Ok men, asa e. Eu zic ca nu mai avem mult pana ne intoarcem inapoi.Pamantul nu mai are nevoie de nicio activitate care sa-i dauneze.
Omg..alte sute-de-mii-de-ani-de-chin..lol..ar fi mai plauzibil sa "evoluam" in robotei rezistenti la caldura..nu, am fi prea multi si n-am avea atata ulei de motor.dam it...cred totusi ca cel mai usor ar fi sa cream un "cel de al doilea cer"{sti tu, care blocheaza razele uv nocive. ceva asemanator lui O3?-nea' ozonu', daca, stii cum zic}
Ce ma intriga cel mai mult la chestia asta este ca sunt unii - cei care au initiat problema incalzirii globale - care se imbogatesc din urma masurilor pe care tot ei le-au implementat: centralizarea, pregatirea (training), certificarea si taxarea producatorilor cu factor poluant. Pai daca imi fac asa mari griji ca o ia Terra la vale, nu este logic ca banii pe care ii adun sa fie investiti in cercetarea si dezvoltarea altor metode mai putin poluante? Ori ei nu fac asta, se ascund ba prin China, ba prin alte parti. Ma cam zgarie pe creier treaba asta. Ma rog, mai vedem ce se intampla.
O posibila problema foarte grava, de care ma si mir ca nu au pomenit respectivii cercetatori, este ca prin cresterea nivelului marii se creeaza presiune sub scoarta terestra si asta poate duce la activitate vulcanica masiva, lucru care nu ar ajuta deloc stratul de ozon. Ma rog, sper sa nu se intample asa.
Fain raspuns, faina poza. Te duci naibii cand ai parte de asa ceva pe TPU.
"O amenințare mai puțin pentru locuitorii Galațiului și pentru mediu: proiectul Enel pentru termocentrala pe cărbune, anulat.
Victorie! Enel a anunțat că nu va mai construi termocentrala de la Galați, care urma să funcționeze pe bază de cărbune importat din Ucraina.
Greenpeace salută decizia Enel de a renunța la construirea termocentralei din Galați, decizie anunțată recent în presă de country managerul Enel în Romania, Luca D’Agnese. Termocentrala ar fi urmat să funcționeze timp de 40 de ani pe bază de cărbune importat din Ucraina și să provoace anual aproximativ 45.000 de zile de boală și moartea prematură a 40 de persoane[1], pe lângă pagubele de mediu implicite.
Cu această ocazie, Greenpeace reia apelul către factorii de decizie din guvern să adapteze Strategia energetică națională pentru a opri schimbările climatice, prin stabilirea unui calendar pentru eliminarea graduală a folosirii cărbunelui în termocentrale - tehnologia cu cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră, ce determină schimbările climatice. Actuala strategie energetică prevede importuri de cărbune, deschiderea de noi exploatări de lignit, construirea de noi grupuri energetice și oferirea de ajutor de stat pentru producția de huilă.
Conform studiului [R]evoluția Energetică[2], publicat de Greenpeace in 2012, România își va putea reduce consumul final de energie cu 40% până în anul 2050, prin măsuri de eficiență energetică. De asemenea, la nivelul lui 2050 România va putea fi alimentată cu energie regenerabilă în proporție de 84%, folosind tehnologia disponibilă în prezent. În acest context, reorientarea producției de energie dinspre tehnologiile periculoase pentru mediu și sănătate către cele curate devine nu doar posibilă, ci, mai ales, rentabilă."
Sursa: http://www.greenpeace.org/......la-galati/