuat sa citesc. Dupa care dau peste rezultat si suna cam asa: "Cat ati raspuns? 10?" -eu mi-am zis repede ca nu-, "11?" -Da, sigur.-, "Daca v-as spune ca apare de 20 de ori? Sa vedem, ati ratat 91, 92, 93... Am ramas prost. Era simplu, dar nu m-a prins. Era exact ca atunci cand intrebi: Un an are 12 luni. Cate luni are 28 de zile? Iar tu raspunzi repede ca una, cand de fapt sunt toate 12. Este in instinctul nostru sa alegem scurtaturile, denumirea pentru acest fenomen era ceva de genul: "Stai ca stiu asta" sau asa ceva.